Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   113 / 443
(#) MolnarG válasza Xenen Mo hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

A con-subd könyvtárban találod.
(#) tbl hozzászólása Márc 20, 2009 /

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: lehet-e automatikus átkötést beállítani egyoldalas tervezés esetén? (Eagle 5.4.0)
Válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) tbl hozzászólása Márc 20, 2009 /

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: lehet-e automatikus átkötést beállítani egyoldalas tervezés esetén? (Eagle 4.16)
Válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) MolnarG válasza tbl hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Két helyre feltenni ugyanazt a kérdést :boxer: , ejnye. Mit értesz automatikus átkötésen, autoroute használata esetén gondolod vagy, hogy?
(#) tbl válasza MolnarG hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Igen, autoroute használata esetén gondolom, úgy hogy a megmaradt légkötéseket átkötésekkel helyettesítse
(#) MolnarG válasza tbl hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Igazából én nem használok autoroute-ot, így nem is ismerem igazán, de ahogy tudom nincs ilyen opció, csak azt tudja vagy huzaloz mindkét (esetleg több) rétegen is, de azt nem, hogy egy rétegen huzaloz, és amit nem tud behúzni azt, egy kis top oldali átkötéssel megoldja, azt neked kell kézzel megtenned De várd meg más válaszát is, mert ahogy írtam nem vagyok egy nagy autoroute barát, így nem is ismerem annak minden opcióját.
(#) niedziela válasza tbl hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Idézet:
„ahogy tudom nincs ilyen opció, csak azt tudja.......

Megerősítve !
(#) tbl válasza MolnarG hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Köszönöm Gergő a válaszod.
(#) MPi-c válasza tbl hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Én személy szerint nem értem, mi az az "automatikus átkötés" egyoldalas tervezésnél. Próbáld elmagyarázni!
(#) MolnarG válasza MPi-c hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Úgy tűnik itt már sikerült elrendezni. Bővebben: Link
(#) MPi-c válasza MolnarG hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Hm! ÉN lehettem volna figyelmebb, hogy a kérdés a másik topikban is fent van... ... és hogy elsőre nem fogtam fel miről is van szó. (De azért, talán a hiba nem benne van )
Kösz!
(#) MolnarG válasza MPi-c hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Nem benned van a hiba, nekem sem esett le elsőre, ezért kérdeztem rá. No, azért kérdezni is tudni kell.
(#) tamitsrob hozzászólása Márc 21, 2009 /

Üdv.

Hogy lehet a könyvtárat visszahozni eltűnt és most egyesével vissza kell rakosgassam??
Tehát Add és ott kéne lenni sok sok alkatrésznek de nincs.
(#) MolnarG válasza tamitsrob hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Library menü, aztán Use. Azt, hogy hova tüntetted az alkatrészkönyvtáraidat azt nekünk honnan kéne tudnunk? Ez a könyvtárad üres?: C:\Program Files\EAGLE-xx\lbr (csak példa)
(#) elektrorudi válasza tamitsrob hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Minden könyvtár mellett van egy szürke pötty.
Arra rá kell kattintani, és zölddé változik (használatban lesz, pont úgy, mint az aktív projekted).
Találkoztam már én is olyan Eagle verzióval, aminél az össze könyvtár alapból ki volt kapcsolva, de olyannal is, ami meg alapból be van kapcsolva. Igazából én sem értem mire jó ez a ki-be kapcsolhatóság...?
Sajnos volt, amikor egyesével kellett be(vissza)kapcsolni őket...
(#) Frankye válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Idézet:
„Sajnos volt, amikor egyesével kellett be(vissza)kapcsolni őket...”

Ha emlékezetem nem csal, van egy olyan helyi menüpont, hogy "Use all", amely visszakapcsolja az összeset.

Idézet:
„Igazából én sem értem mire jó ez a ki-be kapcsolhatóság...?”

Megmondom én: Azért van ez így, mert ha sok alkatrész-könyvtárad van, akkor az alkatrész hozzáadás előtt sokáig "gondolkodik" a program. (Nem az alap könyvtárakkal, hanem többel.) Ha a nem használatosokat kikapcsolod, akkor kevesebb memóriát eszik, így gyorsabb is.
(#) tamitsrob hozzászólása Márc 22, 2009 /

Köszönöm sikerült egyesével visszakapcsolgatni
(#) elektrorudi válasza Frankye hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Igazad lehet, de...
még nem vettem észre fantasztikus sebesség növekedést, ha ki voltak kapcsolva könyvtárak.
Viszont amikor alkatrészt kerestem volna (egy kikapcsolt könyvtárban) az nagy szívás volt....
Különbem sem hiszem, hogy az a 30-50 mega foglalt memória, bármit is számít az 500-2000 megához képest.
(#) bernardo hozzászólása Márc 22, 2009 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem (kérésem), hogy valaki megtudná mondani (esetleg elküldeni),hogy az eagle_manual-t magyar nyelven hol lehet letölteni, mert már mindenhol kerestem de nem kaptam semmit, és olyasmit is olvastam, hogy a Cadsoft leszedette a weboldalakról. Megköszönném ha vki elküldené!

üdv
Bernardo
(#) qwertzu válasza bernardo hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Hátha ez segít neked.
(#) bernardo válasza bernardo hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Köszönöm szépen mindkettőtöknek a gyors segitséget!!

üdv
Bernardo
(#) bernardo válasza MolnarG hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Sziasztok!

Elolvastam a pdf-ket amit küldtetek és rákerestem a fórumban is, de nem igazán tiszta az, hogy lehet a pad-ek és fúratok méretét átállitani például egy kész nyákrajzon, a lib fájlok szerkesztése nélkül? (az kicsit kényelmetlen lenne)
Előre is köszönöm!
(#) Lucifer válasza bernardo hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Egyességvel gyk. máshogy nem, globálisan a drc restring fülön tudsz beállítani. A viákat (furatokat) lehet a CHANGE Diameter paranccsal változtatgatni.
(#) ibizefrenki hozzászólása Márc 25, 2009 /

Helló!

Nyáktervet készítek és van egy trimmer poti aminek a forszeme túl kicsi.Azt szeretném valahogy megnagyobbítani.Próbáltam csak via-t letenni, de nem engedi az alkatrész viájára.Úgy meg lehet oldani, hogy a kapcsrajzon leteszek X db megfelelő méretűt de az elég csűnya megoldás.Nem tudjátok hogy kell?
Köszi
(#) Frankye válasza ibizefrenki hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Csak az adott alkatrész saját rajzában tudod módosítani, vagy az egész NYÁK-ra vonatkozóan. Sajnos.
(#) gulasoft válasza ibizefrenki hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Viákat a nyák mellé rakd le, utólag rá lehet húzni a forrszemre, csak rárakni nem engedi. Hogy miért arról lövésem nincs, de ha csak egy két ilyen kell, akkor nem érdemes a könyvtárral szórakozni.
Leraksz annyi viát a nyáklap mellé amennyi kell és utána már simán rá tudod mozgatni az alktrész furatára, és a nyomtatásnál is jó marad. Arra figyelj, hogy a vezetékezés ez előtt történik, és így ha nagy viat raksz le, lehet hogy zárlatot csinálsz!
(#) ibizefrenki válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

gulasoft!
Köszönöm, így valóban sikerült!Erre nem is gondoltam
(#) lyukasora12 hozzászólása Márc 25, 2009 /

Sziasztok!

Van nekem egy kapcsolasi rajzom Tinaba, es abbol kellene nekem egy nyakot osszehozni Eagle-ben. Meg nem hasznaltam soha Eagle-t, igy az lenne a kerdesem, hogy lehet valahogy importalni a Tinabol az Eagle-be? Mert nincs kedvem mindent ujracsinalni, mivel sok alkatreszt en csinaltam meg a TInaban (max232, iso103, klur5-15D40, tranzisztor-mezo...)
Meg egyelore azt se latom, hogy lehetne Eagle-ben IC-t letrehozni...
(#) niedziela válasza lyukasora12 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Idézet:
„az lenne a kerdesem, hogy lehet valahogy importalni a Tinabol az Eagle-be”

:no:
(#) gulasoft válasza lyukasora12 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Nem hiszem, hogy a tina-ból át tudnál importálni bármit is az eagle-ba (főleg alkatrészeket nem, nekem fordítva nem sikerült), de nem is értem miért akarod. A tina-nak sokkal jobb a nyáktervezője, van autoplacace ami az eagleból nekem spec. nagyon hiányzik.
Egyébként az általad felsorolt alkatrészek az eagle-ben mind benne vannak, ez viszont baromira tetszik, ezeket próbáltam a tina alá felrakni, de mivel nem ment, ezért nem is használtam a tina-t.
Az eagleben NAGYSÁGRENDEKKEL!! több alkatrész van kész, mint a tina-ban, viszont ezeket sokkal kevésbé tudja kasán 3d-ben megjeleníteni. A tina ebben is veri az eaglet, bár azért tegyük hozzá, hogy 1000 alkatrészt könnyebb 3d modellezni mint 10-20.000-et. (nem tudom pontosan melyikben mennyi van, de az eagle annyira egyszerűen bővíthető, hogy lehet hogy még ennél is több alkatrész van benne, csak ezek ugye nincsenek 3d-hez leképezve, és az nagyon elkeserítő mikor vért pi.. izzadva felrakod a 3d-t az eaglehoz, és a fő ic-nek csak a helyét látod.)
Szóval ha megvan mindened maradj a tina-nal.
Következő: »»   113 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem