Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziaszto!!!
Következő kérdésem: Csináltam egy alkatrészt ami nem más mint egy kivezetés a panelon (egy lyuk) Csak ebből elég sokat használok a panelon (bemenő drótók és kimenő drórok) A gond az hogy ha elnevezem (a bal oldali ellenállás ikonnal) az nem látszik se a schemán se a boardon. Még a schematic-on nem is gond ha nincs mert ott melléírom, de a boardon jó lenne ha melléírná mert ott már nem tudom beazonosítani. Hogy tudom ezt megcsinálni? Köszi.
Sajna nemtom kérdésedre a választ de most marattam ki életem első NYÁKját amit EAGLEvél terveztem és tök fja lett
Display ikon (kék-piros-zöld négyzetek) Ellenőrizd a Layer-ek közül be vannak-e kapcsolva a Names és/vagy a Values (t vagy b azaz top vagy bottom, attól függ hol vannak az alkatrészek elhelyezve)? Ezekkel tudod az alkatrész nevét és/vagy értékét megjeleníteni.
Egyébként mi ez a "lyuk", honnan vetted?
Az a lyuk csak egy sima forrszem, amibe beleforrasztok egy vezetéket.
Ja be vannak kapcsolva a layerek, szerintem az alkatrész "gyártásánál" rontottam el. Nem amikor szerkesztem a libraryban akkor kéne megadni valamiket? (hogy hol és hogyan legyen a felírat)
OK! Most már fogom.
Igen a library-ben oda kell írni ">NAME" és ">VALUE" Egyébként van forrfül a solpad nevű könyvtárban, különböző méretben, miért nem azt használod?
Nyomós érv! Ez előtt még Neked is meg kell hajolnod MPi-c!
Szia Frankye!
Egy balga kérdés? Van valami lényeges, felhasználóként is érzékelhető eltérés 4.16r2 és a 4.13 között (az adatbázist leszámítva), már ha az utobbit is használtad. A gyártó honlapján nem találtam erre semmilyen információt (megjegyzem nem találom túl igényesnek azt a honlapot, de ez csak egy vélemény).
Nem balga a kérdés. Mind a kettőt használtam. A 13-ban - úgy vettem észre, de ez lehet, a javítás miatt volt - csak a Top és Bottom layert adta fel alapból a progi, board módban. A 16-ban (megint) rendesen, teljes layer-listát ad fel. (Ezrét gondolom, hogy talán a javítás miatt...)
Más, lényegesebb külömbséget nem tapasztaltam. Igaz, hogy a 13-ast viszonylag rövid ideig nyüstöltem, korábban a 11-est fárasztottam, mióta a 16-os megvan, azóta meg csak azt!
Kösz!
Többrétegű panelben még nem gondolkodtam, így azt hiszem, ezét nem fogok cserélni, tökéletes, ami van.
Én sem a többrétegű panel miatt váltottam.
Tegnap küzdöttem kicsit egy NYÁK tervvel, és úgy tűnt, mintha az autorouter némileg gyorsabb, és "következetesebb" lett volna a 16-osban. De lehet, hogy csak én éreztem úgy...
Szia !
Megtudnád adni a debreceni nyák gyártó elérhetőségét ?
Valaki meg tudná mondani, hogy a magyar nyelvű leírást most honnan lehet letölteni ? A második oldlon megadott link már nem megy.
Köszi innen sikerült a leírást leszedni.
Közben én is letöltöttem a 4.16r2-őt, és nekem sem megy a crack. Invalid data in file C:.......... ezt a hibát dobja fel mindig
Azért méget nevegyé rá. Más eagle fájlt, pl: ha valakitől kapsz egy eagle sch-brd fájlt , szóval ha nem te a programoddal csináltad, akkor lehet hogy gondban leszel. Bár ez előfordul akkor is ha a saját eagle munkafájlodat akarod megnyitni. Van erre is valami kütyü , "eagle file patcher". Ezzel a kütyüvel lehet a régebbi verziójú eagle fájlokat használhatóvá tenni. Csak egy bibi van, hogy minden egyes fájlt egyenkét kell megkeresni, majd újraírni. Időigényes, meg macerás,de használható. Meg kell venni a programot és nincs vele gond! ((bagoly mondja verébnek))
Köszi az infót !
Közben sikerült a protel 2004 DXP-t is leszedni, és most azt kezdtem el tanulmányozni.
Üdv Mindenkinek!
Kérdésem lenne:a pov libraryban lévő Png-ket melyik progi tudja kezelni,illetve mivel tudok hozzá szerkeszteni újakat? xara4-n,autocad-n,macromedia fireworkson túl vagyok ezek nem jók.ha lehet konkrét tapasztalatokat kérnék,mert elvben sok progi ismeri a png-t , mégis a nem kötött formátum miatt a legtöbbje csak a 2d-s képet ismeri fel . köszönet előre is!
Szerintem nézz el ebbe a topicba! Itt MPi-c mester (az EAGLE 3D fő szakértője a fórumban) leírta, mit hogyan, illetve honnan lehet utánanézni!
köszönöm!
ettől egyszerűbbre számítottam.nincs valakinek to126-os (pl bd 139ilyen) tokja? elég gáz,hogy ez hiányzik belőle.gondoltam faragok egy fekete kockát helyette,de ebből így nem lesz semmi...
Szasztok
Van egy Eagle 4.16r1 verzióm, de csak 4.13mas cracket találok hozzá mindenhol... akkor ezzel müködnie kell? Vagy valaiki tudna adni hozzá cracket? Köszönöm
Azzal nem fog működni!
Használd a Norberto féle 16r2-t, és a hozzá való javítást!
Sajnos, alapból nincsen benne, jobb híján használd a TO220-as tokot. (Tudom, nem gyan az, de legalább némileg hasonlít, és az legalább van.)
értem, és a Norberto féle 16r2-t ls a hozzá való javítást hol találom meg?
köszi
Hali!
Hogyan érhetném el az Eagle kapcsolási rajz szerkesztőjében (schematic) a csatolt relét? Ugyanis az alkatrész-készítőben rátaláltam a tokozására (MT_78_602), de nem találom magát az alkatrészt a listában, ahol hozzá tudnám adni a kapcsoláshoz. Előre is köszi a segítséget! Krisz
Az eagleban van TDA2005-ös ic a kapcsolási rajz részen?
(mert én nem találok benne) |
Bejelentkezés
Hirdetés |