Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Sziasztok!
simat kazánról van szó. Amikor nincs fűtésre állítva, nyáron, néha bekapcsol, kicsit ég a láng, aztán kikapcsol. Most ,hogy fűtök vele, fűt aztán néha kikapcsol ,a láng nem ég, majd újra fűt ., pedig a termosztáttal beállított hőmérsékletet még nem éri el a lakás. Így jól működik?
Sziasztok.
Volna egy problémám, hátha tud valaki segíteni. Adott egy simat (ARISTON) 23MI sima kombi gázkazán. kb. 4 hónapja kezdődtek vele a problémák. Eleinte csak a Használati mele gvíz (HMV) néha néha hibaüzenet nélkül megállt, pontosabban hideg víz folyt a csapból és pár másodpercre rá újra meleg lett. Később egyre gyakrabban folyt hideg víz és egyre hosszabb ideig. Volt egy olyan időszak amikor csak akkor volt melegvíz, ha előtte jól befűtöttem, viszont akkor folyamatosan adta a HMV-t. Mostanra meg már általában nincs meleg víz, csak néha néha, főként amikor megnyitom a csapot az első pár másodpercben van azután csak hideg. Hibaüzenet nincsen soha. A fűtés eleinte rendben volt, később az is szakaszossá vált, de legalább van jelenleg is, csak nem folyamatos. Van hogy a termosztát megadja a jelet hogy induljon a fűtés és csak késve 1-5 perc múlva indul el és akkor is csak, hol 3 másodpercre kapcsol be hol meg 1-2 percig megy, van olyan is mikor pár másodpercenként elindul megáll. Jelenleg előfordul sokszor, hogy miután a termosztát már nem ad jelet a kazán mégis megy tovább csak nagyon kis lángon ilyenkor az egész kazánt lekapcsolom és várok míg kihűl kicsit és azután már nem indul el a fűtés magától, csak ha a termosztát jelet ad. A szerelő aki eddig tisztította, savazta nem tudott mit kezdeni vele, de az az igazság, hogy meg sem próbált semmit, hanem panelcserét javasolt. A panelt megnéztem hátha látok rajta valami egyértelműen hibás alkatrészt, mert kicsit konyítok az elektronikához, de semmit nem láttam. Olvastam hogy a lángőrző elektronikájában egy kondi szokott kimenni 100 nF X2 azt kicseréltem, de nincs változás. Megmértem hogy megvannak e a feszültségek 5 V 12V a stabilizátor IC-n 7805 7812 és minden OK. Az ionizációs elektródánál nem tudom, hogy mit kéne mérnem, működés közben? Az érzékelőknél sem tudom mit kéne néznem hogy jó e vagy sem. Ja és azóta beszéltem még két szerelővel az egyik 2 hét után ki is jött, de szintén "szakemberek" mert nem voltak hajlandóak megvizsgálni a dolgot, hanem panelt akartak cserélni rögtön, de sajna nincs rá pénzem meg szerintem nem is ér annyit, mivel 95 ezer volt a kazán 6-7 éve, de meleg víz az kéne meg fűtés hogy ne kelljen melegíteni tűzhelyen a vizet minden este a gyerekeknek meg magunknak. Légyszi segítsetek, hogy merre keresgéljek még. Minden ötletet szívesen fogadok.
A simat kazánok Ariston gyártmányúak, ezért keress egy Ariston szervízt az aristonszerviz.hu oldalon.
A leírtak alapján lehetséges a feltöltőcsap hibája is, de lehet a hőcserélő áteresztése is. Ennek eldöntése csak próbával lehetséges. Szerintem.... Tehát én ilyenkor ki szoktam cserélni a feltöltőcsapot (mert az az olcsóbb), és azt mondom, hogy most várunk. Ha egy hét múlva is jó a nyomás, akkor ki teccik fizetni a csapot. Ha a nyomás FOLYAMATOSAN emelkedik ezután is, akkor hőcserélő......
simat MINI II 24 MCSI - A típusa
Tegnap éjfélig szórakoztunk vele a férjemmel,míg sikerült beállítani,és úgy néz ki hogy jó lett,mert egész éjjel ment a fűttés és hála istennek 1,5-6 fölé nem ment a bár nyomása a kazánnak. Szerintünk a a baj,hogy elromlott a vízfeltöltő csap,és folyamatosan engedte a kazánba a vizet,ezért túlnyomás alakult ki,és egyszer csak arra lettünk figyelmesek,hogy valami nagyon csöpög.A kazán túlfolyólyánál csöpögött,és a bárnyomás felment 3-asra és azon túl. Erre lekapcsoltuk a rendszert és leengedtünk a radiátorból vizet.Aztán a vízfeltöltő csappal(ekkor még lehetett vele ráengedni vizet,)felengedtük 1 bár nyomásig.De mikor bekapcsoltuk a kazánt,nagyon gyorsan felment újból a mutató 3-asig.Egész éjjelig engedte le a férjem fokozatosan a vizet a radiátorból,és cirkuláztatta a rendszert hogy a levegő menjen ki a rendszerből.Aztán végre beállt a bár óra mutatója 1,3-ra,de ahoz hogy bekapcsoljon a fűttés ez a nyomás nem volt elegendő,mert nem volt elég a rendszerben a víz.De sajnos elromlott a kazán vízfeltöltő csapja és nem tudtunk rá vizet engedni,még egy kicsit sem. Aztán valahogyan felment a mutató 1,5-6-ra és jó lett,bekapcsolt a fűttés,meleg víz is volt,és egész éjjelre hagytuk a fűttést.Ami rendben is volt és reggelre nem ment fel a bár nyomás sem.Most értem haza a munkából,most kapcsoltam rá a fűttést hogy megnézzem a bár nyomást,és 2,2-őn áll,szerintem megint az lesz a baj! Nagyön örülnék,ha tudna segíteni,hogy ön szerint mi itt a baj! Andrea
Nálam minden cső falon kívül van, és mindenhol kerestem, de egy csepp vizet sem találtam. Kb mennyi víz kell, hogy 1 barral emelkedjen a nyomás? Persze sejtem hogy ez a teljes rendszer méretétől függ, de azért nagyságrendileg több liter, vagy csak néhány deci? Elképzelhető hogy úgy szivárog, hogy nem lehet észrevenni, mert mondjuk meg is szárad, vagy elpárolog? A kazánom tényleg simat Mini 23 MI.
A nyomásesés okát ne csak a kazánodban keresd!
Leírásod alapján én a fűtésrendszeredre gyanakodnék, ezért mindenképpen végeznék egy próbát úgy, hogy a kazánt és a fűtést a kazán alatti csapokkal kettéválasztanám! Erről nemrégen egy Inka kapcsán elég szájbarágósan írtam is, olvasd el. Ilyen mértékű vízvesztés fél nap alatt megmutatná, melyik rész a bűnös. A kazánod típusát nem pontosan adtad meg, ezért csak tippelni tudok a simat Mini 23 MI-re. Ha az, akkor a melegvízgondodat a kazán tisztítása, savazása orvosolja. Mindkét hőcserélőt savazni kell! És vigyázz az olyan szerelővel, aki a kazán savazását a "falon" akarja megcsinálni! Azzal ne állj szóba, az pancser! A kazánból ki kell szerelni mindkét hőcserélőt, csak úgy lehet rendesen kitisztítani.
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni. simat (Ariston) M23 tipusú kazánom van, és mostanában arra figyeltem fel, hogy kevés a nyomás a fűtésrendszerben. Ahogy kell, utántöltöttem, majd csak később ellenőriztem, de akkorra megint kevés volt, megint feltöltöttem. Most ott tartok, hogy reggel feltöltöm, délben már nincs nyomás (pontosabban van, de csak kb 0,4bar, de ez szerintem csak azért van, mert van a tetőtérben is radiátor). Ettől függetlenül működik és fűt rendesen, sehol nem látok vizet elfolyni, de azért gondolom hosszú távon nem jó 0,4 baron üzemeltetni. A másik problémám kevésbé fontos, de ha már kérdezek... A melegvizet csak úgy képes elkészíteni, hogy felfűti, majd kikapcsol picit míg visszahül, aztán újra felfűti, és ezt ismételgeti folyton. Csak akkor tudok fórró vízet engedni, ha ha nem nyitom ki rendesen a csapot, és épp csak folydogál a víz. Ilyenkor nem kapcsol ki a kazán. Előre is kösz a segítséget.
Szeretnék segitséget kérni. simat mcsi 23 mini gázkazánhoz! Begyújtás után gyújtószikra megszünése után gázláng kialszik. A relék behúznak működik a szivattyu a füstgáz elvezető ventilátor. Az ionizációs érzékelőt kicseréltük nem változott. Szervíz szerint panelt kéne cserélni,ami elég húzós! Kérnék ha valakinek van a birtokában kapcsolásirajz.vagy tudja mely része lehet hibás apanelnek kérem értesítsen!
E-mail cimem: imful@freemail.hu Segítséget előre köszönöm! Fülöp Imre |
Bejelentkezés
Hirdetés |