Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   286 / 1387
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Ha nyomtatni akarom 1 Db-ot akkor az a fél lapot elfoglalja.
Szerintem nincs akkora ez a panel...
(#) bujan válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

A kép eredeti mérete 507*709 képpont, melyet a Word 10.03*13,31 cm-es képként tesz be. Ez valóban túl nagy! De úgy látom, van rajta egy 8 lábú IC. Na mármost nyomtasd ki egyszer a beillesztett méretben (sima lapra vázlatként). Mérd meg az IC 1.-4. lába közötti távolságot, jegyezd fel. Ennek eredetileg 3*2,54 mm-nek, azaz 7,62-nek kell lenni! A kinyomtatott méretet lemérve, és a 7,62mm arányából már ki tudod számolni, hogy milyen képméretet állíts be függőlegesen a Word-ben. A képarány eredeti megtartására ügyelj!
(#) scooby_ válasza bujan hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Megvan!
Inkább áttettük zoly15-el LAY file-be!
Csatoltam!
A nyákrajz Zoly keze munkáját dícséri.
Én csak a forrpont és a furatokon módosítottam.

RIAA.LAY

(#) bujan válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Ilyenkor az első kérdés, hogy van e .lay kezelő programja? Ha lenne, akkor abban lenne a nyák, és nem lenne méretgondjai scooby-nak. Mellesleg bennmaradt az IC körvonala az S1-en, ami kétszer megszakítja a nyákot!
Én csak azért nem csináltam ezt, mert úgy értelmeztem, hogy egy lapra képként illeszti be többször.
Majd Ő elmondja mit is akart.
(#) zoly15 válasza bujan hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Idézet:
„Mellesleg bennmaradt az IC körvonala az S1-en, ami kétszer megszakítja a nyákot!”

Feltételezem nem Sprint Layout-ot használsz..
Mert akkor tudnád hogy a nyomtatáskor ki lehet kapcsolni az alkatrészoldali jelöléseket, sőt még a nyákrajzot is ha csak beültetést szeretnél látni a nyomtatott papíron,...
Azért van egy lapon többször ha elrontja a vasalást ne kelljen megint bekapcsolni a gépet.. hanem kivág egy másik rajzolatot és kész..
(#) bujan válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Képzeld el Sprint Layout 5-ot használok magyar és angol nyelven. Képzeld el, még azt is tudom, hogy a különböző beültetéseket láthatóságát a szerkesztői oldalon is ki lehet kapcsolni, (nem csak nyomtatáskor), hogy képként csak azt exportáld amit akarsz. Itt csak az volt az érdekes, hogy csak egy alkatrész beültetése látszik. A "Mozaik" beültetési mód pedig vasaláshoz értelemszerű.
(#) scooby_ válasza bujan hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

AJJ!
Ezekszerint lay-outot én jobban tudom kezelni
A nyomtatásnál kilehet szedni az S1 körvonalat!
Amúgy van LAY-Out 5.0 hála CHZ-nak!
(#) zoly15 válasza bujan hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Azért látszik egy, mint írta (csak nem egyértelműen) mert át lett rajzolva az IC hez lett belőve a méret aztán csak pad-ek és vonalak..
Vita lezárva a részemről..
(#) hadnagyakos hozzászólása Júl 9, 2009 /

Sziasztok, ismertek olyan programot amiben lehet importálni nyáktervet egy képfájlból. Szükség lenne arra is, hogy szétválassza a beültetési és a fóliarajzot.
A válaszotokat előre is köszönöm!
(#) Zoli_bácsi válasza hadnagyakos hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Véleményem szerint nincs ilyen nyák tervező program, ami a bmp, jpg, egyéb kép fájlból fóliarajzot készítsen. A képek pixel-ben vannak.
(#) Rakloo válasza hadnagyakos hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Nincs tudomáson ilyen programról,de szerintem egy kép alapján nem nehéz megtervezni egy kapcsolást.
(#) Ricsi89 válasza hadnagyakos hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Helló!
Sprint layoutba be tudod rakni háttérnek és egy IC-t vagy valami alkatrészt leraksz, ami van a képen és ahhoz igazítod a háttér méretét.
(#) hadnagyakos válasza hadnagyakos hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Köszönöm a segítséget!
(#) mammut hozzászólása Júl 9, 2009 /

Már alakulgat a lakkozás, de még néha előfordul érdekesség!
Aki P20 lakkot használ, attól kérdezném, hogy előfordult e már olyan, hogy a lakk felfújása után pár másodpercre a lakk lyukacsossá vált? Mi lehet ennek az oka? Elképzelhető, hogy túl vékonyra fújom a lakkot?
(#) bbatka válasza mammut hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Ha kicsit vársz, szerintem eltűnnek a lyukak. Gázbuborék lehet.
(#) klemo86 válasza mammut hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Ha apró pöttyök, akkor az vagy por, amit a környezetéből kavar rá, vagy csak olyan darabosan került rá az anyag (nem ráztad fel rendesen, vagy ilyesmi), de a ha fújsz még rá, akkor általában eltűnik
(a por sem hagy nyomot, meg ha P20 darabkák, azok is feloldódnak)
(#) ngergihun válasza mammut hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Ha maradnak lyukak vagy szétfut ott a lakk akkor valami szennyeződés lehet, de a p20as nagyon jó lakk az apró porszemekre nem annyira érzékeny mint a wolf gyártmányú fotolakk. Azonban ahogy az elöttem szóló is mondja ha csak egykis por vagy lakkdarab akkor vársz egy kicsit és szép egyenletesen befedi az egészet.
(#) mammut válasza ngergihun hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Hát, már nem is tudom mi lehetett a probléma, most tökéletes lett a panel, bár kicsit túl tömény az előhívó (több, mint 5dl vízzel kell hígítani ezt a seno4007-et).
Meg kicsit problémásak a furatkörök, némelyik halvány, vagy nem is látszik, azt hiszem még ezen is kell dolgoznom...
(#) klemo86 válasza mammut hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Ha ilyenekkel nem akarsz szuttyogni, vegyél fényérzékeny panelt, drágább, de a Pozitív20 se olcsó mulatság! Érdemes elgondolkodni rajta, én is sokat számolgattam anno
(#) Alkotó hozzászólása Júl 10, 2009 /

Nyákgyártó amatőrök.

Már jó ideje kisérletezgetek a vasalásos nyák készítéssel. Voltak kisebb nagyobb sikerek, és kudarcok. Műnyomó papírt használtam, és kb. 80%-os sikerrel tudtam a rajta lévő festéket a nyáklemezre átvinni.
Mivel ez nem volt igazán jó eredmény, kerestem tovább a megoldást. Találtam egy számomra új módszert. Már itt is olvastam az öntapadó papír hátlapjáról, meg egyéb cimkehátlapokról és ilyenekről. Ez adta az ötletet, no meg az ismertségem a környéken. Van nálunk egy címfestő, aki többek között betűkivágással is foglalkozik. Tőle kértem a betűkivágáshoz használt öntapadó tapétáról lehúzott hátlapot. Felvágtam A4-re, mert így fér a nyomtatóba és próba. Fotó mellékelve, azt hiszem látható az eredmény. GYakorlatilag nem maradt festék a "hordozón", pedig simán csak lehúztam vasalás után, semmi áztatás.
Azt hiszem ettől alaposabb "festékátvitel" nem lehetséges. Az más kérdés, hogy az én utántöltött festékem jó lesz a maratáshoz, de nem most nem is ez volt a kísérlet tárgya.
Egyetlen csel azért van, ugyanis egyáltalán nem könnyű ennyire "nyálkás" felületre nyomtatni. A nyomtatót ügyesen be kell állítani, amihez kisérletek kellenek. Nálam a kartonra nyomtatás (175-220g), és a teljes felülnyomás együttes használata vált be.

Alkotó

img105.jpg

(#) zoly15 válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

Szia!
Ez szép eredmény!
Én is hasonlóakat csinálok de én egy kb 200 oldalas R@deco katalógus lapjait tépem ki
Jó vékony a papír és fényes...
Vasalni első osztályú....
Gondoltam megosztom..

Üdv!
(#) Frankye válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

Bizony, szép eredmény! Kíváncsi leszek a maratás utáni kinézetére is.
(#) petya100 hozzászólása Júl 11, 2009 /

Sziasztok! A vegyi ónozóról lenne egy pár kérdésem. Mennyi ideig legyen benne a a nyák,hogy elérje a megfelelő mikronréteget?
Előre is köszi
(#) zoly15 válasza petya100 hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

Szia!
Ezt látod, amikor már fényesedik..
Úfy tudom hogy egy bizonyos vastagságnál több nem tud rárakódni a nyákra, vagy ez nem igaz?
(#) petya100 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

Szia! Ezt én sem tudom tegnap vettem először és ma fogom használni először. Remélem sikerrel járok.
Köszi a segítséget!
(#) zoly15 válasza petya100 hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

Oké...
Arra ügyelj hogy ne legyen oxidált a nyák!
Ha lemostad a festéket (vasalás)/lakkot (fotózás) akkor öblítsd le vízzel, majd azonnal az ónozóba tedd!
Ha kész az ónozás, vízzel öblíts..

Üdv!
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

Frankye, zoly15!

Maratás után ilyen lett (melléklet).
Nagyon fotnos, hogy nem alkalmaztam semmilyen javítást, vagy trükköt, hiszen éppen az volt az cél, mire képes az itthoni technikám.
Vannak pici kis hibák, és lyukak, de ezek száma biztosan minimalizálható néhány további kísérlettel. Eddig messze-messze ez a legjobb "hordozó" a porfesték átvitelére, amire nem hiszem, hogy kell jobb bizonyíték, mint az előző hozzászólás mellékletén lévő "maradék-papír" képe (nincs rajta festék).
A panelt már bekentem denaturált szeszben oldott gyantával, az látszik rajta. Ezt használom gyártásközbeni védelemre, ami remekül forrasztható. Utána lemosom ezt is meg a forrasztáskor kifolyt többi gyanát is, majd színtelen lakkal védek véglegesen.

Moderátotok!
A mellékletet eredetileg elég nagy felbontásúra csináltam, hiszen pont a részletek elemezhetősége lett volna a cél. Megírtam a hozzászólást, beállítottam az átméretezést, és mégis hibaüzenetet kaptam. Valami olyasmit, hogy a melléklet túl nagy, nem dolgozható fel. Ezt még el is tudnám fogadni, de közben eltűnt amit írtam. Ez már elég baj. Sokat írok, és egyáltalán nem szeretem kétszer leírni ugyanazt, ami már nem is megy, mert másodszorra nem ugyanaz jut eszembe a dologról.
Ezen javítani kellene, mert nagyon bosszantó, főleg ha valaki több mint 2 sort írt.

Alkotó
(#) lidi válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

Ezt nem egészen értem. Ha nagy felbontást akarsz feltölteni , akkor miért állítod be az átméretezést ?
Amúgy ha meg kicsinyíteni akarok egy képet, azt sem bízom az oldal átméretezőjére, mivel igy a nagy képet kell felgyurmázni az adsl szívószálnyi feltöltési keresztmetszetén. Míg ha én méretezem át, akkor kevesebbet kell feltölteni csak.

Gratula a nyákhoz, nagyon szép lett. Párszor próbáltam vasalni én is, nekem is a matrica hátlap működött a legjobban, de a fotós módszer még mindig jobban megy.
(#) mammut hozzászólása Júl 11, 2009 /

Ezzel már nekem is volt bajom, hogy a képeket átméretezi, meg ráadásul 2mb (vagy mennyi) felett nem tölthetek fel.
A telefonom 8MP-ben már eleve 2mb feletti képeket készít, volt, hogy én is nagy felbontásban szerettem volna mutatni valamit, és muszály volt a saját oldalamra feltöltenem és onnan belinkelni a képeimet!
(#) Rakloo válasza mammut hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

Atyauristen milyen telefon készít 8MP-es képet?
Következő: »»   286 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem