Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   179 / 3607
(#) Frankye válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Ha már védőszemüveg:
Jómagam alapból is szemüveget hordok (dioptriásat), de hegesztáshez, flexeléshez (ma már) védőszemüveget használok.
Az történt, hogy teraszra készült korlát és tető, fémvázzal. Persze a zártszelvényeket a fene se akarta kézifűrésszel vagdosni, elő a flex, és hadd szóljon. Addig nem is volt baj, míg készen nem lett, akkor meg akartam törölni a szemüvegem (nem tudom, ki koszolja össze állandóan, de ha rájövök, nagyon kikap!), és ekkor derült ki, hogy a kilátást akadályozó szemcsék frankón beleégtek (!) az üvegbe! Amikor kiderült, hogy e miatt új szemüveget kell csináltatnom, csak kicsit káromkodtam!
Azóta:
(#) KTobi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Nagyon is javasolt a védőszemüveg, én is megjártam. Májusban a flexel, csiszoltam a gerendákat a fejem felett. (létezik csiszolókorong a flexbe, nagyon praktikus) Akkor lett véve a flex, jó hogy nem volt szemüveg. Kinkeservemben napszemüvegben dolgoztam, de az nem sokat segített. Alig láttam a fűrészportól. No meg persze jól bezabáltam is belőle. Azóta lett véve szeműveg, és ha vasat vágok, ha fát, akkor is használom, mert a fűrészpor se kellemes a szemnek. És ez finom por volt, bajom nem lett tőle.

Szemüveg: Jól jön az ilyenkor, de az biztos, hogy le kell utána cserélni. Jómagam is 9-10évet hordtam, mostmár szerencsére nem kell, de ha dolgozok, használom a védőszemüveget. (pont találó ez a smile)

Üdv. Tóbi
(#) _ampervadasz_ válasza KTobi hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Szerencsére azóta már én, 97% -an látok. Már csak egy alig kicsit homályos, a látásom. Tegnap előtt olyan volt, mint amikor -20C fokban a Ladában bekapcsolom 3percre a fűtést, és közben 40C fok lett, és az ablakon nem lehet kilátni, olyan vastag volt a pára. ...na ezt képzeld el a látásomra!
(#) googa hozzászólása Szept 18, 2008 /

Most olvastam ezt a gázpalackos témát és annak kapcsán írta Valaki, hogy egyre több itt az olyan téma, aminek semmi köze az elektronikához.
Szerintem ez nektek (nekem is) jól kell, hogy essen. Úgy gondolom, ha ide csöppen valaki és beleolvas néhány témába, csak azt láthatja, hogy itt aztán megoldódnak a problémák és mindenki maximálisan segítőkész. Szerintem tök jó! De szerencsére különbözőek vagyunk, így gondolom lesz ellenvélemény is.

A munkavédelmi felszerelések használata munkavégzés közben kötelező. Nem véletlenek az előírások. Általában a nagy balesetek után születnek a szabályozások, amik után dicsekednek a szakemberek, a javuló statisztikákkal...legyen szó az élet bármely területéről.
(#) Gery válasza maTaKee hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Ejha!! Ez jól néz ki, bár ránézésre biztos nem olcsó. Na majd utánna járok ennek a Thernaktake-nak itt a környéken. Kössz a tippet.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 19, 2008 /

Ma nagyon fel*urták az agyam a boltban!

Képzeljétek el, hogy ez már a harmadik tápcsere a gépemben! (Azóta vettem egy másikat nem chieftec -et!) Beadtam a tápot a boltba XYZ bajokkal! Még a kijavítás ideje alatt felhívom a a boltot, hogy NEM KÉREM A TÁPOT, LEVÁSÁROLNÁM. Erre, kettő hét mulva hív a bolt vezetője, hogy meg van a tápom.
-erre kérdezem, megjavították?
-erre ő: nem újj a táp.
-erre az volt a válaszom, hogy ÉN LEVÁSÁRLÁT KÉRTEM.
-a válasza erre, hogy NEM LEHETSÉGES!
...erre úgy felkaptam a vizet, hogy már nem érdekelt a dolog, és hagytam a dolgot.
Dolgoztam és már egy hónapja, hív a boltos hogy menni kéne a tápért, mert még egy hónap és túlad a tápon. (Ha megérkezik a javításból bármi, vagy kicserélt termék, két hónap áll rendelkezésre, elvitelre)
Erre ma elmentem a boltba, hogy elküldjem a pi**ába a boltost, de nem ő tehet rőlla, hanem a bolt vezetője, na mindegy elmagyaráztam neki a tényállást, és csak hebegett, habogott, hogy ez, az, és így, úgy, de leesett neki, hogy tugyja miről beszélek, aztán mondta hogy beszélhetek majd a bolt vezetőjével. Na erre, már olyan ideg voltam, hogy a boltot rábontottam volna, és mérgemben elfogadtam a tápot.
Éppen szállok be a kocsiba, majdnem adnám rá a gyujtást, amikor látom a matricát, a vásárlás időpontja 2008. 05. 20. ! Na ekkor kiszáltam a kocsiból, vissza a boltba, és azonal átmatricáztattam a tápot, rajtam nem fognak spórolni! Jó is lenne! Csak annyit tudok ajánlani, aki hasonló problémával találkozik, az nyugodtam írjon a panaszkönyvbe, nem kell félni, a kívülről nem tudjátok az Btk. összes "regényét", és a fogyasztóvédelemre is egyúttal be kell szólni, hogy a bolt vezetője a paszkönyvet bevitte -e már, és folyamatban van -e az ügy! Most nállam van az original táp, de már kinzom, hogy menjen minnél ellőbb tönre, 3 napon belül ,mert akkor kicserélést követelhetek meg, és visszakapom a vételárat! Ha nem fogyasztóvédelem, és még a korábbi ügyért is bele irok majd apanaszkönyvbe!
A kinzás módja: Nagyon nagy teljesítményű ellenállások, olajban fűrdetve, mert nagyon forrók! Ennek a terhelésnek a hatása abban nyilvánúlt meg, hogy igen hamar, elkezdett zizegni a tápegység (illetve terheletlenül is! :felkialtas: ) Szóval biztos nagyon megrövidíti az élettertamát! (Ha úgy vesszük, nincsen tulterhelve, mert ugyebár a tulterhelés védelem erre való, ha ez a dolgát nem teszi, az attól kezve, HIBÁS!)
A bolt többek között több részben megsértette a fogyasztókra/eladókra/forgalmazókra vonatkozó előírást (törvényt)
1: az eladónak kötelessége tájékoztatni a fogyasztót, ha a termék nem javítható, kicserélést, vagy nagyobb teljesítményűt, márkájút kérhet, vagy eláll a szerződéstől a vételárat követelheti meg!
2: A jótállási időt a vásárlástól/üzembehelyezéskor számítva kezdődik meg
3: a 2 -es ből adódóan, a jótállási szelvényt (ebben az esetben a matricát), helytelenül töltötték ki!

Aki teheti, Ne vegyen a Be$t_Byte, egyelen boltjában sem semmit, mert sajnos szeretnek, fusi cuccokat eladni (tápegységek VGA RAM HDD)! Nem beszélve arról, hogy a vételárat nem mindenhol közlik (+ÁFA) ami kötelező lenne, minden esetben feltünteni!!! Nekem csak árat akkor mondtak, ha vásárolni is akarok, mert az ÁFA -t is ki kell számolni rá, szöveggel jöttek. Erre mondtam akkor nehézlenne, a netto árat kitenni? Na erre...

Ha vásárolni akartok, javaslom a PCX, ipon oldalait, ott még ha akarod eléd hozzák max 3 napon belül!
Adnak számlát, le van korrektül minen matricázva, bélyegző, aláírás stb!
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Az iPon-nal én azért vigyáznék, főleg a nagyon drága termékek esetében. Azért nem egy 4-5 éves múltra visszatekintő cég és feltűnően olcsóbban ad termékeket, mint mások... az ilyen cégeknél mindig felmerül bennem, hogy vajon 1 évig tart majd a "futamidejük" vagy kibírják a 2 évet is?
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Így lessz, de idáig ez volt az első hely, ahol mindent betartottak. Korrektül rendeződött a dolog.
Van egy oldal, amin nézem, hogy hol olcsóbb az adott termék, de most pl. nemtalálom.
Azért köszönöm a figyelmelmeztetést, résen vagyok mindig! Az már tuti biztos, hogy XFX alaplapot és VGA-t nem fogok töllük venni, azt elhiheted!

Mármint az XFX SLI 790 -re gondoltam...

Jó éjaszakát, én már mentem aludni!

Jó moderálást!
(#) Parázs Gábor hozzászólása Szept 19, 2008 /

Üdv

Valami olyasmi kivezérlés jelző programot kersek pc-re ami kinagyítható, hogy nagyba menjen a kivezérlés jelző ne csak ilyen kis oszlop legyen.Nem tudom menyire érthető a kivánságom?!

köszi
(#) zolee1209 válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Nekem van egy ötletem! Szerintem nem erre gondoltál... De majd Kókánynál megtanuljátok...
(#) Georgee hozzászólása Szept 19, 2008 /

Most kezdtem el igazán sajnálni az oldal moderátorait, ez a sok stroboszkópos téma már engem idegesít, az elmult 1 hónapban legalább 6 ilyen témát nyitottak amiben szerepel a villanócső... Azon gondolkozok még egy ilyen téma és a sárgaföldig iszom magam
(#) Frankye válasza Georgee hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Inkább szólj nekünk, és intézkedünk!

Szerk.: Aztán majd együtt leisszuk magunkat...
(#) Parázs Gábor válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

ZOLI Nem erre gondoltam.Kókány..ez tetszikKözös ismerős
(#) Norbert123 hozzászólása Szept 19, 2008 /

Sziasztok
Szeretném kérni a segítségeteket
van egy szám ami nagyon rég óta tetszik de nemtudom a címét
Ma végre feltudtam venni egy kis részt belőle a telefonom segítségével
Itt van a Bővebben: Link
Ha valaki tudja a cimét kérném írja le
Köszönöm szépen további szép napot
(#) Moderátor hozzászólása Norbert123 hozzászólására (») Szept 19, 2008

Masszívan közdötök a linkek használatával néha.
Javítottam.
(#) Sergei válasza Norbert123 hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

kérlek szépen ez nem más mint Run DMX vs Jason Nevins its like that cimü notája
(#) Norbert123 válasza Sergei hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Szia Nagyon-nagyon szépen köszönöm
Végre megtaláltam...
Most ngaoyn sokat fogom hallgatni
Topi bocsánat a linkért tanulgatom még legközelebb jobban figyelek ígérem.
Mégegyszer köszönöm szépen.
További szép napot.
sziasztok
(#) Sergei válasza Norbert123 hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

szivesen jo zenehallgatást
(#) szamóca válasza Sergei hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Húú.. de rég is volt mikor erre break-eltünk!
(#) Sergei válasza szamóca hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

bezony bezony azok régi szép idök
(#) Georgee válasza Sergei hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

De elirtad a cimét nem dmx hanem Run DMC
(#) zenetom hozzászólása Szept 19, 2008 /

Na megcsináltam EZT a "kapcsolást"
Nagyon szuper, csak annyi baj van vele hogy nagyon nagyon hamar lemerül az elem.
(#) vtsoftware válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Jaaj, én is fulladoztam a nevetéstől... pfhúúúú.
Milyen fantáziája van a kitalálójának.
(#) Norbert123 hozzászólása Szept 19, 2008 /

Sziasztok
Mégegyszer köszönöm a zene címet
Még egy kérdésem lenne és igérem csöndbe maradok..
Méghozzá az hogy a tápom picit megfut:
Feszültség értékek:
CPU mag 1.41 V
+3.3 V 3.28 V
+5 V 5.19 V
+12 V 12.22 V
-12 V -12.03 V
Lapkakészlet 1.65 V
DIMM 2.59 V
AGP 1.50 V
Szerintettek mennyire baj?
a Táp kb 2-3éves...
A másik kérdés
-van egy sony v640i-is telom tudnám szeintettek Bluetoothon zenét hallgatni?
Mégegyszer köszönöm szépen.
Sziasztok
További jó estét.
(#) Árpy hozzászólása Szept 19, 2008 /

Helló!
Jártatok már úgy, hogy a betonba beszorult az ütvefúró SDS szár? Mi a teendő ilyenkor?

Köszönöm a segítségeteket előre is.
(#) Muri válasza Norbert123 hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Hol mérted az értékeket?
Láttam már olyat, hogy az alaplap 5,22 V-ot mutatott, műszerrel 4,98-at mértem.
Egyébként nem olyan nagyok az eltérések, mérd meg műszerrel is őket. A tápban talán érdemes a púpos kondikat kicserélni, szinte biztos van.
Következő: »»   179 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem