Fórum témák
» Több friss téma |
Bosch csap lámpa világítSziasztok,Adott egy 2011-ben vásárolt Bosch mosogatógép ami ez-idáig pöpecül szolgált. Majd pár napja permanensen világít a vízcsap hiba jelző. A befolyót leszereltem és kitisztítottam a szűrőt, de nem tűnt koszosnak. Az átfolyás mérő reed kapcsolóját is jónak mértem (ha közel tettem egy mágnest akkor állapotot váltott) Leeresztő szivattyú is jónak tűnik. Alul a tálca száraz. Hát ennyit tudtam kiokoskodni 1 nap fórumozás és YT után. Ez, hogy így folyik a víz ez normális? Nem kicsi ez a nyomás? bosch - víz videó Illetve az oldalában lévő csőrendszer ennyire koszos: csőrendszer kép Van vmi javaslat, hogy mit kéne még megnézni?
Sajnos a szivattyú-csere nem jött be. Vagyis nem oldotta meg a problémát. Viszont azért közelebb kerültem talán. Mielőtt újabb alkatrészeket rendelnék, gondoltam kérdezek. Amikor a szelepet kérdezted, csak ezt néztem meg: 11033896 . Van egy másik szelep is, ami a regeneráló részhez tartozik. A szivattyúcsere miatt teljesen leürítettem a gépet, majd amikor az új szivattyú bekerült, még rosszabb lett, már az elején elakadt, ugyanúgy vízcsap jellel, miután az első adag vizet a géptestbe eresztette. Elkezdtem nézegetni az említett két szelepet, és újra méregettem. A 11033896 számú értéke 7.5kOhm, mivel a géptestben landol víz, azt gondolnám jól működik. Viszont megfogtam működés közben, és rendesen meleg, akkor is ha csak egy öblítést nyom. Ez normális?
Másik szelepet értéke valmi 2K körül van azt hiszem, azt is fogdostam, de jéghideg maradt. Aztán végiggondoltam, hogy mi változott a szivattyúcserén kívül. Mivel tényleg ki van kopva valamelyest a régi perselye, ezért azt kizártam hogy én rontottam volna el a szivattyú cserével. Aztán lehúzgáltam az említett két szelepet. Egyből sírt, hogy rossz. Ha visszadugtam az inlet valve-et (11033896) akkor ugyanúgy megtörtént az első beeresztés, aztán megállt. Tehát a regeneráló szelep tökmindegy hogy be van-e kötve, vagy sem. Ebből azt tippelem hogy ő lesz a hunyó. Viszont szivattyúcsere előtt működött valamennyire, és azt is tudom hogy a regeneráló tartály nem volt üres, kb félig lehetett. Úgyhogy kézzel feltöltöttem a regeneráló részt (ha már a szelep nem tud erről gondoskodni). És sikerült eljutnom oda, ahol eredetileg is voltam, talán egy picit tovább is. Eddig az 1 órás program nem ment végig, random módon vízcsap jelentkezett hol 30perc hol 45 perc múlva. Most viszont, amikor tele van a regeneráló tartály, simán végigmegy (mert nem kell a szelepnek töltögetni). Úgyhogy most ott tart a gép, hogy hideg állapotból indulva végig tud menni egy 1 órás program vízcsap jel nélkül. Ha ráindítanék egy plusz öblítést, akkor már jönne a vízcsap jel. Szóval szerintem a regeneráló szelep a hunyó 00611916, van-e értelme szétszedni, és megnézni, vagy ezen nincs mi "elakadjon", cseréljem és kész? A másik szelepnél a melegedés normális dolog, vagy valami rossznak az előjele, és inkább cseréljem?
Persze szedd ki azt a regeneráló szelepet 00611916 . Van, hogy felakad eltörik a szelep benne, bár ez más hibajelenséget szokott generálni tapasztalatom szerint.
A másik szelep dc 340V os igen az elég melegedős.
Kiszedtem, nem látok rajta semmi különöset, kivéve hogy a tengely olyan mintha korrodált lenne.
A másik szelepet is szétszedtem, ott a tengely teljesen tisztának tűnik. Megint elindítottam egy rövid programot, azt vártam hogy elhasal, és jön a vízcsap, de furcsa mód nem, pedig a regeneráló tartály még mindig nincs feltöltve. Pedig azt hittem kezdem érteni ![]()
Na ott a gond ahol korrodált a tengely. Azt még jobban szétlehet szedni. Azt a rozsdát kell eltávolítani. Nem engedi mozogni a szelepet.
Sajnos nem jöttem rá hogy lehetne szétszedni. Elvileg a hegyét meg a szárát kéne széthúzni, de szerintem nem bírná ki. Pedig valahogy befolyik oda a víz, műskülönben nem lenne ott korrózió.
AEG hibakód törlésSziasztokAEG fsb41600 mosogatógép eresztett. Kicseréltem a szivattyút, nem folytat, viszont a hibakódot f41 nem tudom törölni. Segítenétek a kód törlésében? Köszönöm
Lemaradt a kezelő gomb sor
|
Bejelentkezés
Hirdetés |