Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   24 / 443
(#) mokus válasza Frankye hozzászólására (») Jan 21, 2007 /

(#) mokus hozzászólása Jan 21, 2007 /

még egy kérdésem lenne, ez is hasonló szintű mint az előzőek
Szóval autoroute funkciónál hogy a manoba tudom elérni, hogy vastagabbak legyenek a vezető vonalak?

3., ez még mindig nem megy

köszönöm!
(#) MPi-c válasza mokus hozzászólására (») Jan 21, 2007 /

Az autorouter ikonja alatt van egy Drc feliratú ikon, azzal megnyitod a DRC ablakot, ott a Sizes fülre kattitansz, majd a Minimun Width-nél beállíthatod a vonalvastagságot.
A 3. kérdésedre meg egy kicsit előrébb kellett volna olvasni, ott van egy link az "Eagle Náktervező" topicra - mert, hogy van olyan is! Ide mutat!
(#) mokus válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 22, 2007 /

Ezt olvastam, meg is csináltam, mégse teszi amit kell.

Nekem a GND beírása után nem dob fel semmilyen kérdést amire mégegyszer lehetne OK-t nyomni.
Így csinálom:
polygon->layer (16 button)->pontmellete derékszögvonal ->balfölső sarkon kívül katt -->jobb alsó sakon kívül katt -->bal felső sarokban katt, vonalat zárja -->R2 katt -->NEW NAME felugro ablak inputsorába GND, OK-->semmi nem történt

Eagle 4.16r demo
(#) af27 hozzászólása Jan 22, 2007 /

üdvözletem.
A librariesben hol találom a GND, +, -, test, stb pontokat?
Vagy esetleg nincs a szoftverhez valami magyarítás?
THX.
(#) MaSTeRFoXX válasza af27 hozzászólására (») Jan 22, 2007 /

A supply1 vagy 2 vagy hasonló libraryben
Magyarosítás nincs, csak segítség (pdf-ben) a
http://avr.tavir.hu oldalon
(#) af27 hozzászólása Jan 22, 2007 /

Rosszul kérdeztem.
A problémám az, hogy mondjuk, ha berakok egy IC-t, akkor azon ugyebár nincs kivezetve a vcc, gnd.
Én úgy gondolom, hogy valahogyan meg kell „nevezni” a csatlakozó egyik lábát, hogy
automatikusan összekösse, mondjuk egy IC gnd lábához egy csatlakozó gnd lábát.
Na erre lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet.

A másik gondolatom az lenne, hogy hogyan lehet pontokat létrehozni, hogy nyákkészítésnél össze legyenek kötve.

Thx.
(#) mokus válasza af27 hozzászólására (») Jan 22, 2007 /

A vonal (Wire) eszköz a te barátod. Az adott IC lábat összekötöd a neked kellő alkatrésszel, átkapcsolsz Board nézetbe és láááám ott egy sárga gumihuzal szerű képződmény ami összeköti az alkatrészek megfelelő lábait. Ha ekkor autoroute-ra tappogsz akkor vezetősávvá válnak ezek a sárga gumivonalak.
Pontokat a Junction eszközzel tehetsz két vonal találkozásához, ekkor összekötöttnek veszi a program Board nézetben.
(#) MPi-c válasza mokus hozzászólására (») Jan 22, 2007 /

Minden OK! A rákérdezés akkor jelenik, ha van már gnd-vel elnevezett vonalad, egyébként ha nincs, akkor látszólag nem történik semmi. Még egy kattintás a Ratsnest ikonra (dobokockás 5 pont összekötve, a felkiáltójel felett kettővel) és láthatod, amit csináltál.
(#) mokus válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 22, 2007 /

Tyűűűűűűű aztabetyármindenit
műűűxik!
köszönöm a felhomályosítást!
utolsó lépés hiányzott a howto-bol amit linkeltél, én is megtaláltam, meg is csináltam de nem működött így tovább is léptem, ha lehet valami moderátor odatenné ezt a lépést? Talán más nem futna bele!

(off Eagle3D leírás, magyarosítás , zöldül mindenki itt a képek láttán)

Akkor már csak azt kérdezném meg, hogy ennek a vezetővonaltól való távolságát merre lehet beállítani? mert elég gányul tudok forrasztgatni, nem ártana némi távolságot tartanom
(#) MPi-c válasza mokus hozzászólására (») Jan 22, 2007 /

Amikor a Polygonra kattintasz, fent megjelenik néhány ikon és beállítás, ott az Isolate, ami neked kell! Kísérletezz a beállításokkal és akkor még néhány dologra rájössz.
Persze, hogy hiányzott a leírásból, mert általában kapcsolási rajzból szokott a panel készülni és ott egy-két alkatrész mégis csak gnd-re köttetik, így a rákérdezés alapból jön...
Eagle3D :worship:
(#) tzol hozzászólása Jan 22, 2007 /

Sziasztok!

Hol tudok letölteni (esetleg hogy tudok csinálni) külölnböző "szabvány" (gyakran hasznos) NYÁK alakokat? Én most egy ehhet hasonlót szeretnék csinálni a párhuzamos porthoz való csati tokjába (nem tudom egyszerűbben leírni, talán értitek. Nézzétek meg a képeket!):
http://www.roboternetz.de/wissen/index.php/AVR-ISP_Programmierkabel

Köszi!
(#) IMi válasza tzol hozzászólására (») Jan 23, 2007 /

Hello!
Így tudsz "nyák alakokat" csinálni: a lényeg hogy a 20-as réteg a board oldala, ezzel minden olyan műveletet eltudsz végezni ami kell a megfelelő nyák kialakításához (move, split, delete stb...)
Csak így egyszerűen.....
(#) Frankye válasza IMi hozzászólására (») Jan 23, 2007 /

Az alkatrészek között egyébként vannak "előre gyártott" minták, pl. PCI, ISA, stb. slot-ok számára. Keress rá, szinte biztosan lesz olyan, ami Neked kell!
(#) tzol válasza Frankye hozzászólására (») Jan 23, 2007 /

Sajnos nem találtam a könyvtárakban D-SUBos rajzolatot Legfeljebb majd megrajzolom, csak ahhoz nincs sok kedvem...
Köszi a válaszokat!
(#) MaSTeRFoXX válasza tzol hozzászólására (») Jan 23, 2007 /

A CON-SUBD libraryben megtalálod amit keresel
(#) tzol válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Jan 23, 2007 /

Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam. Nem a D-SUBos csatinak a footprintje kell, hanem egy nyákrajzolat/kontúr, ami szépen belecsücsül a D-SUB-os tokba. (Esetemben a párhuzamos port) A korábbi link mutat rá egy példát. Oda még egy buffer tökéletesen befér, ami megvédi a párhuzamos portot. Ha valaki hozzám hasonlóan breadboardon dolgozgat, annak a több hely és kevesebb vezeték jól jöhet. Meg mennyivel jobban néz ki, hogy a teljes programozó belefér a csati tokjába!!

ps: -nekem az ingyenes eagle verzió van meg, és a csak a hozzá tartozó könyvtárak
-google most nem volt barátom
-ahol a kapcsolást láttam csak a schematicot lehet letölteni, a kész boardot pénzért árulják, ráadásul még szerző sem volt megnevezve a cikkhez, hogy megkérdezzem
(#) Frankye válasza tzol hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Az Eagle készítőjének hivatalos honlapján van vagy ezer lib fájl, sztem nézz körül ott is, lehet, hogy az is ottvan, ami Neked kell! (Persze, nem biztos...)
(#) MPi-c válasza tzol hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

És ha más nem marad, veszel egy csatlakozót, meg egy tolómérőt, leméred és - úgy, ahogy IMi írta - 20-as (Dimension) vonallal körbe rajzolod. A vonalvastagságot veheted 0-ra.
(#) IMi válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Hello!
Ez jó lesz?

lpt.brd

(#) MPi-c válasza IMi hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Nekem tetszik! ( De a hivatkozott oldalon nem így néz ki! )
Csak tudásunk szélesítése érdekében: megosztanád velünk a forrást... (Na meg, kb. mennyi időbe telt? )
(#) Frankye válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Tutkó!

Hello!

A helyzet az, hogy valahonnan letöltöttem,majd az alkatrészeket kidobáltam belőle
A forrást már nem tudom, biztos találkozott valaki már vele a neten. Eredetiben ilyen volt:
(#) IMi válasza IMi hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

De szerintem elkészíteni sem tartana tovább :yes:

Valószínűleg nem, nekem össz kb. 10 perc volt. (A szétszerelés és a mérés tovább tartott mint a rajz)
Tessék, mindjárt van két változat.

lpt.brd

Hello!
Fokozva az élvezeteket mindjárt csináltam belőle lib-et
(mind a két változatból!!)

lpt.lbr

:worship:
(#) vzoole hozzászólása Jan 25, 2007 /

Sziasztok!

Hogyan tudnám egy smd ic-t átrakni az alsó oldalra?
mert most a felső rétegen van, de én csak 1 oldalas nyákot szeretnék, de ott meg kiírja hogy az ic-vel nem tud mit kezdeni.

Köszi
(#) MPi-c válasza vzoole hozzászólására (») Jan 25, 2007 /

Néhányszor már elhangzott: tükrözd! /Mirror/
Következő: »»   24 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem