Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   23 / 90
(#) djtometkow hozzászólása Feb 14, 2008 /

találtam egy német oldalon megfelelő meghajtást a dragsternek
egy modell gázturbina (propángázzal megy :eplus2: )
potom 2587 euro
asszem most utánanézek hogy nincs-e egy kőgazdag mexikói drogbáró rokonom
(#) Polly válasza pittyu hozzászólására (») Feb 14, 2008 /

Szia!
Köszi a tanácsot,Győrben van ismerősöm majd onnan hozatok készen .

Üdv.Polly
(#) djtometkow válasza djtometkow hozzászólására (») Feb 14, 2008 /

viccet félretéve máma elkezdem tervezni a dragster vázát
0.5mm-es farostlemezből lesz amit papámtól kaptam
múgy a paraméterei: 94x77cm és 1.2kg csak

persze ebből csak max az 1/3-a lesz felhasználva az is úgy hogy ahol tudom kikönnyittem mint a repcsiknél szokás

arra is gondoltam hogy ha elég gyors lesz akkor teszek rá egy szárnyat és vezérsíkokat
és enyém lesz az első repülő dragster
(#) pittyu válasza KTobi hozzászólására (») Feb 14, 2008 /

Természetesen tesztelünk mindig földön.A barátom KB 20 éve modellezik ,tehát nem mondható tapasztalatlannak. Utólag kiderült ,hogy még annó MHSZ időkből származott az alapanyag ,és az olaj nem odódhatottrendesen és modjuk fordulónál felkapja a kartelből be a gyertyába,az kihül és leáll a moci.
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Feb 14, 2008 /

Van ismerősöm aki tud szerezni turbinát. 500-800 eger között mozog az ára.Most kezdenek egy grippen épitésébe.(KB 5 milla lessz a gép.) Nézd meg a lapját. ARVAI.HU
Akövetkező repcsim amit épiteni fogok kacsa lessz, már megvannak a rajzok.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Feb 14, 2008 /

a kacsa az király de mit szólsz a repülő dragsteremhez?
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Feb 14, 2008 /

Majd hozzászólok ha repül. :wow1:
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Feb 14, 2008 /

először menjen

amúgy megnéztem azt a honlapot
hát ezek aztán nagyban nyomják!
(#) szabi83 hozzászólása Feb 16, 2008 /

(#) pittyu válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 16, 2008 /

Minden elismerésem gabesz !!! Valóban szép ,igényes munka.
(#) nagyagyas hozzászólása Feb 17, 2008 /

Csináltam fémépítőből egy autót, mit szoltok hozzá?
(#) djtometkow válasza nagyagyas hozzászólására (») Feb 17, 2008 /

pöpec járgány
főleg a kormány áttétel
(#) kaffer1 hozzászólása Feb 17, 2008 /

Sziasztok!
kérdeznék.....
adott egy FM távirányítós kisautó.
az autóba, mármint a vevőben van 4db fotoelem, vagy tölthető akku, ezzel nics gond.
Az adóban pedig ceruza elem, vagy szintén tölthető akkuk.
na már most az adóban a ceruza elemek száma 8db, sorosan vannak kötve, vagyis 12V-al müxlizik.
Rákötheem ezt az adót egy mezei személyautó akkumlátorra, ami ugye szintén 12V???
A akkumlátor nagy amperóra száma tökre fogja nekem vágni az adót, vagy nem lesz semmi baja tőle?
(#) KTobi válasza kaffer1 hozzászólására (») Feb 17, 2008 /

Szia!

Baja nem lesz tűle, de a 8*1,2V (tölthető esetén) az 9,6V; még a 8*1,5=12V. Egy baj van csak, ha gond van, akkor az elemek nem tudnak 10Anál többet leadni, még rövidzárlatban se (Ha már használtabbak, újakat nem mértem soha); még egy kisseb (45Ah körüli is) képes 100-150A leadására üzemszerűen indításkor. Látam már olyat, mikor egy "mezei" autóakkumlátorral aranyat olvasztottak két negyobb (C vagy D elemből) grafirúddal.
Rákötheted, egyedül tegyél be egy biztosítékot (100-500mA között). Az értékét méréssel tudod meghatározni. Így elkerülhető, hogy a kezedben elolvagyon az egész.
Ajánlanám, hogy rögtön az akura tedd a biztosítékot lengőfoglalatban egy 5-10cmes kábellel. Így a véletlenszerű drótösszeérést is kivédi (normális üzemben szigetelt drótot használ az ember, de ha megsérül a szigetelés, akkor össze tud érni). Gondolom, hogy az akut nem akarod magaddal cipelni (hanem egy hosszabb drótot használnál).

Üdv. Tóbi
(#) kaffer1 válasza KTobi hozzászólására (») Feb 17, 2008 /

Köszi a választ!

persze, az akkut nem kell cipelgetni, mert ez egy szobai játék, fix helyen 6x4 m pályával.
AZ adón van volt jelző is, általában mikor feltöltöm az akkukat 11,7-11,8V -ot szoktak jelezni, de kb. egy óra alatt le is merülnek, aztán jön a köv. 16 órás töltés
Na ezt szeretném kikerülni, hogy csak a vevőbe keljen a fotoakkukat töltögetnem.
Csak féltem én is attól, hogy rákötöm és elolvad a kezemben az egész, aztán oda a 20.000 Ft-os játékszer.
(#) kaffer1 válasza KTobi hozzászólására (») Feb 17, 2008 /

ja, akartam egy linket mellékelni, hogy miről is beszélek.
Szóval ő lenne az a kis kütyü és adója, aminél ki akarom hagyni az adó akkuk töltögetését, egy az autómból kivett akkumlátor meg adott otthon, ott pihen a földön, használaton kívül.

http://www.youtube.com/watch?v=YXgpa0c67Iw&feature=related
(#) pittyu hozzászólása Feb 17, 2008 /

Nos uraim ! Bár az idő még mindig nem az igazi, a szél is a hú-vazze kategoria ,de igazán jót repültünk.Volt kint minden ócskaság.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Feb 17, 2008 /

Még képek.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Feb 17, 2008 /

Ezt a kacsát néztem ki épitésre.Bár egy kicsit nagynak vélem a kacsaszárnyát, a rajztól nem fogok eltérni.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

senki nem szól hozzá?
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

dehogynem

jó a kacsa! nagyon teccik (az a jó ami nem hagyományos)

amúgy haladok a dragster vázával
bár nemhiszam hogy a héten kész lesz (sajna minden napra jut egy (vagy több) doga a suliban holnap pl. anyagismeret: réz, szigetelők )

majd lesznek képek is
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Láttad mennyi gép volt kint?Utána még ketten jöttek,és még a robbanós repcsik otthon maradtak,az idő miatt.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

láttam :yes:
(#) PiperR hozzászólása Feb 19, 2008 /

Hali, sziasztok
Van egy RC modellrepülőm, elektromos. Minden nagyon jól működik rajta, de sajnos hogy most hideg idő volt nem működött a gép. Aksit csatlakoztatom és nem csipog a moci, a távírányító jeleire egyáltalán nem reagál a moci. Majd kb. félperc múlva lassan megmozdulnak a szervók maguktól összevissza zizegnek, majd abbahagyják, a táv jeleit újra normálisan fogja a vevő. És ezt a vevő műveli, mint kiderült. Szoba hőmérsékleten nincs vele gond, csak ha hideg van akkor csinálja ezt, de addig nem is merek vele repkedni. Ez veszélyes? Mert az "incidens" után minden működik rendesen egyáltalán nincs zavar. Így repkedthetek vagy szerezzek be egy új vevőt? Mi okozhatja ezt a hibát
(#) pittyu válasza PiperR hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Szia .Igy repülni veszélyes mert a levegőben is hülhet a vevő. Ha az adó- és vevőkvarcot meg tudod mérni, láthatod hogy bizony nem is pontos a freki(kicsi az eltérés de a sávszélesség is kicsi.)Jólenne ,ha ki tudnád próbálni az összeállitásodat másik kvarcpárral.Én odaadom az egyik barátomnak egy.-két évente az adóimat egy kis utánhangolásra ,ellenőrzésre(rádio-tv müszerész.) Az egyik vevőm nekemis vacakolt,és ugyanolyan csatis uj kvarccal jó lett.Mérd meg az akksi feszt is csatlakoztatva.Ird meg az összeállitásodat.
(#) PiperR válasza pittyu hozzászólására (») Feb 20, 2008 /

Szia. Elektronika: Szabályzó Dynam 25 Amperes 3 fázishoz, moci tower pro (csengőmoci) 3 fázisu, Aksi Lipo 1700 mAh, vevő Art Tech 6 csatornás+ a táv ami szintén Art Tech hatótáv 300m és tényleg ennyit tud! Sajnos kristályt nem tudom megmérni, szerinted akkor a kristállyal van a gond? De a hideg mit tesz vele? Lellasítja a rezgését vagy mi
(#) pittyu válasza PiperR hozzászólására (») Feb 20, 2008 /

Sajnos nemvagyok túl jártas a nagyfrekiben, hozzászólhatna valaki a témához,aki ért hozzá. Bár a kvarcok hőfok hatására keveset változtatják a frekijüket, elég lehet egy kis hangolódás.Egy csatorna sávszélessége 10 kHz,(a vevők élesen vannak hangolva) Tegyük fel,hogy az adó + egy kHz el magasabban---a vevő egy kHz el alacsonyabban rezeg , meg még ahidegtől hangolódik,STB .Sokszor az sem mindegy, milyen adóba-- vevőbe --melyi gyártó álltal készitett kavics kerül.
(#) jalos válasza pittyu hozzászólására (») Feb 20, 2008 /

hali.Ha nem történik hasonló eset soha nem derül ki mi volt a baj. Ekkora freki elhangolodást csak a vevőkristály nem okozhat,elöször semmi-utánna zavaros-hibátlan.Szerintem nemindult el a vavőkristállyal a rezgőkőr.
(#) brejti hozzászólása Feb 21, 2008 /

Helló!

Azt szeretném kérdezni, hogy megépítette-e már valaki a csatolt cessna 182-őt. Kíváncsi lennék a véleményére (repülési tulajdonság, van-e hiba a tervben, stb) valamint hogy milyen elektronikával használja.

üdv brejti
(#) pittyu válasza brejti hozzászólására (») Feb 21, 2008 /

Nagyon korrekt, jól kidolgozott tervnek látszik.Könnyen vezethető, nyugodt stabil gép lehet belőle.( Le is mentettem magamnak ) Megirhatnád honnan van a terv.A suja biztos lessz legalább egy kilo, én legalább 200 W-os 3~ mocit tennék bele, MC 500bb szervókkal.Most szemezel vele, vagy a jpg kép már a te munkád? mert akkor gratula, nagyon szép munka.Minden elismerésem az épitőnek.
Következő: »»   23 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem