Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nagyon sci-fi témában kellene segítség a totális hozzá nem értés szintjéről. Karácsonyi rendezvényen kellene csillagszórókat beindítanom "távvezérléssel". Gyanítom, hogy némi ellenállásguzallal ez megoldható, de hogy is van ez? Jöszi
Szia!
Igen, Idézet: .„ellenálláshuzallal ez megoldható” Persze olyan kell ami felizzik a kellő hőfokra, de nem ég szét. A régi cekaszos dolgokból kibányászhatod. viszont elég nagy áram kell hozzá, ha biztonságosan akarod üzemeltetni, max 24V váltóról. Direkt 230V-ról meg se bróbáld! Ha pedig egyszerre több ilyen "gyutacsod" is üzemel, akkor ezek az áramok összeadódnak. Elég nagy teljesítményű trafóra lesz szükséged. Az indításuk sima billenőkapcsoló is lehet, ne bonyolítsuk túl. Egyébként hány lenne indítva, egyszerre, vagy külön-külön?
""ha biztonságosan akarod üzemeltetni, max 24V váltóról"" és a trafónak biztonsági trafónak kell lennie. Jel mellékelve. Szerintem (tapasztalat hiányában) most az lenne a helyes, ha szaküzletben vásárolt táppal oldanád meg.
Egyetértek!
Esetleg olyan megoldás is szóba jöhet, hogy előbb egy gyufa fejét gyújtod meg, majd az indítja a csillagszórót. Ez annyi előnnyel jár, hogy nem kell a csillagszóró beindulásáig folyamatosan mennie a tápnak. (A gyufa hamarabb lobban lángra.) Idézet: „A gyufa hamarabb lobban lángra.” és hamarabb is fújja el a szél. Még zárt térben is lehet akkora légáramlás, hogy elfújja. Gondolj bele, hogy egy partyn hány ember van, emiatt biztos legalább egy ablak nyitva a szellőztetés miatt, megy amúgyis a fűtés miatt kering a levegő... a szabadtéri "tűzijátékról" nem is beszélve. Szúval ha hatásos meglepit akarunk, tutira kell menni. ha több idő kell a begyújtásához, hát belekalkuláljuk a "műsorba", és annyival hamarabb indítjuk. A mellékelt ábrán az én elképzelésem. A cekesz szorosan, de nem összeérően tekerve a gyúlékony rész elejére. Az odamenő vezeték meg lehet 2*1,75-ös MTK.
én ugy oldanám meg,h 6-10 gyufaszálat rögzitenék a csillagszóró alsó részéhez,körben,dróttal körbetekerve,ha azért ne hulljon szét,ha le is ég.A gyufafejhez meg 2-3 menet vékony 0.1....0.25 ös rézhuzal,ami rögtön kapcsolódik a 2.5....4-es keresztmetszetű hosszabb huzalhoz,ami egy kapcsolón keresztül egy autóakkura kerül.
egy próbát megérne szerintem. de a csillagszórók alá tegyél valami alátétet,nehogy tüz legyen.esetleg kis tálba is teheted,amiben egy kevés viz van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |