Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Aláírom hogy a 81 -es út az tényleg veszélyes! Télen mennyi baleset van arra, a sok előzésből származó balesetek miatt. ( általában télen szoktam arra menni, amikor Fehérvárcsúrgóra megyek Komáromból, de inkább a Mocsa felé kerülök el, mert egyszerűen annyira veszélyes.) A testvérem palija anno nagy autósnak képzelte magát, le is állította hamar erről a szokásáról, mer gyakran 170-180 al rombolt a 81. sz. főúton éjjel, de rajta kívűl még egy páran szaladgálnak arra, hasonló kövérgáz tempóban.
Aztán meg ott van a hírekben is volt, hogy egy kéthónapos jogsival, a srác részt vett egy illegális gyorsulási versenyen, és az utasai meg is haltak, borzasztó. ÉN azért vezetek, mert nagyon szeretek vezetni, és nem akarom átjukasztani a padlólemezt, hogy jobban betudjam taposni a gázt, és letoljam a forgalmat! Az a baj, hogy mindenki DANIEL-nek képzeli magát a TXI címú filmből, ami egyébként nekem is tetszett.
Én ezzel nem értek egyet.
Zenéthallgatni otthon kell. Nekem itt a 7x110W-os Denon házimozi erősítőm. Egy Dolby DTS, Full-HD koncertet hallgatni. Az a zenehallgatás, az a zenehallgatás helye. Jó erősítő, jó hangfalak. Az autó utazásra való. Az, hogy van benne rádió egy dolog. Szólhat jól, ez is egy dolog. De hogy ott üvöltetni, nyitott ablakokkal. Áhh... Szánalom. Városban nappal száguldozás is legalább akkora... Éjjel, üres úton, mikor senkit nem zavar. Hajnali x órakor én is néha odalépek, jó érezni az erőt. De ez megint más. Ez megint a nem oda való kérdés taglalása.
...na tessék a lényeget meg kihagytam. Városba érve 50-as táblánál, záróvonalnál, nagy gázzal megelőzött és nézett be, hogy "na ki a faßa gyerek, mi?".... szánalmas volt.
Nekem van olyan ismerősöm aki kihasználva a tempomatot odadugja a seggét az ablakhoz mikor megelőzi egy ilyen trükköző. Nem egyszer láttam már videón, miket művel
Igaz, valószínűleg még nem nőttem fel teljesen e téren
Ha már a zenehallgatásról van szó, akkor szerintem a legjobb helye egy koncerten van a nagy hangerőnek pl. sensation white [egyszer el kell oda jutnom ]. Itthon az a baj hogy anya idegei se titánból vannak szerk.: beszélek itt hülyéket, a sensation inkább egy hatalmas disco mint koncert
Az a baj, hogy mindenki DANIEL-nek képzeli magát a TAXI címú filmből, ami egyébként nekem is tetszett.
Jujj eszembe jutott egy történet: forgalomba vezetek éppen, oktató mellettem az anyósülésen, Hungária... mondanom se kell, természetesen áll a sor, dugó. Kereszteződés, piros a pilács, megállok. Nagy keményen mellém beáll egy fekete BMW-s; fiatal, max. 20 éves lehetett a srác aki vezette; napszemcsi; bömböl a tipikus tucc-tucc; keményen pörgeti a motort... lámpa: piros-sárga, és nagy keményen... lefullad. Én meg a kis Suzuki Ignis-el elpöfögök mellette, míg az oktató mellettem az ablakba szakad a röhögéstől...
Szóval, ennyire azért ne vigyük túlzásba a keménykedést
Igen, azért egy koncertet semmi nem múl felül. De ezek a kulcsszavak: FullHD, TrueHD, Dolby DTS, DTS Neo.
Ezek előszeretettel való használata már szinte koncert. Mivel felesleges pénzkidobásnak tartom a FullHD-s TV-t, így ha van egy FullHD-s filmem, azt is csak a 22"-os Wide TFT-men nézem. De sajnos egy monitornak a felbontása csak 1680 pixel. Így ha nem kicsinyítem le, akkor átlóg a videó 100%-ban a másik 22"-os monitorra. Nincs műsor a TV-ben, és kinek hiányzik egy vacsoracsata, barátokközt, vagy mittudomé' mik mennek mostanában. Nem hiányzik egy 102 centis berényi miklós a szobából.
tudom, hogy egy szakadt szmájlit nem kéne de...
Apropó TFT. Akárki akármit mond nekem, de én a CRT monitort jobbnak tartom, mint akármelyik LCD monitort.
Én az LCD monitoron/TV-n látom amikor van valami nagyobb képváltás, hogy pixeles, vagy mint ha szaggatna (tapasztalat in medi* mark* és ott nem 1 TV van!)...
Ez igaz az olcsó cuccoknál. Nekem ez a két 22"-os Wide TFT darabja annyiba került mint egy HDReady plazmatv.
10000:1-hez kontrasztarány, 470Hz-es frekivel frissíti a panelt. Ezt Te biztos nem látod szekvenciálisan frissíteni. Egy olcsó BenQ vagy Acer produkálhat ilyet. Persze ez kifejezetten grafikus munkákra tervezett monitor, 7mm-es kerettel körben, így a két monitort egymás mellé tolva sincs 1,5cm a fekete sáv. Mivel munkaeszköz nekem a számítógép, így nem spórolok ilyen térem. Az egészségem, a szemem mindennél többet ér. És a gépig végig mindennél adtam a minőségre. Hogy ne legyen szinkronhiba, csíkozódás, elmosódott pixel, mindkét monitor vagy félcolos DVI kábellel van a géphez kötve. Persze a videókártya olyan amilyen. 5 évig használtam egy 3000Ft-os ATI 9550-et. Ez valami szuperbrutál PCI expresses ATI HD 3000 akárhányas. De valószínű ez sem fog soha 3D-s játékot látni Nem is érdekel mit tud. Jelenítse meg a képet amit kell és csókolom Szórakozni nem gépelőtt csücsülve kell.
Vagy csak én lennék ilyen konzervatív?
Azon csodálkozom, hogy hogy bírtak az elektromosság "hivatalos" létezése óta ennyi mindent kitalálni... az pedig bizony (csak) ~100év. Vegyük például az LCD monitort (ha már szóba jött). El nem tudom képzelni hogy találhatták ki (igen, gondolom hogy nem ugy volt hogy, nézd már pityu, csináltam egy LCD kielzőt)
Medi$aMarkt -ban én elvből nem vásárlok. Egy bárkhol máshol 3maddal olcsóbban jutok hozzá, nagyon sok termékhez. Én például meglepődtem, hogy van egy magyar gyártó, ez egy öreg úr és otthon pakolgatja össze a méjnyomókat, egybeépített, erősítővel hangszóróval. Akkora, mint egy kissebb hokedli, de a hangja, nagyon ott van. Egyszerűen, akkora erővel képes volt még a földrengés szerű hangokat is kiadni, hogy házat lehettt vele bontani. Tévedésbe neessetek, nem a basszusra megyek, hanem a hangzásra. Sokan azt mondják, "á milyen jó tója a basszust, törik az ablak minden mocorog de jó!" -de nem ez van. Az a helyzet, hogy nagyon sok esetben nem hallani az egész hagtartomáányt, vagy betorzít, vagy "dobozhangja" lessz a mélynyomónak, és az nem szép. De ez az erősítő, nagyon szépen adta vissza a hangot, gyönyőrű a hang dinamikája is, nem hallani hogy "horpadt"( és az ára is mutatja mit tud, mert 140000 be kerül). Amúgy az erősítő neve, AUDIOTON . De ha nagyon szép hangzást szeretnétek elérni, akkor a csöves erősítőnél nem létezik jobb a mai napig. Láttam, és hallottam szólni csöves erősítőt, ami nagyon gyapot árban is volt, de hozzá fogható hangot, egy sem produkált. Az erősítő, így is 70000Ft- volt átszámolva, és egy csőkészlet még 20000Forint, szintén átszámolva, és 2x15W -os teljesítményt tud produkálni, habár azért dizájn is volt rajta. Sajnos képet csatolni nemtudok, mert nem készült kép rólla, de bődületesen szép.
az LCD technológia adott, és a három színágyús katódsugárcső adhtta az alapelvet a színes LCD hez talán.
Jó éjszakát hobbisták, moderátorok, én mentem aludni mert még munkszüneti napon is van munka nekem.
Idézet: „2x15W -os teljesítményt tud produkálni, habár azért dizájn is volt rajta. Sajnos képet csatolni nemtudok, mert nem készült kép rólla, de bődületesen szép.” Talán erre gondolsz?
Nincs meg valakinek a LochMaster nevű progi teljes verziója? Szeretnék vele megalkotni egy-két panel tervet, de csak a demoját tudtam összehozni a netről.
Aki nem tudja miről van szó, annak csatolok egy képet. Segítsetek! Köszi! ui.: Nekem jó egy működő torrent file is, de amit próbáltam az nem megy.
A lezuhanás azért történt, mert elvitte a szél. Felmentem jó magasra és elkaptam egy légáramlatot vagy magam sem tudom mit, de egyszerűen nem lehetett visszahozni. Mivel sötétedett a látótávolság max 100m volt így a végén "vakon" repültem vele ami elég nehéznek bizonyult. Egy-egy pillanatra láttam csak és akkor kellett gyorsan korrigálni.
(pedig pont azon gondolkodtam, hogy van pár villogó ledem fel kéne szerelni jelzőfénynek.....) Attól féltem összetöröm, de attól, hogy "elveszítem"... meg sem fordult a fejembe. Szóval most van egy jó cessna valahol egy kukoricatáblába, ha valakit érdekel megkeresheti . Ja és van egy eladó 4 csatornás távirányítóm mivel most adtam fel a repülőmodellezést.........
A CRT monitorom annyiban részesítem előnybe az LCD-kel szembe, hogy este, sötétben, mikor csak nagyon gyenge háttérvilágítás van és 1-2 bogár odamegy a monitorhoz, első 6-7 alkalomkor elhesegetem, próblom elpöckölni, hogy ne érjek a képernyőhöz, mert irritál ha maszatos, de utána nem sikerül és fogom magam és egy jó tenyeressel lecsapom a monitor képernyőjén... Nah ilyenkor jó, hogy 17,5kg-os a monitor és nem repül le az asztal mögééé
Jó persze, ezután ugyanúgy le kell törölnöm a monitort... de nem kell újat vennem
Én a napokban bukkantam erre a videóra. Ledöbbentem pedig tudtam, hogy van ilyen sőt magam is átéltem már kemény balesetet, de akkor valahogy nem fogtam fel az eseményeket.
Van kb 6 része, de csak ezt az egyet találtam meg. Ez a leg-light-osabb. Nem kell biztonsági öv, minek, höö. Nálunk "vidéken" a gyerekeket általában az első ülésen viszik, ha egyedül van a szülő és hogy ne legyen baja nem kapcsolják be még a felnőtt biztonsági övet sem. Ha esetleg rákérdezek, hogy tudja-e mi történik, ha mondjuk hirtelen befékez akkor csak rámförmed, hogy törődjek a magam dolgával. Igaza van csak a gyereket sajnálom.... Ki tudja valaki számolni, hogy 30-ról intenzív fékezéssel mekkora ütés éri a gyerek fejét a műszerfalon? (kíváncsi lennék).....
Milyen típusú rádiód van? És miért nem kerested meg hajnalban a repcsidet, vagy most, vagy bármikor? Nem is értem...
Hú ne is mondd, bár mostanába nálam nem szoktak a monitorra jönni kinyirtam mindet :hehe:
A rádiót megnézem.
Kerestek kb 4 órát, átnéztem az egész táblát soronként, de nem találtam meg. A legrosszabb, hogy minden pont úgy néz ki, mint egy repülő. Száraz a kukoricaszár és eléggé gazos is. A probléma, hogy volt ott pár srác akik segítettek is keresni. Ezen kívül ki tudja hányan látták még leesni. Itt a faluban mindenki tudja, hogy ilyen géppel szoktam repülőzni mivel hmmm....., szóval megcsodálták kintről a földekről. Szóval nem egyszerű....
Azt írtad, hogy most fogják szedni/aratni a kukoricát. Esetleg beszélhetnél a kombájnossal, vagy az illetékessel, hogy figyeljenek oda jobban és ha megvan, akkor viszel egy láda sört, vagy ilyesmi...
A segítőid meg lehet "lenyúlták" a gépet... Idézet: „viszel egy láda sört” Hova kell menni? Csak poén volt, nem nagyon szeretem a sört (kivétel: Heineken)
Van valaki, aki Sprint Layoutot használ, és megtenné nekem hogy egy Sprint Layoutos nyáktervből kiexportál egy vasalható bmp, gif, jpg vagy akármilyen formátumú képet?
Tedd fel, én átkonvertálom, de méret arányosan nem tudom.
Van egy olyan progi hogy viewlayout50.exe ezt fel sem kell telepíteni de meg lehet vele nézni és ki lehet vele nyomtatni a terveket.
Szerintem inkább ez kéne neked. Én is ezzel szoktam megnézni őket
Én is ki tudom exportálni, ha gondolod.
Sprint layout 5.0-át használok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |