Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 35
(#) Bassmester válasza david87 hozzászólására (») Márc 20, 2025
Pufferek után ne tegyél biztit! A TDA 7294-nek van belső védelme, túláramra és túlmelegedésre, de az egyik tápág esetleges kiesését elég rosszul tűri. A hangminőségnek sem szokott jót tenni az ilyen megoldás. A 2×27V/5A-es trafó 230V-os betápjába tegyél egy 1,2A-T biztit.
(#) Bassmester válasza 1984white hozzászólására (») Feb 18, 2015
Jó lehet hozzá, de szűrni kell és érdemes ránézni szkóppal hogy mennyi zaj van a DC-n.
(#) Bassmester válasza lukacsp hozzászólására (») Aug 14, 2013
Én öntapadós kapton szalagot használok egy ideje, eddig semmi gond vele. 0,45W/mK a hővezetése.
(#) Bassmester válasza g3ngst3r hozzászólására (») Jún 30, 2013
Grat! Biztosan a TDA hibája volt minden... akkor hát több szerencsét a VF2-höz
(#) Bassmester válasza g3ngst3r hozzászólására (») Jún 30, 2013
A félreérthető leírásaid helyett jobb volna ha pontos huzalozási vázlatot mellékelnél, egy-két informatív fotóval kiegészítve, különben a hozzáértők is csak ötletelni tudnak.
(#) Bassmester válasza lukacsp hozzászólására (») Jún 27, 2013
Ez egy igen erős biztonsági "ráhagyás", adatlap ide vagy oda
Ennél azért többet bír egy híd, ha jól van hűtve.
(#) Bassmester válasza boris92 hozzászólására (») Jún 7, 2013
Public Address, ha netán tudni akarjátok...
(#) Bassmester válasza ELKO26 hozzászólására (») Máj 25, 2013
Nem a végfok a lényeg egy gitárerősítőnél.
A legfontosabb a jó hangszóró, aztán a jó előfok, és így tovább...
Egyébként jó kis ícé a 7294, ár/minőség szempontjából nincs sok alternatívája.
Ebben a sztereó kombóban is 7294-ek vannak és megállják a helyüket.
(#) Bassmester válasza feccus hozzászólására (») Máj 11, 2013
Tegyél rá öntapadós kapton szalagot.
Gazdaságosabb mint a szürke szövetbetétes szilikon lap, viszont vékony és kemény ezért pasztázni kell.
(#) Bassmester válasza csady hozzászólására (») Ápr 8, 2013
Saját felelősségére bárki megteheti. Kivezérlés nélkül jó esetben kibírja, de kihajtva nem fogja meghálálni. Az persze megint más, ha üresjáratban ennyi a tápfesz, kihajtva pedig 10V-ot esik
(#) Bassmester válasza Davidd hozzászólására (») Ápr 7, 2013
Akkor szigetelés nélkül kell felcsavaroznod a bordára (persze pasztával) és a bordát elszigetelni a doboztól.
Ha szigetelőlapot raksz a tok és a borda közé, akkor lehet akármekkora ventillátoros bordád,
a későbbiekben is hallani fogod a hővédelem működését
Hűtőtönk és a borda közé jó megoldás az öntapadós kapton szalag is.
Csinálj hozzá hűtőtönköt, akkor nem fog bekavarni a hővédelem.
(#) Bassmester válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 7, 2013
Nálam ilyen (vagy hasonló) hűtő dukál egy hangosítási célú sztereó hídhoz:
Bővebben: Link
Ez 10 óra (vagy bármennyi) intenzív használat után is csak kézmeleg (max. 40C).
Ez természetesen a környezeti hőmérséklettől is függ. Hőségben a hűtő is melegebb.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
(#) Bassmester válasza csady hozzászólására (») Ápr 7, 2013
Milyen TDA-t? 7294-ről van szó?
Én +/- 40V -ról járatom őket (7294 híd). Elméletileg nem kéne neki ennyi, de bírni bírja.
A hűtést viszont komolyan kell venni, pláne tűréshatár közeli használat esetén.
(#) Bassmester válasza csady hozzászólására (») Ápr 7, 2013
7294-hez nem jó, nem bír ki ekkora tápfeszt. 7293-hoz még talán jó is lenne, de a 800VA felesleges.
(#) Bassmester válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 7, 2013
Előerősítő. Korábban ícés szintemelőt használtam, de kísérleti célból csináltam hozzá egy 6N23P csöves cuccot. Tetszett az eredmény, így benne maradt
Szerintem jó lesz. Négy éve hiba nélkül hajtok ugyanilyen végfokkal Reloop RSP-15 ládákat (teljes sávban)
Szépen szól és a hangerő is megfelelő. A 600-as trafó több mint elegendő.
Az én trafóm csak 450VA, viszont nagyon jól megcsinált darab és nagyon jól bírja.
2× 29V AC a szekunder feszültsége, tehát +/- 40V -ról mennek a hidak.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
(#) Bassmester válasza at22 hozzászólására (») Márc 22, 2013
Szia! Nem fontos ragaszkodni a 330/220n pároshoz, tehetsz bele a kettõ helyett, egy-egy db 470n - 2,2u közöttit. Lehetõleg mkp kondit használj.
(#) Bassmester válasza carsound hozzászólására (») Márc 22, 2013
Ha az adott terhelésen duplázódik a feszültség, akkor az áramerősség is duplázódik.
Ezért a hídkapcsolás, adott tápfesz és terhelés esetén a félhíd kimenőteljesítményének a négyszeresét igyekszik leadni. Ennek azonban gátat szab az integrált túláram védelem,
mely gyakorlatilag kb 6,5A (effektív) kimenő áramerősséget tesz lehetővé.
(#) Bassmester válasza vfet hozzászólására (») Okt 23, 2012
Szia! Próbáltam mindkettőt, sok mindenben...
Szerintem tegyél egy próbát, mintsem hogy a szubjektív véleményemet kérjed.
Ezt a legnagyobb jóindulattal ajánlom. Azt kell használni, amelyik neked jobban tetszik.
(#) Bassmester válasza Szabi1 hozzászólására (») Okt 1, 2012
Csináld meg nyugodtan azzal a trafóval, jó lesz az majd meglátod. 20-30W kimenõ ide vagy oda, szerintem lényegtelen. 5A-es bizti feleslegesen nagy, amennyiben hidanként értendõ. Torzítás csak akkor lesz zavaró a PA rendszerben, ha túlhajtod és klippel, vagy pedig beavatkozik az icé védelme.
(#) Bassmester válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 30, 2012
Ez nem csak a trafódon múlik...
Erős Graetz-ek (35A), 2,5mm2-es tápvezeték megfelelő kialakítású puffer blokk
(pl.: 8×4700uF) is meglegyen!
Az a lényeg, hogy a két csatorna teljes kivezérlésekor se essen a tápfesz +/-36V alá, ezért én 2×28V AC feszültségű trafót javaslok, amennyiben a végfokból kivehető maximumot kívánod megcélozni. Komoly hűtés is kell neki, hogy összejőjjön a dolog. Tápáganként a 4A-T 5×20mm-es bizti bőven elég lesz egy csatorna hídnak.
(#) Bassmester válasza janimester hozzászólására (») Szept 30, 2012
Terhelten +/- 36V tápfesz megléte esetén adja le a 200W szinuszos teljesítményt 8 Ohm-os műterhelésre, tökéletes szinusz jelalakkal. Ez tény ha hiszed ha nem. THD-t célműszer híján nem mértem, de szerintem itt mindenki számára egyértelmű hogy jóval magasabb mint fél teljesítményen.
(#) Bassmester válasza demonherceg hozzászólására (») Aug 28, 2012
Két master/slave kapcsolást elvileg lehet hidalni, de két híd kapcsolást elvileg sem lehet.
(#) Bassmester válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 25, 2012
[OFF]Ha mélyeket is akarsz hallani, akkor a 101dB-es hangszóró felejtős. A watt mánia második lépcsőfoka a dB mánia Nem ezen múlik a siker!
(#) Bassmester válasza mkrisz hozzászólására (») Júl 31, 2012
A méréseim szerint +/-36V -os terhelt tápnál,8 Ohm-os müterhelésre, szinusz jellel 40V effektiv feszültséget ad le klippelés elött, ami 200w-ot jelent.
(#) Bassmester válasza akos153 hozzászólására (») Jún 24, 2012
Zárlat és túláram védelem... mint általában.
(#) Bassmester válasza reloop hozzászólására (») Jún 23, 2012
Ez jó kis kütyü, már nézegettem korábban is.
Hamarosan ki is próbálom.
Jó ötlet ... a rezonáns táp egyébként is jobban szereti az egyenletesebb terhelést.
Igazad van és világos amit írtál, köszi a bíztatást.
Szerintem is jó kell hogy legyen. Biztosíték nem lesz a végmodulokon, csak az kapcsoló üzemű tápegység lesz védve.
Következő: »»   1 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem