Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba

Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   85 / 85
(#) VIM válasza FarkasElőre hozzászólására (») Dec 18, 2024 /

Ha leoldott a biztonsági termosztát (klixon) majd ha lehűl ismét be tud kapcsolni a készülék. Ha van rajta egy piros gomb azt meg lehet nyomni rajta ha olyan a felépítése de ha leoldott annak jó oka van és azt ki kellenen deríteni.
(#) FarkasElőre válasza FarkasElőre hozzászólására (») Dec 18, 2024 /

Kosz. Pedig volt takarítva. Na mindegy.
Lehet tényleg csak a kosz?
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2024
(#) FarkasElőre válasza VIM hozzászólására (») Dec 18, 2024 /

Piros gombot nem látok ezen sehol.

A szelep közé volt szorulva. Remélem ez volt a hiba.
Ismételt takarítás kell!

IMG_1841.jpeg

Az ott mi a szeleptest alján beszorulva az alsó szeleptányér alá? Azt egy rugó nyomná fel a helyére alulról és felülről a felső rugós szelep ilyenkor nyitva van. Ha a motor megnyomja a rudat akkor a felső szelep zár az alsó nyit ahová most odakerült valami és nyitva tartja azt. Nincs ami visszanyomja a felső helyzetébe az egészet. (nekem legalább is úgy tűnik)

Az a sárgaréz csavar az ugyan honnan került oda és az a brikett darab? Próbálom kideríteni a csavart, hogy honnan hiányozhat de nem ebből a részből vagy a bypass szelep darabja lehet de arról nincs fellelhető részlet.

A csavar az nincs átfúrva középen?

A csavar csak szemléltetés. A 3 utas ház rögzítő alsó csavarja.

Nincs változás. Leáll hibára ismét.
Zörög, kattog.

A szivattyú kondenzátor értékét nézted vagy cserélted?

Azt nem tudtam még megoldani. Kérek műszert. Be van burkolva és nem látom miként lehetne bontani.
(#) VIM válasza FarkasElőre hozzászólására (») Dec 19, 2024 /

Arra a fekete darab valamire csak Te tudnád a választ, hogy az honnan vagy miről válhatott le és kerülhetett bele a rendszer áramlásába. A zörgés és az elégtelen áramlási probléma is feltételezhetően ebből adódhat. A kazánnak van vízszűrője a HMV áramlás érzékelőnél a bemeneten. Ha csak a HMV oldal nem akar jól működni ill. alacsony a víz hőmérséklete, talán azt a szűrőt kellene kitisztítani és az áramlás érzékelőt is vízkőoldóval.
(#) FarkasElőre válasza VIM hozzászólására (») Dec 19, 2024 /

Azt gondolom, hogy hasonló kosz darab lehet a szivattyú házban is. Az krepeghet. Megpróbálom visszafelé átmosni. Kiszerelném a szivattyút, de nem tudom milyen tömítés van alatta. Nem találok róla infót, képet sehol.
Egy szerelő azt mondja szerinte sok kosz okozhat ilyen gondot. Átmosom az egész rendszert. Hátha segít. Keresek a szivattyúról rajzot, hátha mégis találok.

Ha szivattyú át tudta nyomni a háromutú szelepig azt a nagy darab valamit akkor a primer hőcserélő nincs biztonságban helyesebben abban is felakadhat az ívekben egy hasonló darab kosz és kész is van a dugulás vagy jelentősebb keresztmetszet szűkülés. A lemezes hőcserélő primer oldala ennél jóval kisebb szennyeződéstől is elzáródik.
(#) FarkasElőre válasza VIM hozzászólására (») Dec 19, 2024 /

Valahogy átmosom.
Remélem csak ennyi gond.
(#) FarkasElőre válasza FarkasElőre hozzászólására (») Dec 19, 2024 /

Melegvíz van, holnap átmosom a fűtést. Fűtés szűrő elég koszos.
Köszönet a segítségért.
Remélem az is jól sikerül.

Mi esett bele a szivattyú lapátok közé?
(#) FarkasElőre válasza VIM hozzászólására (») Dec 20, 2024 /

Lövésem sincs. Betonkemény valami. Rengeteg kosz van a rendszerben. Megint leállt hibára ugyan úgy. Hallom, van benne még kosz.
(#) FarkasElőre válasza FarkasElőre hozzászólására (») Dec 20, 2024 / 1

Tisztítás kész, ketyeg szépen, halkabb is egy kicsit. Rengeteg kosz volt benne. Évente nagymosás lesz ezentúl. Sok szerelést elkerülendő kiépítem a mosáshoz az összes csonkot, gömbcsapot, ürítőt, egyebet. (Ha nem felejtem el, beteszem ide, okolás gyanánt másoknak).
Kreáltam is egy mosó alkalmatosságot. A levegőnél ajánlott a visszacsapó szelep. Ezen még nincs de legközelebb már felkerül rá. A kompresszor kapott egy kicsi vizet. Ezt érdemes elkerülni.
Köszönet segítségért!

IMG_1863.jpeg

(#) VIM válasza FarkasElőre hozzászólására (») Dec 20, 2024 /

Az minden esetre érdekes, hogy olyan keményre összeáll a rendszeredben az oxidált hordalék vagy jobb lenne ha kiderítenéd, hogy miben halmozódik fel ez az anyag. A fűtési rendszernek nem tesz jót ha állandóan lecserélik, mert a csapvíz az gázos és a friss töltet jobban oxidál mint a használt amihez csak után kell tölteni egy-egy keveset. A kazán elé jobb lenne betenni egy szűrőt két elzáróval, hogy fel tudja fogni ezt a hordalékot ha nem sikerül kideríteni a mibenlétét.

Van szűrő, de lehet nem jó már. Szétszedném, de nem találok róla robbantott rajzot. 3-4 évente jó a vízcsere?
Lövésem sincs hol rakódik le a kosz. Kőkemény és tényleg brikett szaga van.
(#) VIM válasza FarkasElőre hozzászólására (») Dec 20, 2024 / 1

Véletlenül nem ennek a belső szűrőjének darabjait hordja szét az áramlás ami már tönkrement?
(#) FarkasElőre válasza FarkasElőre hozzászólására (») Dec 20, 2024 /

Eddig működött, most meg E02 hibára leáll. Kezdődik megint.

Nemrég pont ezen gondolkoztam, de nem tudom a szűrő felépítését. Lehetséges. Nem találtam róla metszeti rajzot. De miért volna benne szénféleség? Többrétegű hálóra tippelnék inkább.
Megint E25 hiba van. Holnap szétszedem a szűrőt, ha sikerül.
(#) FarkasElőre válasza FarkasElőre hozzászólására (») Dec 20, 2024 /

Most zörög, fortyog. Elkezd fűteni, de leáll. Melegvizet sem csinál, csak bugyborékol és leáll.
Pedig délután fűtött rendesen, melegvizet is adott szépen. Ventilátort is megnézem holnap.
Kiporszívóztam a tűzteret, alig volt benne valami.
A szivattyú duruzsol szépen, nincs akadás hangja.
(#) Ronin válasza FarkasElőre hozzászólására (») Dec 21, 2024 /

Lehet hogy eldugult a hőcserélő.
(#) VIM válasza FarkasElőre hozzászólására (») Dec 21, 2024 /

Mondtam hogy .... Azt a szűrőt belezd ki, mert csak tönkretesz mindent a kazánban. Az alját lecsavarod és szerintem látható lesz, hogy mi van benne. Ha eddig nem volt takarítva akkor ezután már felesleges is szűrési feladatra használni.
(#) FarkasElőre válasza Ronin hozzászólására (») Dec 21, 2024 /

Lehet, de most ma meg üzemel szépen. Este megállt, most szuper minden. Várok vele.
(#) FarkasElőre válasza VIM hozzászólására (») Dec 21, 2024 /

Ha megint megáll szétkapom. Most megint jó minden. Kiderül meddig.
Következő: »»   85 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem