Fórum témák
» Több friss téma |
Az csak valami tesztelő program. Az is irja hogy látja az usb-dmxet és kész.
Nézted a videókat?
Ott vannak példák hogy kell csinálni.
ok, de ott ki kell választani a fény tipusát, az enyém meg nincs benne a listában.
Válasz ki valamit és majd kiderül.
Teljes értékű a program?
Szia! Egyszerűbb szoftver: KMTRONIC Ez már olyan egyszerű mint a faék.
De nem értem mit kell vele csinálni
Ebbe a témába nulla vagyok.
Szia! Van egy DMX512 Master programod - ez a KMTRONIC. Amit itt beállítasz címet 1-511-ig (Ettől DMX512 a rendszer mivel 512 címet tud megcímezni), arra a címre küldi ki a csúszkán beállított 8 bites értéket. Ez parancselvű rendszer, azaz ha a slave eszközöd be van címezve mondjuk egy DIP switch-el binárisan 1-re, akkor az 1-es címhez tartozó csúszka tartalmát már látnod is kellene rajta. Fizikailag a PC-ről elindul az infó >USB > átalakító után RS485. A DMX fizikai felülete az RS485, tehát eddig rendben van. A és B ág csere előfordulhat erre figyelni kell, mert nem mindegy a két vezeték közül melyiket hová kötöd. Az eszközöd RS485-jéről már a saját mikrokontrollerébe jut az infó, ahol ha ugyanaz a cím van beállítva akkor meg kell érkezzen a parancs. Olyanra is érdemes figyelni, hogy le legyen zárva a busz 120 Ohm-al, különben a reflexió miatt akár címtévesztés is lehetséges - nekem is volt már ilyen.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2016
Szóval, 1 re van állítva a cím a lézeren, tehát "Device Channel 1" Igaz?
Vezetékcserét felcserélését is megpróbálom! A 120 Ohmot azt értsem úgy, az A és B vezeték közé kell kötni?
Megvan a hiba oka, felcseréltem a kábeleket. pedig a hülyébbeknek meg is van számozva
Szóval, megy, de csak az előre beprogramozott ábrákat tudom vezérelni.
Hogy tudom azt elérni, hogy egyéb dolgokat rajzoljon nekem?
Tölts le egy olyan programot amibe le tudsz tárolni adatokat és időzítve küldi le. Van többezer a neten. Utána egy gombnyomás és elkezdi küldeni neki a PC.
Hát ok, új nekem ez a téma. Nemnagyon vezéreltem még lézert programmal, így nemtudom dmx-re mi a megoltás. LPT-s vagy ILDA kártyás programokat tudok de az ezzel nem megy, ha jól olvastam.
Ha felidegesít szétszedem ezt a gyári lézert, kidobom a vezérlést belőle és bekötök egy DAC-ot.
LPT porton majd a Popelscan vagy az NLS elviszi.
Semmi másra nincs szükséged pedig, mint egy pár dolláros illesztőre USB-RS485 (például FTDI chipes). Mondjuk ilyenre, egy USB A_B kábelre, egy darab vezetékre az illesztő és a DMX lámpád között, meg egy szoftverre. Semmi ördöngősség nincs benne. Ha nem vagy messze - elhozod a lámpát és megnézzük közösen, mert röhögve be lehet üzemelni ha megvan a DMX címe. Bonusként adok egy illesztőt is - nem halok bele abba a 2-3 dollárba, csak ne siránkozz ennyit ezen az egyszerű dolgon.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2016
Minden megvan csak a szoftver nincs!
Igényt tartok a 3 dolláros egységedre!
Mikor menjek érte?
A KMTRONIC szoftverét letöltötted? Működik? Mit sikerült elindítanod? Nehéz úgy segíteni, ha te nem adsz infót...
Még a szomszéd CNC gépét is megnézem
Persze, letöltöttem. Elindúl, látja az usb dmx-et és működik. A csúszkákkal tudom az előre beprogramozott ábráit módosítani mozgatni stb. Tehát a dmx vezérlő megy.
Nekem az kell hogy egy másik program pld a freestyler vezérelje, hogy ne az előre beprogramozott diliség menjen benne, hanem amit a program beküld neki. Erre nem birom rávenni a Freestylert.
Könyörgöm - ezt a freestylert felejtsétek már el! Egy bughalmaz. Kis kereséssel és próbálgatással a netről sokkal különbekhez lehet hozzáférni. DMX-Light Control, JS Riddler, DMXDesk stb. Ezek simán mennek minden varázslás nélkül. A legjobbak sima txt állományba mentik a beálllításokat, így könnyen átszerkeszthetőek, áttekinthetőek újraolvashatóak, kommentelhetőek. Én nem hiszek a pilótavizsgás grafikus csilivilikben. Azokkal csak a baj van.
Sziasztok! BÚÉK mindenkinek, remélem tud valaki segiteni nekem!
Van egy American dj my dmx buddy usb-dmx-512 interfészem ami eddig kezelte az összes lámpámat szépen. DE!!! Történhetett valami,mert a 18x1W-os rgb led reflektorokat (10db) nem kezeli. nem reagálnak a lámpák. Viszont a lámpákkal minden ok mert egy másik vezérlő a freestylerrel kezeli ezeket a lámpákat. Nem tudom mi lehet a baj. Újra patcheltem ,kábelt cseréltem......stb. Ha valakinek van valami ötlete légyszi irja már meg. köszönöm előre is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |