Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   274 / 1685
(#) zoz11 válasza szilva hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Szilva:
Hello
Egy kapcs rajzot tudnál küldeni mind a két programozóról? Én is szeretnék egyet építeni! Nagyon szép lett :kalap:

Ma lettem kész ezzel a kis fordulatszám-szabályzó elektronikámmal, annyit tud hogy ahogyan melegszik a hőérzékélője úgy fokozatosan pörgeti fel a ventilátort+Zavarszűrő ki és a bemenő oldalán mert erősítőbe lesz
(#) Mzolee válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Nagyon baba lett, kifejezetten teccik! Énis csináltam régebben ilyen állított/zsúfolt technikával kis MIC előfokot azis kb. ilyen kicsi volt. Kapcsrajz honnan van?
(#) zoz11 válasza Mzolee hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Hello
A kapcsolás egy PC tápnak az eketonikájáról lett visszarajzolva, az ellenállás értékeit viszont módosítanom kellet, hogy úgy működjön ahogyan én szeretném
(#) Attila86 válasza Doncso hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Neeem! Ha egy kondenzátorhoz kalibrálod, akkor attól kezdve hiteles lesz a műszered, induktivitás-mérés esetén is!

Van két láb, úgy képzeld el mintha nyomógombok lennének. Rárakod a hitelesítő kondit a műszerre, erre az kimutat valamilyen értéket. Utána a két gombot nyomogatva (a két-két vezetéket rövidrezárva) a kijelzett értéket növelheted vagy csökkentheted.
(#) banyaiakos válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Nekem is teccik... Jó pici Közzéteszed nekünk a kapcsirajzot? köszönjük
(#) Doncso válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Nahát ez az, ez az amiért nem értem, mert kondit jól mér, többnyire bármilyen kondit ráteszek 5%-on belül mozog az érték, na de induktivitásnál semmi köze nincs ahhoz ami az adott alkatrészre rá van írva.
Erről a kapcsiról van szó.
Üdv.

LCF.pdf

(#) Attila86 válasza Doncso hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Hmm. Ha gondolod, esetleg nézz be IDE, itt jobban értik a kapcsolást mint én.
Idézet:
„5%-on belül mozog az érték”

Gondolom kis axiális 100uH-s induktivitást használtál a műszerben. Ennek nagy a parazita ellenállása és valószínűleg ezért ugrál. Én ILYET tettem bele, ez 0,12 Ohm-os.
Üdv.!
(#) iamrob válasza Doncso hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

De ebben a műszerben két külön oszcillátor van tekercsnek és kondinak, ezért - bár a leírást nem olvastam - mindkettőt kalibrálni kellene.
Szerintem felejtős, a korábban belinkel verzió sokkal üzembiztosabb, egyszerűbb és megbízhatóbb.
(#) Attila86 válasza Doncso hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Most nézem csak, hogy nem ugyan arról a kapcsolásról van szó.
Én (és Unnamed is) EZT építettük meg.
(#) zoly15 válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Szia!
Ha már ez így előjött akkor ha én ebben a kapcsolásban 1X16 os LCD helyett mondjuk 1X20-ast használnák a programon kéne változtatni?

üdv!
(#) Attila86 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Üdv.!
Jótól kérded!
Én sajnos a mikrokontrollerekhez (egyenlőre) egyáltalán nem értek. (Pedig nagyon szeretnék...)
(#) zoly15 válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

akkor egy cipőben járunk én is csak szeretnék programozni :yes:
Én a részemről abbahagyom az OF olást
(#) Topi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Nagy valószínűséggel nem kell változtatni, mert page inicializált a karakteres LCD. Page, vagy sor inicializált.
Ha többsorost tennél, akkor kéne.
(#) Slope hozzászólása Aug 8, 2008 /

Ez még mindig a "Ki, mit épített?" topik, és nem a "Kalibráljunk LC mérőt".
A háttérrel megegyező betűszín lehet, hogy vicces, de itt most nem kéne.
Köszönöm!
(#) zoly15 válasza Topi hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Köszönöm szépen
(#) Doncso válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Igen ez egy másik kapcsi, de egyébként tényleg olyan induktivitást használtam, lehet inkább kicserélem olyanra amit mutattál.
köszi.

Slope: Igazad van, OFF-olás vége. Majd írok az LCF-topik-ba
(#) vtsoftware hozzászólása Aug 8, 2008 /

Halisztok

Felraktam néhány képet mibe fogom az ST-met beleköltöztetni... első megnyílvánulásom ebben a topikban
2 napi munka.

Csatoltam. Micsoda meglepetés...

Szerk: maga a doboz még üres, a hátulján a Speakon csatik mellettiüres részel lesz a hűtőborda, az elején pedig a "két-poti" és a főpoti (nagy ezüst) között egy 2x 10 LED-es kivezérlés jelző lesz.
A "két-poti"-val lehet majd a kivezérlés szintjét állítani.
(#) zenetom válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Ez nagyon szép!
A poti tekerő izéket nem jut a neve az eszembe honnan szerezted?
(#) vtsoftware válasza zenetom hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Köszi
Volt itthon. A nagyot kutatás közben rátaláltam.
A két kicsit meg haveromtól vettem...

A nagyból van még?
(#) vtsoftware válasza zenetom hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Sajna csak ezt az egyet találtam.

Nembaj, azért kösz
(#) Gery válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

ÉS a doboz honnan van?
Amúgy nagyon szép!
(#) Müszi válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Nagyon szép lesz
Amúgy Vtsoftware, az én sztereó ST-m is kész van, holnap lesz az átadás Marcibácsinak

Sajna nincs itt most a digitális masinám, ezért csak holnap tudok képeket készíteni
(#) zoly15 válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Gratulálok szép munka
A nagy forgatógombról nem tudnál egy szembőli képet mutatni? (éleset ha lehet)
Nekem is nagyon tetszik az a forgatógomb!
Azért kérem a képet hogy lássam hogy hogyan is néz ki és akkor tudok csináltatni apámmal hasonlót

üdv!
(#) Maverick91 hozzászólása Aug 8, 2008 /

sziasztok,

én több mindent kezdtem el építeni, és már csak a végén alakult ki a dolog, hogy akkor a 3 kapcsolást össze kéne kötni. Építettem egy kivezérlésjelzőt, amit beraktam a gép egyik 5,25"-ös takaróműanyagjába, egy erősítőt (TDA1554Q-val 2x22W üzemmód), és egy ventilátort szabályzó áramkört. Az első képen van a kiv jelző, 1. kapcs a kiv jelzö power kapcs, a második az erősítő power kapcs, a harmadik a venti power kapcs. A ledek is így vannak sorban. A 2. képen középen a végfok, tőle jobbra a táp panelje, fent pedig a ventit szabályzó kapcsolás van.

Jöhetnek a vélemények, ne kíméljetek!

Maverick
(#) Tama89 válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Szia.
Nagyon jól néz ki arról a forgatógombról én is megnéznék egy közeli képet.
Egyébként ha elfogatsz egy tanácsot akkor neutrik speakon csatit használj sokkal megbízhatóbb bár kicsit drágább.Véleményem szerint megéri én sokat használok belőle.
(#) vtsoftware hozzászólása Aug 8, 2008 /

Nah akkor válaszolok egy hsz-ben mindenkinek.
Köszi mindenkinek.
#261335 - Gery: D-Audio-ból vettem.
#261343 - Müszi: Kíváncsian várom a képeket.
#261358 - zoly15, #261398 - Tama89: Rendben mutatok képet, holnap lekaom és felrakom.
#261398 - Tama89: Tudom hogy jobb a Neutrik, de itthoni használatra tökéletesen megállja a helyét. Nem lesz hordozva, ki/be huzkodva a hangfalakból/erősítőből. Nagyon jó ez ide. De azért köszi
(#) Doncso válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Akkor az LCF-ről és a PICKIT2-ről is csinálhatnál képet, arra meg én lennék kíváncsi, ja és a foráll is érdekelne.
(#) vtsoftware válasza Doncso hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Az LCFMérőről és a PICKIT-ről nem szeretnék feltenni képet mert nem működnek.
Nem szeretem a "hibát híresztelni".
A forrállról MAJD lesz kép, de annak is vettem egy dobozkát - persze nem olyat mint az erősítőnek - de abba még a kütyüt bele kell rakni... az még várat magára egy picikét.
Az erősítő dobozához hozzá sem szagolsz? Pedig arra nagyon büszke vagyok. Főleg ha kész lesz...
Következő: »»   274 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem