Spórolni csak akkor tudsz vele, ha nem veszed meg. Akkor megnyerted az árát és elköltheted fagyira.
En arra lennek kivancsi, aki(k) megvettek, mire szamitanak, csak mint informacio a tobbieknek. (engem nem igazan erint)
Egyértelműen annyit, ahány és amilyen készenléti áramú készüléket rákötsz. Viszont kényelmes is, mert nem kell a másodlagosokat lekapcsolni, azt elintézi a hosszabbító.
Ez meg mind altalanossag, semmi konkretum.
Azért kicsit utánaszámoltam. Tegyük fel, a 'slave' készülékek készenléti fogyasztása összesen 20W. Ez kb. reális. Így egy év alatt ~6832 Ft-ot fogyasztanak - ekörül Nálam a havi villanyszámla mozog...
Akkor fogod, és kiszámolod, hogy például a számítógéped, vagy a TV-d körül hány eszköz van és mennyit fogyasztanak...
Ajánlom figyelmedbe Széles Gábort aki majd megmondja,hogy konkrétan mennyit spórolhatsz.
Akkor nalad megeri, de nem is vagy nagy fogyaszto. En a 7 evvel ezelotti szamlank kb 16e-18eFt/ho szintjere emlekszem (pedig nem villanytuzhelyunk/boylerunk volt), nem tudom azota mennyit valtozott.
De ha a számítógép vagy a TV körüli készülékek éves készenléti fogyasztása meghaladja a hosszabbító árát, akkor akár százezreket is fizethetsz egyébként az áramért, akkor is megtérül egy éven belül.