Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia!
Nem a beállítással volt baj, hanem a kijelzésnél...
Szia!
Bocsánat, nem a 37 -et csomagoltam az előbb...
Szia!
Talán ez jobb lesz...
Szia!
Talán ezzel? A kijelzés forgása a TTicks paranccsal tiltható, engedélyezhető. A forgás sebessége a ScrollSpeed állításával változik.
Szia!
Egy kis s nagy S elírást találtam. Jó lett volna egy fénykép... Egy kis meglepetés a Találkozó alkalmából...
Ha esetleg zavarna a középpontosan tükrözött szöveg, vedd ki a VerticalLEDs elől a pontosvesszőt és fordítsd le...
Szia!
Kinyomtattam, szerintem menni fog (laminálóval vasalok). Első körben a 3mm-es verziót próbálom ki, de még a mechanikával sem vagyok meg, talán ma, csak még össze kell dobnom egy 555-ös PWM-et a teszthez. Nekem, egyébként óramutatóval ellentétes a forgásirányom. Mellékelem az asm fájlokat, remélem jól gondolom, hogy ezek jók hozzá. A prop fájlt megpróbáltam lefordítani, de az 17xx sortól hibákat írt az MPLAB IDE 6.6 verzió, de ez későbbi kérdés lesz, ha nem jövök rá. Két kérdés: -Milyen frekire csináljam (mármint az 555 próbaveziót)? -Milyen LED színkiosztást javasolnál (P-S-Z dögivel, kékből, csak pár db van itthon)? Üdv: Zsolt
Szia!
Szerintem ez van benne. A hex az biztos mert most olvastam ki a pic-ből. Vagy ha feltudnál tenni olyan hex-et amivel megy, azt megköszönném.
Sziasztok!
A beigért módosítások: 16F628(A) - Demo kilépés hiba javítva. (Használható még 16F648A, 16F819, 16F87, 16F88 típusokkal.) 16F648A - Demo kilépés hiba javítva. A hét napjait szövegesen is kiíró verzió. (Használható még 16F87, 16F88 típusokkal, de 16F628(A), 16F819 kontrollerekkel nem használható.) Sok minden mást is tud és egy kicsit máskép tudja, a csomagban van leírás. Sziasztok.
Szia!
Szimulátor stopperével szépen megy: 0x0f - 3.00 ms !!, 0xFF - 50.95 ms alatt ér vissza a ScrollText hívásához. A 2.22 csak 4 sebességet tudott. 0xCF -41.40, 0xDF - 44.60, 0xEF - 47.80, 0xFF - 50.95 ms. A módosításban maradt még egy dolog, az RTC-ből csak a négyet tudja felolvasni. Még egy kis javítani való az InitTime rutinban:
A 2.23 már 16 sebességet tud. A visszaolvasás is javítva. A sebesség állító gomb minden lenyomása egy fokozatot állít a sebességen, nagyobb mértékű változáshoz több lenyomás szükséges. A szimulációt a mellékelt verzióval végeztem. Készül a Középső Testvér (ugyan az a hardver, csak 16F648A kontroller), majdnem mindent tud, amit a Nagy (16F886), de a hőmérséklet, páratartalom és buffer feszültség méréseket sajnos kivezetés hiányában ki kellett vennem. Szia
Szia!
Megpróbáltam a lehető legkörültekintőbb lenni, de nem sikerült... A hibaellenőrzésben hiba maradt. Kitiltott RTC kezelésnél a portbitek konfigurációjának vizsgálatában sajon benne maradt az i2c vonalak ellenőrzése is. Javítottam, a 20. verziót használjátok. Az okozott kellemetlenségért elnézést kérek... Szia.
Sziasztok!
Majdnem egy hónapnyi munka után összeállt egy jól működő programverzió. A programtár megtelt, az alábbi bővítések fértek el: - A hét napjának kijelzése - Választható másodperc mutató: íves vagy pontszerű. - 12 óránál dupla vonás. - Fordulatszám mérés, kijelzés (9999 ford/perc-ig). - Az idő tárolása - kiolvasása a PCF8583 típusú Real-Time Clock áramkörből. - 256 byte adat EEProm memóriával rendelkező típuson két mozgó szöveg. - Álló szöveg kijelzése. A program 16F628(A), 16F684A, 16F87, 16F88 20MHz változataira fordítható le, de csak 16F628(A)-n volt tesztelve. Néhány esetben nem tartottam be a struktúrált programozás elvét, csak így fért bele a 2K-ba. Ez a verzió nem kompatibilis az eredeti kapcsolási rajzzal! A feltöltött állományban megtalálható a módosított kapcsolási rajz és a leírás. A leírás alapján elvégzett változtatással a program az eredeti kapcsoláshoz igazítható. Képeket, videót itt találtok.... Köszönet Janocsi társunknak a tesztelésért, a képekért. Sziasztok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |