Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
Ha leoldott a biztonsági termosztát (klixon) majd ha lehűl ismét be tud kapcsolni a készülék. Ha van rajta egy piros gomb azt meg lehet nyomni rajta ha olyan a felépítése de ha leoldott annak jó oka van és azt ki kellenen deríteni.
Kosz. Pedig volt takarítva. Na mindegy.
Lehet tényleg csak a kosz? A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2024
Piros gombot nem látok ezen sehol.
A szelep közé volt szorulva. Remélem ez volt a hiba.
Ismételt takarítás kell!
Az ott mi a szeleptest alján beszorulva az alsó szeleptányér alá? Azt egy rugó nyomná fel a helyére alulról és felülről a felső rugós szelep ilyenkor nyitva van. Ha a motor megnyomja a rudat akkor a felső szelep zár az alsó nyit ahová most odakerült valami és nyitva tartja azt. Nincs ami visszanyomja a felső helyzetébe az egészet. (nekem legalább is úgy tűnik)
Az a sárgaréz csavar az ugyan honnan került oda és az a brikett darab? Próbálom kideríteni a csavart, hogy honnan hiányozhat de nem ebből a részből vagy a bypass szelep darabja lehet de arról nincs fellelhető részlet.
A csavar az nincs átfúrva középen?
A csavar csak szemléltetés. A 3 utas ház rögzítő alsó csavarja.
Nincs változás. Leáll hibára ismét.
Zörög, kattog.
A szivattyú kondenzátor értékét nézted vagy cserélted?
Azt nem tudtam még megoldani. Kérek műszert. Be van burkolva és nem látom miként lehetne bontani.
Arra a fekete darab valamire csak Te tudnád a választ, hogy az honnan vagy miről válhatott le és kerülhetett bele a rendszer áramlásába. A zörgés és az elégtelen áramlási probléma is feltételezhetően ebből adódhat. A kazánnak van vízszűrője a HMV áramlás érzékelőnél a bemeneten. Ha csak a HMV oldal nem akar jól működni ill. alacsony a víz hőmérséklete, talán azt a szűrőt kellene kitisztítani és az áramlás érzékelőt is vízkőoldóval.
Azt gondolom, hogy hasonló kosz darab lehet a szivattyú házban is. Az krepeghet. Megpróbálom visszafelé átmosni. Kiszerelném a szivattyút, de nem tudom milyen tömítés van alatta. Nem találok róla infót, képet sehol.
Egy szerelő azt mondja szerinte sok kosz okozhat ilyen gondot. Átmosom az egész rendszert. Hátha segít. Keresek a szivattyúról rajzot, hátha mégis találok.
Ha szivattyú át tudta nyomni a háromutú szelepig azt a nagy darab valamit akkor a primer hőcserélő nincs biztonságban helyesebben abban is felakadhat az ívekben egy hasonló darab kosz és kész is van a dugulás vagy jelentősebb keresztmetszet szűkülés. A lemezes hőcserélő primer oldala ennél jóval kisebb szennyeződéstől is elzáródik.
Valahogy átmosom.
Remélem csak ennyi gond.
Melegvíz van, holnap átmosom a fűtést. Fűtés szűrő elég koszos.
Köszönet a segítségért. Remélem az is jól sikerül.
Mi esett bele a szivattyú lapátok közé?
Lövésem sincs. Betonkemény valami. Rengeteg kosz van a rendszerben. Megint leállt hibára ugyan úgy. Hallom, van benne még kosz.
Tisztítás kész, ketyeg szépen, halkabb is egy kicsit. Rengeteg kosz volt benne. Évente nagymosás lesz ezentúl. Sok szerelést elkerülendő kiépítem a mosáshoz az összes csonkot, gömbcsapot, ürítőt, egyebet. (Ha nem felejtem el, beteszem ide, okolás gyanánt másoknak).
Kreáltam is egy mosó alkalmatosságot. A levegőnél ajánlott a visszacsapó szelep. Ezen még nincs de legközelebb már felkerül rá. A kompresszor kapott egy kicsi vizet. Ezt érdemes elkerülni. Köszönet segítségért!
Az minden esetre érdekes, hogy olyan keményre összeáll a rendszeredben az oxidált hordalék vagy jobb lenne ha kiderítenéd, hogy miben halmozódik fel ez az anyag. A fűtési rendszernek nem tesz jót ha állandóan lecserélik, mert a csapvíz az gázos és a friss töltet jobban oxidál mint a használt amihez csak után kell tölteni egy-egy keveset. A kazán elé jobb lenne betenni egy szűrőt két elzáróval, hogy fel tudja fogni ezt a hordalékot ha nem sikerül kideríteni a mibenlétét.
Van szűrő, de lehet nem jó már. Szétszedném, de nem találok róla robbantott rajzot. 3-4 évente jó a vízcsere?
Lövésem sincs hol rakódik le a kosz. Kőkemény és tényleg brikett szaga van.
Véletlenül nem ennek a belső szűrőjének darabjait hordja szét az áramlás ami már tönkrement?
Eddig működött, most meg E02 hibára leáll. Kezdődik megint.
Nemrég pont ezen gondolkoztam, de nem tudom a szűrő felépítését. Lehetséges. Nem találtam róla metszeti rajzot. De miért volna benne szénféleség? Többrétegű hálóra tippelnék inkább.
Megint E25 hiba van. Holnap szétszedem a szűrőt, ha sikerül.
Most zörög, fortyog. Elkezd fűteni, de leáll. Melegvizet sem csinál, csak bugyborékol és leáll.
Pedig délután fűtött rendesen, melegvizet is adott szépen. Ventilátort is megnézem holnap. Kiporszívóztam a tűzteret, alig volt benne valami. A szivattyú duruzsol szépen, nincs akadás hangja.
Lehet hogy eldugult a hőcserélő.
Mondtam hogy .... Azt a szűrőt belezd ki, mert csak tönkretesz mindent a kazánban. Az alját lecsavarod és szerintem látható lesz, hogy mi van benne. Ha eddig nem volt takarítva akkor ezután már felesleges is szűrési feladatra használni.
Lehet, de most ma meg üzemel szépen. Este megállt, most szuper minden. Várok vele.
Ha megint megáll szétkapom. Most megint jó minden. Kiderül meddig.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |