Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
még egy kérdésem lenne, ez is hasonló szintű mint az előzőek
Szóval autoroute funkciónál hogy a manoba tudom elérni, hogy vastagabbak legyenek a vezető vonalak? 3., ez még mindig nem megy köszönöm!
Az autorouter ikonja alatt van egy Drc feliratú ikon, azzal megnyitod a DRC ablakot, ott a Sizes fülre kattitansz, majd a Minimun Width-nél beállíthatod a vonalvastagságot.
A 3. kérdésedre meg egy kicsit előrébb kellett volna olvasni, ott van egy link az "Eagle Náktervező" topicra - mert, hogy van olyan is! Ide mutat!
Ezt olvastam, meg is csináltam, mégse teszi amit kell.
Nekem a GND beírása után nem dob fel semmilyen kérdést amire mégegyszer lehetne OK-t nyomni. Így csinálom: polygon->layer (16 button)->pontmellete derékszögvonal ->balfölső sarkon kívül katt -->jobb alsó sakon kívül katt -->bal felső sarokban katt, vonalat zárja -->R2 katt -->NEW NAME felugro ablak inputsorába GND, OK-->semmi nem történt Eagle 4.16r demo
üdvözletem.
A librariesben hol találom a GND, +, -, test, stb pontokat? Vagy esetleg nincs a szoftverhez valami magyarítás? THX.
A supply1 vagy 2 vagy hasonló libraryben
Magyarosítás nincs, csak segítség (pdf-ben) a http://avr.tavir.hu oldalon
Rosszul kérdeztem.
A problémám az, hogy mondjuk, ha berakok egy IC-t, akkor azon ugyebár nincs kivezetve a vcc, gnd. Én úgy gondolom, hogy valahogyan meg kell „nevezni” a csatlakozó egyik lábát, hogy automatikusan összekösse, mondjuk egy IC gnd lábához egy csatlakozó gnd lábát. Na erre lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet. A másik gondolatom az lenne, hogy hogyan lehet pontokat létrehozni, hogy nyákkészítésnél össze legyenek kötve. Thx.
A vonal (Wire) eszköz a te barátod. Az adott IC lábat összekötöd a neked kellő alkatrésszel, átkapcsolsz Board nézetbe és láááám ott egy sárga gumihuzal szerű képződmény ami összeköti az alkatrészek megfelelő lábait. Ha ekkor autoroute-ra tappogsz akkor vezetősávvá válnak ezek a sárga gumivonalak.
Pontokat a Junction eszközzel tehetsz két vonal találkozásához, ekkor összekötöttnek veszi a program Board nézetben.
Minden OK! A rákérdezés akkor jelenik, ha van már gnd-vel elnevezett vonalad, egyébként ha nincs, akkor látszólag nem történik semmi. Még egy kattintás a Ratsnest ikonra (dobokockás 5 pont összekötve, a felkiáltójel felett kettővel) és láthatod, amit csináltál.
Tyűűűűűűű aztabetyármindenit műűűxik! köszönöm a felhomályosítást! utolsó lépés hiányzott a howto-bol amit linkeltél, én is megtaláltam, meg is csináltam de nem működött így tovább is léptem, ha lehet valami moderátor odatenné ezt a lépést? Talán más nem futna bele! (off Eagle3D leírás, magyarosítás , zöldül mindenki itt a képek láttán) Akkor már csak azt kérdezném meg, hogy ennek a vezetővonaltól való távolságát merre lehet beállítani? mert elég gányul tudok forrasztgatni, nem ártana némi távolságot tartanom
Amikor a Polygonra kattintasz, fent megjelenik néhány ikon és beállítás, ott az Isolate, ami neked kell! Kísérletezz a beállításokkal és akkor még néhány dologra rájössz.
Persze, hogy hiányzott a leírásból, mert általában kapcsolási rajzból szokott a panel készülni és ott egy-két alkatrész mégis csak gnd-re köttetik, így a rákérdezés alapból jön... Eagle3D :worship:
Sziasztok!
Hol tudok letölteni (esetleg hogy tudok csinálni) külölnböző "szabvány" (gyakran hasznos) NYÁK alakokat? Én most egy ehhet hasonlót szeretnék csinálni a párhuzamos porthoz való csati tokjába (nem tudom egyszerűbben leírni, talán értitek. Nézzétek meg a képeket!): http://www.roboternetz.de/wissen/index.php/AVR-ISP_Programmierkabel Köszi!
Hello!
Így tudsz "nyák alakokat" csinálni: a lényeg hogy a 20-as réteg a board oldala, ezzel minden olyan műveletet eltudsz végezni ami kell a megfelelő nyák kialakításához (move, split, delete stb...) Csak így egyszerűen.....
Az alkatrészek között egyébként vannak "előre gyártott" minták, pl. PCI, ISA, stb. slot-ok számára. Keress rá, szinte biztosan lesz olyan, ami Neked kell!
Sajnos nem találtam a könyvtárakban D-SUBos rajzolatot Legfeljebb majd megrajzolom, csak ahhoz nincs sok kedvem...
Köszi a válaszokat!
A CON-SUBD libraryben megtalálod amit keresel
Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam. Nem a D-SUBos csatinak a footprintje kell, hanem egy nyákrajzolat/kontúr, ami szépen belecsücsül a D-SUB-os tokba. (Esetemben a párhuzamos port) A korábbi link mutat rá egy példát. Oda még egy buffer tökéletesen befér, ami megvédi a párhuzamos portot. Ha valaki hozzám hasonlóan breadboardon dolgozgat, annak a több hely és kevesebb vezeték jól jöhet. Meg mennyivel jobban néz ki, hogy a teljes programozó belefér a csati tokjába!!
ps: -nekem az ingyenes eagle verzió van meg, és a csak a hozzá tartozó könyvtárak -google most nem volt barátom -ahol a kapcsolást láttam csak a schematicot lehet letölteni, a kész boardot pénzért árulják, ráadásul még szerző sem volt megnevezve a cikkhez, hogy megkérdezzem
Az Eagle készítőjének hivatalos honlapján van vagy ezer lib fájl, sztem nézz körül ott is, lehet, hogy az is ottvan, ami Neked kell! (Persze, nem biztos...)
És ha más nem marad, veszel egy csatlakozót, meg egy tolómérőt, leméred és - úgy, ahogy IMi írta - 20-as (Dimension) vonallal körbe rajzolod. A vonalvastagságot veheted 0-ra.
Nekem tetszik! ( De a hivatkozott oldalon nem így néz ki! ) Csak tudásunk szélesítése érdekében: megosztanád velünk a forrást... (Na meg, kb. mennyi időbe telt? )
Hello!
A helyzet az, hogy valahonnan letöltöttem,majd az alkatrészeket kidobáltam belőle A forrást már nem tudom, biztos találkozott valaki már vele a neten. Eredetiben ilyen volt:
De szerintem elkészíteni sem tartana tovább :yes:
Valószínűleg nem, nekem össz kb. 10 perc volt. (A szétszerelés és a mérés tovább tartott mint a rajz)
Tessék, mindjárt van két változat.
Hello!
Fokozva az élvezeteket mindjárt csináltam belőle lib-et (mind a két változatból!!)
Sziasztok!
Hogyan tudnám egy smd ic-t átrakni az alsó oldalra? mert most a felső rétegen van, de én csak 1 oldalas nyákot szeretnék, de ott meg kiírja hogy az ic-vel nem tud mit kezdeni. Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |