Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
A TV hangszóró kimenete valószínűleg hídkapcsolású, lehet, hogy D osztályú is...
Hidd el, hogy egy optikai->analóg átalakító lesz a megoldás. Nem akkora költség, és korrekt megoldás. Ne felejts el hozzá optikai kábelt is rendelni... A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2024
Az egész topic erről szól, olvass vissza légyszíves, hogy ne kelljen sokadszorra is leírni ugyanzt!
Ami eddig volt TV-m és véletlenül nem csak 1 SCART volt rajta, azon nem lehetett állítani semmit ezzel kapcsolatban.
A többi gondolom nem nekem szólt.
Lapos TV-knél jött elő ez a probléma, hogy eltüntették az RCA hang kimenetet és a SCART-ból csak a tuner hangja jön. Érdekes lenne megkérdezni őket, hogy miért? Ezen TV-ken a digitális kimenetet kell használni, azon kijön minden. Ill. kompromisszummal használható a TV fejhallgató kimenete, azon is minden szól.
Én sem láttam még mindent, pl. olyan TV-ről is most hallok, ahol lehet állítani, hogy mi menjen a SCART-ra...
Csak egyet kell visszaolvasnod a hozzászólásod előtt. Ahogy Gafly is írta, sehogy. Kell egy optikai->analóg (DAC) kütyü, amivel megy minden, csak a TV-t kell némítanod, ha nem akarod, hogy közben szóljon.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2014
Samsungoknál (analóg audio out nélkülieknél) a SCART-on csak tuner esetén van hang kifelé. Egy komoly LG-nél már kellett volna TV csere után hangot kinyernem, ott is így volt sajnos. Faramuci megoldás lehet a fejhallgató kimenet használata. A biztos és korrekt megoldás az optikai kimenet csatlakoztatása egy ezt fogadni tudó erősítőbe.
Hopp, közben most nézem, hogy nem jó linket adott a válaszoló. Az egy digitális->digitális átalakító, akinek nincs optikai bemenet az erősítőjén, csak koaxiális (RCA).
Az illetőnek egy digitális->analóg átalakító kell, pl. egy ilyen: 5.1 DAC, bár elég lehet egy olcsób sztereó is...
Nem, nekem nincs semmilyen problémám ezzel, csak azzal, hogy az egyetlen rendes, működő megoldásról (optikai kábel) akartad lebeszélni a kérdezőt. A tegnap linkelt fórumon párnaponta előjön a téma...
A SCART specifikációjában benne van az audio out, de a mérnökök furcsa jószágok, RCA-t már nem is raknak... pl. itt kérdezik itt meg válaszolnak
Nem tudom, kit akarsz meggyőzni a SCART bekötéséről...
Idézet: „Hát pedig a scarton mindig meg vannak ezek a jelek audió is , és videó is” Idézet: „Ja és tévedés , mert a mai korszerű akár led , vagy plazma készülékek hátulján lévő scart kimeneten megtalálható a mindenkori analóg audió hang jel.” Nem, sajnos nem. Milyen boldogok lennének azok, akiknek nincs a házimozi erősítőjükön optikai bemenet... Ajánlom a témában a következő fórumot, ahol már számtalanszor ki lett vesézve, amit eddig írtam: Samsung LCD és LED TV fórum A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
A mostani (Samsungnál biztos) laposTV-knél csak a tuner hangja van benne, a többi forrásé nincs.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
Idézet: „Ja és tévedés , mert a mai korszerű akár led , vagy plazma készülékek hátulján lévő scart kimeneten megtalálható a mindenkori analóg audió hang jel.” Nem írtam ilyet, csak a tuneré jön ki, ezért szív mindenki, aki analóg módon akarja összekötni, lásd SCART->RCA. Idézet: „Az 5.1 is egy átverés .Vegyünk egy equalézert aminek a szabályzó kimenetei külön külön lennének leválasztva és megszólaltatva .Egy 5 sávosnál mindjárt lenne egy 4.1 ennyit az 5.1 ről.” ??? Valódi 5.1 hang is kijön az optikai digitális kimeneten, szépen átvált az erősítő és ennyi. A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
Ne terjessz ilyen fals dolgokat. Nem az RCA-ból lesz az optikai, főleg, hogy a mai TV-ken már nincs is analóg audio kimenet (RCA kivezetés). Az optikai kimenet állítható, hogy sztereó, vagy 5.1 legyen. Valamint csak ezen keresztül nyerhető ki az összes bemenet hangja (a fejhallgató kimenetet leszámítva, de az nem erre van)
Trek! Jól tetted, hogy veszel optikai kábelt, nem fogod megbánni és örülhetsz, hogy van ilyen az erősítődön!
Gondolom hasonlóan a Samsung-okhoz, itt is az lesz a probléma, hogy nincs a TV-n audio out. A SCART-on kijön a tuner hangja és annyi, a többi nem. Csak a koaxiális/optikai digitális audio kimeneten jön ki mnden bemenet hangja. Viszont a kompakt házimozi szettek (DVD és erősítő egyben) túlnyomórészt nem tartalmaznak ilyen bemenetet, max egy 6 csatornás analógot. Nincs más megoldás, vagy a TV fejhallgató kimenete, vagy egy digitális->analóg átalakító, vagy új házimozi rendszer ilyen bemenettel. Légy üdvözölve a 21. században!
Azt jelenti, hogy nem teljesítménykimenet, nem lehet a mostani 8-32ohmos fülesekkel terhelni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |