Fórum témák
» Több friss téma |
Fekete szallagot átégeti, de a gyufát nem gyújtja meg. Ez azért fura mert haverom dvd írójának a diódájából készült szörnyű barkácsolásból megszületett lézerrel, rávillantunk egy 3-4másodpercig és ég is. Ezzel meg világíthatom 2 percig, azt semmi.
A fekete szigszallagot nem nehéz átégetni mert fekezte vékony műanyag de a gyufa már eleve világosabb színű még ha sötétkék is de akkor sem fekete.
Itt a fekete a lényeg mert az az ami teljesen elnyeli aí fényt. Próbálj tök fekete fejű gyufát. A zöld lézer meg hiába látszik erősebbnek de sokkal gyengébb mint egy dvd ír diódája mert a zöld lézert 50 szer erősebbnek érzékeli az emberi szem de ez már a fórumon ezerszer meg lett említve. a zöld lézer tollban is ha olvaszt is az valsz benne az infra 808nm-es dióda égeti. nem a zöld lézer. Idézet: „mert a zöld lézert 50 szer erősebbnek érzékeli az emberi szem” Azért ez egy kicsit túlzás. A valós szorzó olyan 1,5-2x-es maximum, ha 635nm-t vesszük pirosnak. Amúgy a piros szín a zöld közeli komplementer színe, így az is nagyon jól elnyeli az energiát.
Szia! Ajánlom figyelmedbe az alábbi videót. Itt elmagyarázzák, hogy melyik teljesítmény kb mit tud. Ez persze csak a márkás lézerekre vonatkozik. Az ebay-n hirdetett sok-sok 100-200 mw-osnak mondott pointerekre nem, az mind gagyi!! Tapasztalat.
http://www.youtube.com/watch?v=smU1tK30OoU
Szia! Na itt egy másik videó, ahol bemutatja a gagyi és a jó minőségü közötti különbséget.
Egyébként nekem ilyen van: http://www.novalasers.com/NOVAstore/pc/viewPrd.asp?idcategory=7&idp...uct=53 Ez valóban 125 mw-os, éget is rendesen...
70 ezret adtál egy ilyenért? Abból már 2W-os zöldet lehet csinálni.
Ohhh... akkor csináljál...
Egyébként: 1. Én csak segíteni próbáltam a kolegának a pointerek teljesítményének eligazodásában. 2. Én nem mondtam, hogy ennyit fizettem érte, csak azt mutattam, hogy nekem ilyen van. 3. Birom az ilyen arcokat mint Te, akik kérés és kérdés nélkül osztják az észt...
Ne vitatkozzatok már lécci de különben meg soha nem hozol ki 2 w-os zöldet 75 ből
már ha úgyértetted hogy a zöld teljesítménye 2watt ahoz legalább 20 wattos 808 kellene hogy a zöldben megkapd a 2 w-ot az meg már elég húzós minimum 300000 lenne de lehet hogy keveset mondok. Nálunk a dj service nél maszekon hoztak ki 1 w-os zöldet kb egy milából. Itt a legolcsóbb 808 nm es 20w-os pumpa 100 körül van és ez csak a dióda. A kristály ami ezt kibírja az meg a csillagos ég.
Én nem személyeskedtem veled, te pedig egyből elkezded, pedig nem használtam semmiféle jelzőt, hogy jó vagy rossz...
2W talán túlzás, de 1-1,5W-ot, ha szerencséje van az embernek akkor meg lehet oldani annyiból. Ebayon pl. akad néha 100W-os félvezető bar, ami ugyan sok munkát igényel, de 20 ezerből kijön. Krisókat hozzá szintén be lehet szerválni néha egész olcsón. De ez mind használt, ha coherenttől vesz az ember akkor máris 10x ennyi a dióda. Ezért kerül sokba, ha pl. egy cégnek kell.
Az ebay tele van zöld lézer pointerekkel, 50mW-os már van 6ezertől. Ez mennyire hihető?
Bővebben: Link
Nos annyira hogy attól nagyobbat nem érdemes venni mert az a 50mW-os lehet hogy tudja lehet hogy nem nekem egy 80mW-os van és eléggé fényes de a lufit nem dorrantja ki pedig annak ki kellene már elvileg! Meg ha lézershow-t akarsz belőle ekkor azokkal nem érdemes foglalkozni de ha csak szórakozni akkor elég a 8mW-os bőven!Nekem volt az is csak amikor haza akartam vinni a reptéren azt mondták a vámon hogy nem vihetem fel a gépre ki kell dobjam :S ! De viszont ha lézershow-t akarsz csinálni akkor jobban jársz ha te magad építed meg a lézer egységet is! Mert azokba ha jól tudom DPSS lézer kell!
Üdv.: Bubu54
Néhány éve, mikor még külföldön is csak elvétve akadtak ilyen zöld pointerek még normálisan fel volt tüntetve a teljesítmény. Akkoriban vettem is 20mW, majd 50, végül 125mW-ost. Miután elváltam tőlük nézegettem az ebayt, hát elég katasztrófa mi van ott. Manapság senkiben sem lehet megbízni, és még a legőszintébb eladó is infárval együtt adja meg a teljesítmény (tehát nem a zöld lyukaszt és éget, hanem az infra, ha nincs rendes infra szűrő tag a lézerben!) Szóval óvakodj ezektől a bóvli ebayos pointerektől. Van pl a wickedlasers, vagy spymodex, ezek az ebayhoz képest sokkal normálisabbak, néhol még garit is vállalnak a teljesítményre (de több mint valószínü ez is infrával együtt)
Aha értelek, de szerintem amit vettem azzal az lesz hogy amikor hazamegyek kb olyan augusztusban eladom egyik haveromnak!Én meg majd úgy is lézerprojectort akarok majd építeni valamikor egy idő után és abba meg valami frankó lézert fogok tenni! Nem ilyen pointert mert olvastam hogy nem valami sokáig bírják meg nem arra van kitalálva!
Bővebben: Link
Ez meg 50 Wattos
Sziaztok!
Ha szeretnétek nagyobb teljesítményű lézerekkel foglalkozni, mint 100-200mw, akkor látogasatok el erre az oldalra! http://*****************.hu/
Szeretnék, de nincs pénzem rá. Ha a weboldalod helyett pénzt küldesz, máris tudok foglalkozni vele, és még a moderátorok sem fognak rád megharagudni
Sziasztok!
Engem is elkezdett érdekelni 1 jó féléve ez az elektronika. De tudnátok-e abban segíteni hogy hogyan működtethetném házilag 1 dvd olvasóból kiszdett diódát???? Köszi
igen, keresd meg a "DVD olvasóból lézert" című topikot, és mielőtt ott is feltennéd a kérdést olvasd el a témát, tudom, hogy 50 valahány oldal, de ha végig olvasod akkor nem lesz több kérdésed, és nagy valószínőséggel nem nyírod ki a diódádat sem!
Neked egészen pontosan ez a topik kell : Bővebben: Link
Tekintve, hogy ez a topik a zöld lézerről szól, nem pedig a vörösről.
Amatőr lézerépítők találkozója szervezése.
Várom a jelentkezőket. Bővebben a kezdőlapomon. Időpont nincs még de kb nyár vége fele lenne,addíg mindenki építsen ezerrel Bővebben: Link
Ez frankó ötlet, jó szervezéssel. Egyelőre nem terveztem nyár végéig semmi extra lézeres projektet. De lehet aztán hogy beüt valami jó móka
Üdv Srácok!
Én ezekről a mostanában kínai piacokon kapható toll alakú zöld lézerpointerrel kapcsolatosan kérdeznék, miszerint kinek mi a tapasztalata velük? Régebben, mikor még csak a vörös fényűeket lehetett kapni, jókat lehetett poénkodni velük és mikor legutóbb jártam egy piacon egy ilyen zöld pointert akartak nekem eladni 4500 Ft-ért. Hát nem mondom idősebb fejemre elfogott a nosztalgia kicsit és gondoltam utánanézek a neten milyen infók vannak róla. Azt láttam, hogy érzékelésre a vörösnél fényesebb a pont amit megvilágít, de a rá írt 5mW < 8mW >30 mW értéket most nem tudom beazonosítani hogy mit is jelölhet.. Sok interneten ilyet hírdető egyén írja róla, hogy már sötétedésben is jól látható 'csíkot húz' a pointer, kíváncsi lennék hogy ez mennyire valós? Kiindulási alapom az 5mW-nak jelölt vörös pointer lehet, amiknél azért még utcai sötétben sem lehetett egyértelműen kivenni a 'csíkhúzást'. (Én anno kicsit felturbóztam egy ilyen vörös pointert 4x1,2 voltos ceruzaakkuról hajtva és teljesen jól bírta a kicsit magasabb üzemi feszültséget, - 4,8 volt a 4,5 helyett - kicsit erősebben is világított és nem utolsósorban jóval tovább, mint az eredeti három gombelemről)
Régebben felpakoltam néhány képet a 20-50-125mW-os pointeremről : Bővebben: Link
A 30asnál talán egy nagyon halvány csíkot lehet látni az ég felé, de csak nagyon sötétben. Ködben igazán brutális, több száz méter hosszú zöld csíkot húz. Főleg a 125-ös. Ja és kipróbáltuk, hogy kollimáló lencse nélkül milyen a 125mW-os, egy domboldalra mentem fel, lent meg világítottak felvelé vele (jó nagy divergenciájú nyaláb volt) de simán látni lehetett legalább 200 méter magasságig, ahogy 1 pontból indul ki és egyre nagyobb lesz (mindez köd nélkül sötétbe! ) De óvakodj az ilyen bóvli kínai lézerektől. Ha már pointert akarsz venni, akkor wickedlasers, vagy spymodex.. a 20-as WL, a 125-ös spymodex féle volt.
Érdekes hogy a képtárba tett pointerek teljesen úgy néznek ki a mint a kínai piaci termékek.
Honnan tudni hogy mi a bóvli és mi a jó minőség? Merthogy egyébként külső kidolgozottságra nagy a hasonlóság és meg kell mondani jóminőségű a kínai piaci termék is.. Idézet: „jóminőségű a kínai piaci termék is..” Vegyél.
Szia! Piacon és ebay-n árult zöld pointereket nem szabad megvenni, ha valóban olyan teljesítményt szeretnél mint ami rá van írva. Keresd meg az alábbi cégek oldalát: wickedlasers, techlasers, dragonlasers... Ezek minőségi cuccok, persze drágábbak is!!
Helótok! Szeretnék venni egy 5mw-os zöld lézerpointert azt a toll alakút, és kérdezni szertnék vele kapcsoltaban, hogy ezeket kell pihentetni vagy mehet kb 4-5 órán keresztül is fojamatosan? Mer a nagyobb mwosaknál már irják hogy 30 másodpercig szabad működtetni utána pedig pihentetni kell. Ez amúgy lézershowba kellene. És még egy kérdés, hogy ezek ugye kettő ceruza elemről működnek tehát 3v-al hogyha egy 300mA-s 3v-os adapterrel hajtanám akkor az ugy jó lenne? Köszi a válaszokat
Üdv :Ati
Hali
a pointer az pointer. 1percet mehet folyamatosan max aztán gyártó szerint megadott pihenés. 5mW? showba? annak f*fing fénye van |
Bejelentkezés
Hirdetés |