Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1664 / 3993
(#) szidom válasza reloop hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Szia!
Sajnos az alapok kimaradtak, letudod rajzolni mire gondoltál?
(#) reloop válasza szidom hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Parancsolj!
(#) jani1987 hozzászólása Máj 8, 2012 /

Bekrepált a Nokia headsetem. Tudja valaki a bekötési rajzát? Újra szándékozom kötni.
(#) ZOL94 hozzászólása Máj 8, 2012 /

Hali!

Bc337-es NPN tranyót lehet használni pozitív feszültség kapcsolásra? collektorra kell táp emitterre meg húz?
(#) zolka965 hozzászólása Máj 8, 2012 /

Hali!

Aktív Hangrendszert szeretnék venni,és segítséget akarok kérni,hogy milyet lenne érdemes vennem!Gondolok itt 2.1 vagy 5.1 es Aktív hangredszerekre!7m2 es a szobám,elég kicsi,jólenne ha a mély erős lenne benne!
(#) danszter hozzászólása Máj 8, 2012 /

hali,
egy hődrótos ampermérőt kéne építsek !
a feltételek:
Méréshatár: 1A
Leolvasási pontosság a méréshatár közelében: ?I = 0,05 A=50mA

valaki letudná írni, hogy mi kell egy ilyen műszerhez, /pl. milyen huzal kell stb./ meg egy egyszerű ábrát a dologról ?
nagyjából meg van a dolog:
huzalra függesztek egy rugót másik oldalon valamilyen áttétellel átviszem a megnyúlást egy mutatóra.
valahogy így megy nem ?!
(#) vilmosd válasza danszter hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Kiserletezokonyv 199 oldaltol. Mondjuk nem mai mu, de a lenyeget es az elkeszitest szepen leirja.
(#) silent15 hozzászólása Máj 8, 2012 /

Üdv!

Nem tudja valaki, hogy honnan szerezhetek olcsón sötétkamra izzót, vagy ezt milyen LED/izzóval válthatom ki, mert az egyetlen amit találtam az ez:
Bővebben: Link

Kössz!
(#) nedudgi válasza silent15 hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Nem tudom, mostanában lehet-e még kapni olyan sötétkamralámpát, amiben cserélhető szűrő van. Amíg papírképeket papírképeket csináltam, a papírokat borító piros fóliát raktam a szűrőbe.
Kapható 645-660nm vörös LED, akár nagy teljesítményű is, ami már elég fényt ad a sötétkamrában.
(#) silent15 válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Nekem annyira kéne, hogy lássam csinálni a dolgokat, nem egy nap, tehát akár e led is jó , ha az olcsóbb.
Olyat tudnál eggyet linkelni, és olyat hol kapok?

Kössz!
(#) pjg válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Nekem *

*Privibe ..
(#) silent15 válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Ez jó lenne? Bővebben: Link
(#) nedudgi válasza silent15 hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Ez attól függ, milyen a szemed. Lehet, több kell belőle.
Jobb lenne olyan, ami 640 nm feletti, "sötétvörös".
percept.hu forgalmaz ilyeneket.
(#) szucsip hozzászólása Máj 9, 2012 /

Sziasztok!

Drága barátnőm mutatott valamit, rájöttem hogy egy darab földkábel
Mekkora az ebonit átütési szilárdsága? (így megtudhatom,h ogy hány MV-ig használható a kábel)
(#) zoleeman hozzászólása Máj 9, 2012 /

Sziasztok! Az a kerdesem lenne, hogy ha egy ilyen ict UTC NJAA LM386L et kicserelek egy 08HL LM386 ra evel is jolfog mukodni? vagyis a lenyeg LM386 on van?
(#) baen hozzászólása Máj 9, 2012 /

Helló. Néha félek *

*Nem tudjuk !
(#) kadarist válasza zoleeman hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Szia!
Igen, ezek egymással felcserélhetők.
(#) danszter válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Elnézést, tényleg elszaladt a szemem a sárga figyelmeztető szöveg felett! Köszi a választ.
(#) havranarpi hozzászólása Máj 9, 2012 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogyha szeretném megalkotni ezt a kapcsolást.:Bővebben: Link

Akkor a csőnek elég-e egy 4*100µF-es fűtőáram szűrés?
Illetve még az ,hogy a 2 db 30pF-os trimerkondinál mit jelöl a fekete összekötés?
Közös árnyékolást ?
(#) kadarist válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Szia!
Ennek a csőnek a fűtése mehet közvetlenül váltakozófeszültségről is, mert a fűtőszál el van szigetelve a katódtól. Az összekötés azt jelenti, hogy a két forgókondezátor együtt állítódik, tehát közös tengelyen vannak a mozgó részeik.
(#) vilmosd válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Ha lehet ne epitsd meg ezt a kapcsolast. Ez szet fogja vagni a kornyekbeli TV, FM vetelt (ha egyaltalan beindul). Inkabb AM-re csinalj egy detektoros radiot, ha mar radiot akarsz epiteni.
(#) havranarpi válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Mert mi baj lehet vele?
Nekem ha 1 csatorna megszólalna már elég lenne.
(#) zoleeman válasza kadarist hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Ha az eredetin igy van: LM386L , akkor jo egy LM386(L betu nelkuli)is?
(#) davidovics hozzászólása Máj 9, 2012 /

Sziasztok!
Nemrégiben tönkre ment az érintőképernyős MP4 lejátszom érintő funkciója és ezt szeretném valahogy orvosolni...több hibaforrás is felütötte nálam a fejét...többek között arra gondoltam,hogy lehet,hogy az érintőképernyő rossz,de az is lehet,hogy a fő IC vagy esetleg a szoftver...
Mivel kínai márkátlan gyártmány ezért még nem szeretnék firmware-rel bajlódni és az ic-t sem szeretném piszkálni.
Ezért az lenne a kérdésem,hogy hogyan tudnám megnézni/ellenőrizni,hogy működik-e az érintőpanel?(mögötte a képernyő rendesen működik)

elöl.JPG

(#) Rainbow15 válasza proli007 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Szia proli007!
Meg néztem, ez a poti a balansz, amit kívülről is tudok állítani. Az sem tökéletes, mivel ha középen van, akkor az egyik hangosabban szól.
(#) Rainbow15 válasza Rainbow15 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Esetleg milyen erősítőt tudnék a hangfalak és a sz. gép közé rakni, ami olcsó, és hasonló minőségű?
(#) vilmosd válasza havranarpi hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Az hogy ez egy oszcillator, es mikor rakotod az antennat elkezd sugarozni egy X frekvencian, es a felharmonikusain. Ha esetleg lenne egy elofoka, akkor mar jobb lenne. Persze megcsinalhatod, legfeljebb a szomszedok szidni fognak, es kihivjak a zavarmerosoket.
(#) proli007 válasza Rainbow15 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Hello!
Ja, hogy ez maga a balansz poti? Szellemes. De akkor állítsd középre, és tedd amit ajánlottam. Kösd össze a hangerő szabályzó potik tetejét. (jobb-bal oldalát) Ez után nézd meg, hogy mekkora a hangerő.
üdv! proli007
(#) havranarpi válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

A rossz mellékhatástól
ugye képes a vételre?
(#) proli007 válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Hello!
Ez vagy valami, vagy megy valahová. Leginkább a kukába. Oszcillátortornak is legfeljebb véletlenül azért lehet jó, mert hiányoznak belőle a hidegítések. A +100V rácsfeszültségről nem is beszélve..
Ha vételre képes, meg is tartja magának, mert még kimenete sincs sehol.
üdv! proli007
Következő: »»   1664 / 3993
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem