Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ón eltávolítása ónszippantóval
Lapozás: OK   2 / 2
(#) kaqkk válasza mrex hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Valamikor az egyik kollégám több orvosi orrszívót csinált ezen az elven . A befőttes üveg tetejébe volt belekötve a komp szívó vezetéke és egy vákuum kapcsoló ami egy meghatározott értéknél leállította a kompot .A pedálos kapcsoló meg nyitott egy mágnesszelepet ami a "szívóvezetékre engedte a vákuumot" De én azért inkább egy fém tartályt használnék , az ón úgysem juthat el odáig tehát soha nem kell kinyitni , mert az ónszívó fejben kell hogy "lecsapódjon "
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2013
(#) mrex válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Szia!
Akkor hétfőn épül!
(#) efraim válasza mrex hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Nem akarom elvenni a kedved, de szerintem ágyúval lősz a verébre. Akkor már egyszerűbb, ha fogsz egy gagyi pákát, hosszában belefúrsz a hegyébe, egy helyen oldalról is a központi furatig, abba beleforrasztasz egy réz golyóstollbetét darabot, arra húzol egy darab tefloncsövet és annak a végére egy kézi mellpumpa gumiját. Jobb kézzel fogod a pákát bal kézzel meg elengeded a pumpát amikor elolvadt a cin. És hopp! nincs cin.
(#) mrex válasza efraim hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Miért vennéd el a kedvem?
Mint mondtam a feltételek adottak, s csak össze kell építeni.
Nekem ez kb egy délutános meló.
minden amit javasolsz az beszerzendő lenne, amit leírtam az meg adott.
(#) mrex válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Marad a dunsztos abból annyi van hogy Dunát lehet vele rekeszteni.
nincs kedven csőből tartályt hegeszteni vagy esztergálni.
1000% ig biztos vagyok a dunszosban.
A nyavalya vesz vákuumérzékelőt hozzá. A komp nem tud annyit hogy megérné.
Ha nem lesz jó egy délutánom bánta ha jó lesz akkor egy hálás örök darab szerszámot építettem.
(#) kaqkk válasza mrex hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Ha nem teszel rá vákuum kapcsolót akkor ha bekapcsolva marad , vagy az üveg tetejét fogja a külső nyomás beroppantani , vagy a kompresszor fog megállni és leégni ha a vákuum eléri azt a szintet amikor már nem engedi átfordulni a dugattyút .
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2013
(#) Fész hozzászólása Jan 16, 2016 /

Sziasztok!
Remélem nem off,mert nekem nem szippantó kéne,hanem ónszívó szalag.Most fogytam ki belőle.Amasan gyártmányú "Entlöt-Litze" típus.Sajnos sehol nem találok belőle.
A konkrét kérdésem,hogy milyet érdemes venni,mert pl. a Farenheit-es semmire nem való.
A conrad honlapján van egy két típus,de nem ismerem őket.
Szóval ki mit ajánl?
(#) VIM válasza Fész hozzászólására (») Jan 16, 2016 /

Szia! Nem tudom mit szoktál vele kiépíteni de nekem nincs vele semmi problémám. Én ilyet használok és egy kis gyantát ha makacs a forraszanyag.
(#) Bakman válasza Fész hozzászólására (») Jan 16, 2016 /

Itt is van pár: Bővebben: Link. Több típust használtam, nem volt gond velük.
(#) Fenyő hozzászólása Jan 7, 2018 / 2

Sziasztok!

Szeretnék valamit megosztani veletek!

Nem tudom kinek hogy vált be az ilyen felhúzós, gombnyomásra működő ónszippantó toll, de nekem csak alig-alig.
Rendszeresen úgy jártam vele, hogy mellé ment, nem szívta fel az ónt, mert csak egy pillanatnyi ideig szív, és egy csomó idő újratölteni, közben meg az egész elektronika csak melegszik, és szépen tönkremegy.

Tudjátok mi az, ami ehelyett nagyon jól bevált?
Van ez a porszívóra szerelhető baba ORRSZÍVÓ! (orrszi-porszi)
1-2 ezer forintért lehet kapni, és nagyon tuti!

Én úgy egy éve vettem egy ilyet magamnak, és tökéletesen bevált.
Miért?
Mert ez folyamatosan szív, amíg ugye a porszívó be van kapcsolva!
Így aztán ha első pillanatra nem sikerül felszippantani az ónt, nem kell újratölteni, hisz folyamatosan szív.
Sőt, szerintem még egy kicsit erősebben is szív, mint az ónszippantó toll, bár ez nyilván a porszívó erősségétől is függ. (én egy SEBO 2100W porszívóval használom )
A kis luk az orrszívó végén meg szinte ugyanakkora, mint az ónszippantó toll végén lévő, talán egy nagyon picikét nagyobb, de ez talán nem is hátrány.

(Amikor a gyógyszertárban vásárláskor elmondtam, hogy mire kell, kicsit furán néztek rám )

Régóta szerettem volna megosztani veletek ezt, s most végre leírtam.

(Remélem lesz, akinek segítettem ezzel az ötlettel)
(#) Inhouse válasza Fenyő hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

És nem olvad el a hegye közben?
(#) david10 válasza Fész hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Szia,
A Conrad-ban van: Bővebben: Link
Én is a Fahrenheit termékeit használom (amit VIM kolléga is ajánlott) és elégedett vagyok vele.
Szerk.: Nem jó terméket linkeltem... Amit az Amasan gyárt, az csak németországban kapható: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2018
(#) Ge Lee válasza Fenyő hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Egy ilyet használok évek óta, pillanatok alatt ki lehet szedni vele egy 16 lábú IC-t. Eszembe jutott hogy kellene venni belőle egyet tartalékba, természetesen kifutott, vannak helyette olyanok amik lehet hogy semmit nem érnek...
(#) proba válasza mrex hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Próbáltam vákumot csinálni a hűtőkompresszorral, nem igazán eröltette meg magát. A vékony lemeztető kicsit behorpadt, de szerintem akkora vákum sem volt 2-3 perc után , mint a befőttek felett szokott lenni.
(#) weend válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Szia!
Én ezt használom kb. öt éve napi szinten, a vákuumkeltő része jól működik, csak a hegyet koptattam el időközben. Sajnáltam kidobni, ezért át applikáltam a fehér teflon hegyre, ebből régen bespájzoltam nagyobb mennyiséget. Bővebben: Ez jó
(#) Ge Lee válasza weend hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Az hogy tud elkopni?
(#) Szárnyas válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Szerintem az elhasználódik szinonímájaként írta az elkopik szót. Nekem is ilyen ónszippantóm van és használat során egy idő után a hegy cső része kitágul, ilyenkor a kinyomótüske és a furat közé be szokott szorulni a forrasztóón és vele együtt a dugattyú is beragad.
De gondolom ez nem csak erre az ónszippantóra jellemző, ha a többihez is lehet kapni póthegyet.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2018
(#) Inhouse válasza Szárnyas hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Meg nem annyira hőálló és egy idő után kirojtolódik a széle és azt illik levágni simára. Aztán szépen elfogy...
Nekem a dugattyú csúszik benne túlságosan könnyen, így már nem tud rendesen szívni. Vagy gumigyűrűt kellene cserélni (dupla pedig), vagy meghüvelyezni.
(#) Fenyő válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Olyan soká azért nem tartom oda egyszerre.
Bár ha a páka végéhez ér, attól hamar elkezd olvadni, de arra azért vigyázok, hogy lehetőleg ahhoz ne érjen.
Ha üvegből vagy fémből lenne a hegye, az mondjuk valóban ellenállóbb lenne.
(#) Fenyő válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Pedig nekem is pont ez van!
Illetve majdnem, az enyém az No Shock változat.
Nekem rengetegszer megy mellé vele, és elég nehézkes az újratöltése, felhúzása is.
Sokkal kényelmesebb az orrszívóval, hogy nem kell feltölteni, és folyamatosan szív.
(#) Bakman válasza Fenyő hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Nem melegszik túl a porszívó huzamosabb munka alatt? Egyébként én is mindenkinek ajánlom a folyamatos vákuumot, sokkal jobb ilyennel dolgozni. Leginkább azért, mert nem ugrik az ember kezében kioldáskor.

Én egyszerű műanyag csövet használok, a végébe van beleszorítva egy telflonos ónszippantó csúcsa. Bővebben: Link.
(#) Fenyő válasza Bakman hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

15-30 percet azért kibír az a porszívó.
Ennél tovább eddig nem kellett.
Persze nyilván porszívója is válogatja.
Meg hát szünetet is lehet tartani.

A Tiéd se rossz!

Egyébként ennek az orrszívónak is cserélhető a vége, hegye, szóval lehet ki is cserélem majd valami spéci üvegre.
(#) exabit válasza Bakman hozzászólására (») Jan 9, 2018 /

A te megoldásodhoz egy olyan szivattyú szerinted mennyire alkalmas amely a következő paraméterekkel bír?

25 l/min
200 mbar végvákuum (bár folyamatos szívásnál nincs vákuum értelemeszerűen)

Sokáig azon gondolkoztam hogy beszerzek egy, a képen látható pákát és arról leszedve a labdacsot, annak helyére húzom a szivattyútól jövő csövet. De Mo.-n ilyen nem kapható, ami netről rendelhető az pedig mind 110V-os.
(#) Bakman válasza exabit hozzászólására (») Jan 9, 2018 /

Nem tudom. Az enyémen volt valamilyen felirat de rég leesett, nem foglalkoztam vele, hogy visszakerüljön, el is veszett.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem