Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Miért kell egy kérdést több helyen is feltenni?
Ha pedig kapsz választ magyarázattal, nem kéne megsértődni. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2024
Nem kaptam, és nem volt min megsértődnöm, és nem sértődtem meg. Szerintem próbálj meg olvasni! Neked ez a magyarázatom. Ha a próbáld meg kiszámolni, meg próbálj meg rájönni, az válasz magyarázattal.
CTEK MXS 25Sziasztok,Javítás miatt keresném a CTEK MXS 25 töltő kapcsolási rajzát. Így néz ki: Link Előre is nagyon köszönöm a segítséget! Híradástechnika Szövetkezet TR-1305 / 001, IE3?Keresem a HTSz TR-1305/001 típusú cső(?)voltmérő kapcsolási rajzát. A /001 nélküli fent van a Tanyán Bővebben: Link de az valódi CsVM (6 db. csővel), amit én keresek abban egy db.E80CC van csak (mérőegyenirányító). A tápegység és a mérőerősítő félvezetős, ill valamilyen bedobozolt hibrid áramkörökkel (2 db. REF-7 és 1 db. IE-3 feliratú) működik. Valójában az IE-3 beltartalma érdekel.A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2024
Közben sikerült megcsinálni, így már nem keresem annyira.
Ügyes vagy, Talán a kistestvéréről van már fenn rajz, de ezekhez nem igazán szokott lenni.
Mi volt a baja, leírnád, hogy mit kellett cserélni?
Köszönöm a tippet, próbáltam de még nem jött válasz.
Sajnos korai volt az öröm, de hogy miért...
Röviden, a szokott primer oldali alkatrészek (bizti, fet, és 4db 1,8Ohm mint árammérő sönt) cseréje után csak 8kHz körül indult el, ami erősen gyanús volt. Kiderült, hogy az RC oszci ellenállása megnyúlt és emiatt lett ilyen alacsony a freki. Szerencsém volt, mert rá volt írva az értéke, csere után helyre állt a primer. Viszont! Érdekessége, hogy hiába tápoltam fel a szekunder részt labortápról, nem volt fesz a mikrovezérlőn, de azt közvetlen megtápolva úgy tűnt, hogy jó az a rész (kapcsolta a power és mód ledeket). Miután a primer jó lett, már elindult a mikrovezérlő, üzemmódot is lehet váltani, de a hőmérséklet led folyton világít, nem tölt (ha lekötöm a hőmérőt sem, pedig elalszik a hőfok led), viszont tápegység üzemmódban jó, terhelve is, a belső ventit is indítja. De ennyi. A szekunder részben látszólag minden alkatrész jónak mutatja magát. Innen kb esélytelen rajz nélkül tovább haladni, mert elég sok alkatrész van benne, 2 oldalas pcbvel, coatingolva - csak, hogy ne legyen egyszerű rajta mérni. Illetve kérdéses nyilván, hogy nem-e kapott az MCU egy pofont. Szóval lett belőle most egy 'drága' 13,6V-os 25A-es táp. Bestway jakuzziSzasztok!Egy Bestway gyártmányú, LAY-Z-SPA típusú jakuzzi nem fűt! A javításához keresek szervízinfót, kapcsolási rajzot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |