Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) baloghvl hozzászólása Jan 3, 2015
Sziasztok!

A MuleV2 órában, hogyan működik a szoftveres cső regenerálás?
(#) Hp41C válasza janocsi hozzászólására (») Feb 14, 2011
Sziasztok!

A kért hex -ek...
(#) Hp41C válasza frecsko hozzászólására (») Jan 16, 2011
Szia!

Itt a belevaló hex - 16f628A típusú, 20MHz kvarccal működtetett kontrollerre.

A programban nem maradt semilyen rész sem a Mule órából...

A parancskódok, az óra RC5 címe és az ébresztésnél adott hangjelzések száma a pic belső adat EEProm -jában levő adatokkal állítható. Ld.: a mellékelt leírás.
(#) sooty válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 4, 2010
Köszi, javítottam. Csatolom a mostani progi forrását ( v2.0-val már nem fog menni) :
(#) sooty válasza janocsi hozzászólására (») Szept 18, 2010
Itt az idő beállítással javított .hex , az effekt részbe is belejavítottam remélem nem megszűnik a bug a dcf szinkronizálásakor. Az idő beállítás úgy módosult, hogy a 3. gombot nyomkodva a perc értéke eggyel nő. Ha nyova tartod eőre fut tíz percet és ha még mindíg nyomod, akkor az órát kezdi növelni és a percet nullázza. Ha eléred a kívánt óra ertékét el kell engedni a gombot. Ezután a perc nyomkodással és rövid futamokkal beállítható. Kis késleltetés van a gombnyomás és a számlálás között, de azt meg lehet szokni, hogy milyen ütemben kell nyomkodni a percbeállítást. A menü elkészítéséig ez lesz, utána majd elfelejtjük.
(#) sooty válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 18, 2010
Ebben már ki van kapcsolva az mplab szerint az lvp. (ez is megy az órában, kár hogy ez még mindíg a dcf hibás cucc, de ha már előszedtem hozzá mindent akkor javítm azt is csak át kell nyálazni)
(#) sooty válasza sooty hozzászólására (») Szept 18, 2010
Én is csináltam egy másikat (minő meglepő én nem látok semmi diferenciát a kettő működésében). És itt az .asm is az értőknek. Mit csinál az lvp-bit? ja látom az a low voltage programming, azt a willembe ki szoktam kapcsolni, fordítok egy újat anélkül.
(#) sooty válasza janocsi hozzászólására (») Szept 18, 2010
Küldöm, de ez bugos változat, még nem írtam át hogy a dcf-es résznél is tökéletes legyen, attól függetlenül ritkán jelentkezik a hiba és csak abból áll, hogy nem futnak le az effektek. A kezelése (ezt akarom még finomítani) Az 1. gommbal ki/be lehet kapcsolni a kijelző meghajtását, ha nyomva tartod kb. 1Hz-vel villog a kijelző. A 2. gommbal be lehet állítani az órát előretekeréssel, a végén pöckölni kell, mert túlszaladhat, de már jobb mint az első változatban. A 3. gomb lenyomásával kiírja a dátumot, ha nyomva tartod egy idő után (kb 5mp) pislog egyet, azzal jelzi, hogy a dátumkírást bekapcsoltad, ezután a 30-40 mp között egy pörgetés effekt után a dátum látszik, majd fadelve visszaadja az idő kijelzését, kikapcsolás ugyanígy nyomvatartással.
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 24, 2010
Szia!

Ez a verzió fordítható 16F84(A), 16F627(A) valamint 16f628(A) kontrollerekre...
(#) Hp41C válasza hapro hozzászólására (») Aug 24, 2010
Szia!

16F84(A) -t már nem érdemes venni, a helyettesítő típus a 16f628 fele áron, a 16f628A harmad áron. A forrás átírható percek alatt, ha nem csak a hex lenne belinkelve a leírásba... De :google: megint adakozó volt, a forrást megtaláltam, átírtam (csak két helyen kellett módosítani).
Felvetődik bennem két kérdés:
- Más órákban sem sikerült pontos időzítést elérnem a TMR0 megszakítással. A 16f628(A) -ban a TMR2-vel sokkal könnyebb lenne.
- Nem lenne egyszerűbb valamilyen kerek frekvenciájú kvarccal működtetni az órát (4MHz, 10 MHz, 20MHz)?
(#) sooty hozzászólása Márc 21, 2010
Sziasztok,
A 6 csöves DCF nixie óra "projektem" melléktermékeként elkészítettem az Uwe Nagel féle (Overkill óra) program PIC16f628A kompatibilis változatát. Tudom, ez csak néhány byte módosítás, de hátha valakinek hasznos lesz ez a két file. Üdv! Sooty
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem