Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   26 / 443
(#) vzoole hozzászólása Feb 12, 2007 /

Sziaszto!!!

Következő kérdésem:
Csináltam egy alkatrészt ami nem más mint egy kivezetés a panelon (egy lyuk)
Csak ebből elég sokat használok a panelon (bemenő drótók és kimenő drórok)

A gond az hogy ha elnevezem (a bal oldali ellenállás ikonnal) az nem látszik se a schemán se a boardon.

Még a schematic-on nem is gond ha nincs mert ott melléírom, de a boardon jó lenne ha melléírná mert ott már nem tudom beazonosítani.

Hogy tudom ezt megcsinálni?

Köszi.
(#) Gery hozzászólása Feb 12, 2007 /

Sajna nemtom kérdésedre a választ de most marattam ki életem első NYÁKját amit EAGLEvél terveztem és tök fja lett
(#) MPi-c válasza vzoole hozzászólására (») Feb 12, 2007 /

Display ikon (kék-piros-zöld négyzetek) Ellenőrizd a Layer-ek közül be vannak-e kapcsolva a Names és/vagy a Values (t vagy b azaz top vagy bottom, attól függ hol vannak az alkatrészek elhelyezve)? Ezekkel tudod az alkatrész nevét és/vagy értékét megjeleníteni.
Egyébként mi ez a "lyuk", honnan vetted?
(#) vzoole válasza MPi-c hozzászólására (») Feb 12, 2007 /

Az a lyuk csak egy sima forrszem, amibe beleforrasztok egy vezetéket.

Ja be vannak kapcsolva a layerek, szerintem az alkatrész "gyártásánál" rontottam el.
Nem amikor szerkesztem a libraryban akkor kéne megadni valamiket? (hogy hol és hogyan legyen a felírat)

A Via ikonnal rakod fel?

nem, a librariban kreáltam

OK! Most már fogom.
Igen a library-ben oda kell írni ">NAME" és ">VALUE"
Egyébként van forrfül a solpad nevű könyvtárban, különböző méretben, miért nem azt használod?

Köszi!

azért mert nem találtam.
(#) Frankye válasza vzoole hozzászólására (») Feb 13, 2007 /

Nyomós érv! Ez előtt még Neked is meg kell hajolnod MPi-c!
(#) MPi-c válasza (») Feb 17, 2007 /

Szia Frankye!
Egy balga kérdés?
Van valami lényeges, felhasználóként is érzékelhető eltérés 4.16r2 és a 4.13 között (az adatbázist leszámítva), már ha az utobbit is használtad. A gyártó honlapján nem találtam erre semmilyen információt (megjegyzem nem találom túl igényesnek azt a honlapot, de ez csak egy vélemény).
(#) Frankye válasza MPi-c hozzászólására (») Feb 17, 2007 /

Nem balga a kérdés. Mind a kettőt használtam. A 13-ban - úgy vettem észre, de ez lehet, a javítás miatt volt - csak a Top és Bottom layert adta fel alapból a progi, board módban. A 16-ban (megint) rendesen, teljes layer-listát ad fel. (Ezrét gondolom, hogy talán a javítás miatt...)

Más, lényegesebb külömbséget nem tapasztaltam. Igaz, hogy a 13-ast viszonylag rövid ideig nyüstöltem, korábban a 11-est fárasztottam, mióta a 16-os megvan, azóta meg csak azt!
(#) MPi-c válasza Frankye hozzászólására (») Feb 17, 2007 /

Kösz!
Többrétegű panelben még nem gondolkodtam, így azt hiszem, ezét nem fogok cserélni, tökéletes, ami van.
(#) Frankye válasza MPi-c hozzászólására (») Feb 18, 2007 /

Én sem a többrétegű panel miatt váltottam.
Tegnap küzdöttem kicsit egy NYÁK tervvel, és úgy tűnt, mintha az autorouter némileg gyorsabb, és "következetesebb" lett volna a 16-osban. De lehet, hogy csak én éreztem úgy...
(#) Joy válasza kyrk hozzászólására (») Feb 18, 2007 /

Szia !
Megtudnád adni a debreceni nyák gyártó elérhetőségét ?
(#) Joy hozzászólása Feb 18, 2007 /

Valaki meg tudná mondani, hogy a magyar nyelvű leírást most honnan lehet letölteni ? A második oldlon megadott link már nem megy.
(#) MPi-c válasza Joy hozzászólására (») Feb 18, 2007 /

(#) Joy hozzászólása Feb 18, 2007 /

Köszi innen sikerült a leírást leszedni.

Közben én is letöltöttem a 4.16r2-őt, és nekem sem megy a crack.
Invalid data in file C:.......... ezt a hibát dobja fel mindig
(#) Krisz03 hozzászólása Feb 18, 2007 /

Hali!
Hol található (milyen néven) ez a relé (kép1, kép2) az Eagle-ben?
Vagy megvan esetleg valakinek, ha alapból nem tartalmazná?
Előre is köszi!
Krisz
(#) orizon válasza (») Feb 18, 2007 /

Azért méget nevegyé rá. Más eagle fájlt, pl: ha valakitől kapsz egy eagle sch-brd fájlt , szóval ha nem te a programoddal csináltad, akkor lehet hogy gondban leszel. Bár ez előfordul akkor is ha a saját eagle munkafájlodat akarod megnyitni. Van erre is valami kütyü , "eagle file patcher". Ezzel a kütyüvel lehet a régebbi verziójú eagle fájlokat használhatóvá tenni. Csak egy bibi van, hogy minden egyes fájlt egyenkét kell megkeresni, majd újraírni. Időigényes, meg macerás,de használható. Meg kell venni a programot és nincs vele gond! ((bagoly mondja verébnek))
(#) Joy válasza orizon hozzászólására (») Feb 20, 2007 /

Köszi az infót !
Közben sikerült a protel 2004 DXP-t is leszedni, és most azt kezdtem el tanulmányozni.
(#) Szamy hozzászólása Feb 22, 2007 /

Üdv Mindenkinek!
Kérdésem lenne:a pov libraryban lévő Png-ket melyik progi tudja kezelni,illetve mivel tudok hozzá szerkeszteni újakat? xara4-n,autocad-n,macromedia fireworkson túl vagyok ezek nem jók.ha lehet konkrét tapasztalatokat kérnék,mert elvben sok progi ismeri a png-t , mégis a nem kötött formátum miatt a legtöbbje csak a 2d-s képet ismeri fel .
köszönet előre is!
(#) Frankye válasza Szamy hozzászólására (») Feb 22, 2007 /

Szerintem nézz el ebbe a topicba! Itt MPi-c mester (az EAGLE 3D fő szakértője a fórumban) leírta, mit hogyan, illetve honnan lehet utánanézni!
(#) Szamy hozzászólása Feb 22, 2007 /

köszönöm!
ettől egyszerűbbre számítottam.nincs valakinek to126-os (pl bd 139ilyen) tokja? elég gáz,hogy ez hiányzik belőle.gondoltam faragok egy fekete kockát helyette,de ebből így nem lesz semmi...
(#) andrewforest hozzászólása Feb 22, 2007 /

Szasztok
Van egy Eagle 4.16r1 verzióm, de csak 4.13mas cracket találok hozzá mindenhol... akkor ezzel müködnie kell? Vagy valaiki tudna adni hozzá cracket?
Köszönöm
(#) Frankye válasza andrewforest hozzászólására (») Feb 22, 2007 /

Azzal nem fog működni!

Használd a Norberto féle 16r2-t, és a hozzá való javítást!
(#) Frankye válasza Szamy hozzászólására (») Feb 22, 2007 /

Sajnos, alapból nincsen benne, jobb híján használd a TO220-as tokot. (Tudom, nem gyan az, de legalább némileg hasonlít, és az legalább van.)
(#) andrewforest válasza Frankye hozzászólására (») Feb 22, 2007 /

értem, és a Norberto féle 16r2-t ls a hozzá való javítást hol találom meg?
köszi
(#) Frankye válasza andrewforest hozzászólására (») Feb 23, 2007 /

(#) Krisz03 hozzászólása Feb 23, 2007 /

Hali!
Hogyan érhetném el az Eagle kapcsolási rajz szerkesztőjében (schematic) a csatolt relét? Ugyanis az alkatrész-készítőben rátaláltam a tokozására (MT_78_602), de nem találom magát az alkatrészt a listában, ahol hozzá tudnám adni a kapcsoláshoz.
Előre is köszi a segítséget!
Krisz

rele.jpg

(#) Dr Nagyfeszültség hozzászólása Feb 24, 2007 /

Az eagleban van TDA2005-ös ic a kapcsolási rajz részen?
(mert én nem találok benne)
Következő: »»   26 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem