Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TECHNICS erősítők, javításuk
Lapozás: OK   8 / 33
(#) zetyere hozzászólása Dec 8, 2011 /

Sziasztok! Volna egy STK 2058-as végfok egy technics erősítőbe és nem találom mivel lehet helyettesíteni!Persze olyan ic-re gondoltam ami kapható is!üdv ottó
(#) dB_Thunder válasza zetyere hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Nincs helyettesítője ! Be kell szerezni az eredetit.
Javaslom keresd fel a márkaszervízt, hogy be tudnak e szerezni ilyet.
(#) zetyere válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Köszönöm de már megvolt az is.Sőt a tulaja el is adta féloldalasan.
(#) dB_Thunder válasza zetyere hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

Az szívás!
Vagy feladod a projekted, és eladod / elbontod az erősítőt..
Vagy van egy merész ötletem: mivel nem bonyolult az IC csupán pár tranyó, meg egy kis sallang, aztán a mérete sem kicsi, meg kellene építeni, hagyományos (smd) alkatrészekkel !
Ugyan ehhez meg kell tudni az ellenállások értékét, meg a tranyókat is méretezni kell...de szerintem nem lehetetlen.
(#) zetyere válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

Ha az enyém lett volna biztos kitalálok valamit.Már csak azért megérte volna mert egy igazi retró szépség volt.Próbálok vadászni a vaterán egy hasonlót de mindíg úgy elszalad az áruk.
(#) gaben62 válasza zetyere hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

A vatera az tényleg nem jó üzlet, a kész átverés kategóriája.
1-2ez.ft.ról indul a licit, aztán felnyomják 12-15ezerre, így meg már nem éri meg venni a használt erősítőt, alkatrésznek meg pláne nem.
Nos ha szép állapotú régi robusztus fém kivitelű erősítőről van szó, akkor érdemes azt a rossz STK 20... végfok Ic-t egy másik kapható STK-val helyettesíteni, 2db-ot venni belőle.
A HQ-video kft.nél egy tucat fajtát lehet kapni, a 2x40W-os sztereotól, a sima monolith 50-70-120W kimeneti teljesítményűig, 2400-4000Ft/db.árban.
Csak egy kis panelt kell készítened,/készitettned/valakivel, amire a 2csatorna végfok Ic.je +kiszolgáló alkatrészei ráférnek, 30-40alk. no smd/
Precízen kell megtervezni, a panelt, úgyhogy az eredeti helyére, beférjen, valamint a hűtés is stimmeljen, felfogatás hely szempontjából.
Mikor ez megvan, végül be kábelezed, a tápfeszültség, +-, a testpontokat, a kimeneteket,
min 1,5mm.sodrott kadmiumozott, vagy oxidmentes réz vezetékkel, beforrasztod a megfelelő pontokra és kész az új végfok.
(#) diablo300 hozzászólása Jan 1, 2012 /

sziasztok van egy technics sa-gx200 erösitöm a kijelzö panelja ment tönkre nem tud valaki ijen alkatrészt vagy bontott vagy hibás ugyan ijen erösitöt köszi
(#) S.T. hozzászólása Jan 12, 2012 /

Sziasztok!

Lenne néhány kérdésem az erősítőmmel kapcsolatban. Az erősítő típusa SA-AX540.
Zenehallgatás közben az alábbi problémát tapasztalom:
Bakapcsolás után általában kb 15-20 percig jól működik aztán lehalkul random módon az egyik hangfal. Még 5 perc elteltével magától megjavúl majd lehalkul a másik aztán 5 perc után az is megjavul.
Annyit próbáltam még , hogy a bemeneti rca kábeleknél mozgatva visszajön a hang normálisan minde a 2 oldalra (de csak egy ideig)
Lenne valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond és hogyan lehet megoldani a problémát? Illetve van valakinek kapcsolási rajza a készülékhez?

Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) SteveBarber hozzászólása Feb 3, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Technics SA-AX530 házimozi erősítőm és a gondom vele,hogy a hangerő potméter minden apró pöckölgetésre teljesen lehalkított állapotban,durva pattogó hanggal válaszol.
Egyébként a készülék teljesen normálisan üzemel,egyéb baja nincs.
Tudna esetleg valaki valamilyen hasznos infót adni?
Köszönettel:István
(#) SteveBarber válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Szia!
Nem a potméter a hibás hanem kontaktos a nyákon a földelés most néztem.
Ha ügyes vagyok, (már pedig az vagyok)akkor megforrasztom a szakadásnál és ha nem jelentkezik a probléma,akkor szerencsém volt.
Ha nem,akkor várok 2hetet és megnézi egy szaki.
Te már találkoztál ilyen hibával ennél a készüléknél?

Bocsánat,lehet,hogy igazad lesz.
Kérdés,hogy egy ilyen potméter,motoros mennyibe kerül?
Azt azért nem értem,hogy amikor szabályzom a hangerőt akár kézzel akár távval,akkor miért nem recseg,pattog?

Köszi,valóban nem értek hozzá.
Mondjuk kimértem de sehol nem tapasztaltam szakadást.
De az,hogy hideg a forrasztás,az mit jelent?
Meg igazából nem merek rámenni a nyákra még 15w-os pákával se,nehogy összegányoljak valamit.

Köszi,megnéztem a videót és talán a forrasztási technikámmal nincs is gond,de annak ellenére,hogy a kérdéses pontokat átforrasztottam,ügyelve,(hogy ne okozzak zárlatot) most már folyamatosan recseg a potméter.
Feladom.
Esetleg berakok egy képet a kérdéses nyákról.
Megnéznéd?
(#) SteveBarber hozzászólása Feb 3, 2012 /

Most is csak ütögetésre recseg.
Csak a 4 szembetűnő csúcsocs forrasztást piszkáltam meg!
(#) CHZ válasza SteveBarber hozzászólására (») Feb 3, 2012 / 2

Poti kivezetései a jelölt területen található.
Nem biztos hogy a potméter lesz a hibás, a merőlegesen csatlakoztatott nyák forrasztásait is érdemes megnézned a csatlakozásnál.

POTI.JPG

Igen van,mert kérdéses 4re is raktam egy keveset.
Amit bekereteztél az már melegebb pite lesz,mert a pákám összefog kettő csatit.
Megyek reszelni!
Köszönöm,ha átforrasztottam és jó lesz,akkor mindenképpen jelzem!
(#) SteveBarber válasza CHZ hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Igen köszönöm,az előző hsz.ben már jejölték.
Most reszelem,hogy legyen tűpákám.
(#) CHZ válasza SteveBarber hozzászólására (») Feb 3, 2012 / 1

Ott én nem láttam forrasztási hibát.
Ha a poti lenne az oka, akkor nem csak kopogtatásakor kellene recsegnie, hangerő változtatása során is. Ezért javasoltam, hogy a nyákokat összekötő huzalok forrasztásait is nézd meg nagyítóval, esetleg azokat is forraszd át. Akár egy rossz földelési pont is okozhat ilyen jelenséget.
(#) SteveBarber válasza CHZ hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Igen a hangerő poti nem recseg,serceg.
Még folyamatban vagyok.
(#) SteveBarber hozzászólása Feb 4, 2012 /

Kedves köbzoli és CHZ!

A kontakt hiba a végfok alatti nyák forrasztásánál jelentkezett a legjobban ezért most leszűkült a kör és így itt kell majd keresgélnem hideg forrasztást meg hasonlót és társait.
Sőt így szemmel láthatóan találtam egy forrasztási pontot,ami nagyon gyanús nekem.
A képeket mellékelem.
Lehet,hogy azért sárgább,mert ott a bibi?

Ráadásul látszik a hézag a nyák és a cin között.

Kitúrom a nagyító lencsémet és aztán jól megnézem majd.
De lehet,hogy hülyeséget kérdezek?
(#) SteveBarber hozzászólása Feb 4, 2012 /

Közben rájöttem egy nagyon-nagy okosságra!

Ha legközelebb veszek egy 13éves házimozi erősítőt, akkor az eladó orra előtt azt kézbe véve finoman megtekergetem úgy,hogy az alaplap is megmozduljon és utána újból megszólaltatom majd még mielőtt fizetnék.
Természetesen ha ingyen van az erősítő,akkor feltétlenül egy tészta nyújtóhoz (vagy egy húsvágó deszkához) fogom rögzíteni és úgy szállítani!
(#) didyman válasza SteveBarber hozzászólására (») Feb 4, 2012 / 2

Ez sajnos tipikus minden 5 évnél idősebb cuccal. Ha már szét van szedve, TMK keretében, nagyobb kár megelőzése érdekében célszerű minden:
-Hűtőbordán lévő (végfok, stabilizátorok..)
-Látványosan melegedő (sötétebb panel körülötte)
-Nagy méretű, vagy hosszú lábakon álló (kondik, teljesítmény-ellenállások, tekercsek)
-Mechanikailag igénybevett (relé, csatlakozóaljzatok, potméterek, nyomógombok, belső csatlakozók)
alkatrészt, részegységet átforrasztani. Gyakorlatnak sem utolsó, és rengeteg, bosszantó további hibát megelőzöl vele. teszteléshez szokás szerint sorbakötött égőt használj, ha valami nagy hibát vétesz, ne a végfok lássa kárát rögtön.
(#) CHZ válasza SteveBarber hozzászólására (») Feb 4, 2012 / 2

Látom korán kezdted.
Beigazolódik a feltételezésem, (amit privátban már megbeszéltünk).. az a kimelegedett forrasztás az oka. Végfok IC-t forraszd végig, jó lesz.
(#) bambulastar hozzászólása Feb 4, 2012 /

Hello! A segitsegeteket kernem egy technics SU-8080 erosito javitasaval kapcsolatban. A gond vele hogy amikor bekapcsolom kb 10percig semmilyen eletjelet nem ad a vilagito kis power lampacskan kivul. A 10 perc elteltevel a hangfalakon egeszen halkan hallatszik a zene, de a melynynomo membranja kb 1cm kilengessel mozog ki be egesz alacsony frekvencian. A szakmam szamitogep elektrotechnikus szoval tudom mi a trafo, ellenallas kondenzator stb, de hasonlo dolgok javitasaval meg nem foglalkoztam. tudnatok segiteni mit is ellenorizzek aloszor amikor kinynitom?
(#) CHZ válasza bambulastar hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Kérdésed nem hordoz kellő információt ahhoz, hogy segíteni tudjak. Mérj a végfok kimenetein DC feszültséget, 0V körül kellene lenni. Ellenőrizd a tápfeszültségeket is.
(#) didyman válasza bambulastar hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Előtted kettővel írtam, hogy mit érdemes átforrasztani, a többi kolléga is írt bőven arról, hogy ezekben a vasakban mi minden fordul elő. Az említett KH bárminek lehet oka, és rendszerint látványos, meg lehet találni, indulj el ezen az úton.
(#) S.T. válasza CHZ hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Szia!

Az én erősítőm hibájára nincsen valami ötleted? Bővebben: Link
(#) CHZ hozzászólása Feb 4, 2012 /

Ehhez nem kell rajz, sima KH , kapcsolók tisztítása, aljzatok forrasztásainak javítása megoldja a problémád.
(#) S.T. válasza CHZ hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Szia!

Mi az a sima KH?
(#) didyman válasza S.T. hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Kontakthiba.
Következő: »»   8 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem