Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   36 / 177
(#) kaqkk válasza dcsabi hozzászólására (») Jún 28, 2009 /

Itt nem lényeges a pontos időzítések megléte ,
ezért nem bonyolítottam az időzítést számlálókkal .
Ha elkészül (vagy ) változtatni kell a terven
jelenteni fogom itt a témában .
(#) dcsabi válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 28, 2009 /

Tapasztalatból, ajánlottam...
Láttam néhány olyan rajzot itt a topicon(nem tőled,),hogy a valóságban egyátalán nem is müködött volna, jobb esetben nem azt csinálta volna amit elvártunk volna tőle...
A rajz sok mindent elbir, pár hete csináltam egy "hobbi" projktet, (8-9 oldalon fért el) egy két dolgot ki kellett próbálnom külön mert valami mindig zavarta a valós elvárt eredményt.
A PIC16f876A természetesen tele volt, 1-2 byte hely maradt (majd felteszem,)
Annyira azért legyünk felelősek, ha felteszünk valamit, és segíteni akarunk másoknak, akkor az mindig "állja meg a helyét".
(#) littlejoe hozzászólása Jún 28, 2009 /

Unalmamban kiprobáltam a flowcode szintén grafikus pic programnyelvet. Hát ebben ha folyamatábrákkal is , de akkor is programozni kell. Aszthiszem ha csak az lenne akkor én még mindíg nem irtam volna progit Pic-re.
(#) aderka hozzászólása Jún 28, 2009 /

Igen! Nagyon jó, hogy van a Parsic. Esetleg tud valaki valamit arról, hogy készül-e újabb verzió? Vagy esetleg frissítés. Remélem történik valami hasonló, mert ha már nem kapni olyan PIC-et amit a Parsic tud, akkor bajban lesz itt egy pár ember ( engem is beleértve ) .

üdv: Dávid
(#) kaqkk válasza dcsabi hozzászólására (») Jún 28, 2009 /

Már készül a progihoz a nyák , van egy marék szuperflux ledem , azokkal fogom megépíteni és a végleges programverzió is felkerül ide
(#) Peti.Janka válasza dcsabi hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

Hali! probáltam lerajzolni, hogy gondolom a 230 Voltos jel rákötését a pic-re. Így gondoltad? Az opto természetesen 4n25 csak a progiban nem találtam. A 230V os kör ellenálása 22kohm az 5V-osé meg 4,7kohm

untitled.sch

(#) dcsabi hozzászólása Júl 5, 2009 /

Program ismertető "pótlás".
Egy olyan projekt, amiben elég sok megoldás van használva...Pl: óra chip kezelés...I2C busz, matematika, LCD+Mx...stb
Ez a valóságban, jelenleg is működik.
Több oldalas a modulok "rajzolata".
Ötletadónak szánom, akár egyes elemeit is, rengeteg feladatot lát el egyszerre a (PIC 16F876A) majdnem tele van -99%.

(#) dcsabi hozzászólása Júl 5, 2009 /

Ez a file nem fért bele a hozzászólásba (PcF8583r.INC)
Az összes Inc filet egy könyvtárba kell a Parsic-on belül tenni, úgy fordítja le az Mplab.
(#) littlejoe hozzászólása Júl 7, 2009 /

Helló!
Már más is kérdezte de engem is érdekelne a ds1820 i2c-buszos hőszenzor beolvasása a parsicos alkalmazásokhoz.Valaki nem tudná megírni hozzá az asm kódot?
(#) dcsabi válasza littlejoe hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Nem vagyok annyira jártas benne, -amit előbb feltettem, egy hónap alatt hoztam össze egy kis segítséggel...A parsic megszokott elemeivel való megoldások, töredéke időt igényelnek.
Ha meglenne a subrutin, biztosan néhány perc és valami hőmérőcske összeállna.
Ha lenne itthon már rég foglalkoztam volna vele, így látatlanba nem kezdek bele...ha rendelek cuccokat, ezt is fogok.
Addig is a példából kiindulva, Te is elkezdheted.

Ha mindenképpen a 1820-at favorizálod, az 1wire adatprotokoll szerint kérdezhető le.
Az említett I2C buszos változazata a DS1621.

Egyébként hasonló eszköz, az LM75 vagy LM76 erre van kész projekt, ami szoftveres I2c kommukációval van, lehet alakítani a Parsic-hoz , ki kell próbálni...

Thermometer
(#) littlejoe válasza dcsabi hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

köszi a linket! Nem egy kész hőmérő elkészítése hanem a parsicban való használat lenne a cél.
(#) mrkatona válasza littlejoe hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Igen ez a hőmérős dolog parsic módra engem is érdekelne.
Egy fordulatszámmérő 2x16-os lCD-vel már működik,milyen jó is lenne,ha a hőmérsékletet is mutatná a kocsiban.

(#) aderka hozzászólása Júl 8, 2009 /

Üdv!

Lehet nagy marhaságot írok be, de miért olyan bonyolult ez a hőmérős dolog?
Maradok az LM35-ös szenzornál mert azt "ismerem".
Ha jól tudom 1C fok hatására 10mV-ot változtat a kimenetén. Fogok egy analog bemenetet és ezek alapján kalibrálom be az értékeket. Bocsánat ha másról van szó, gondolom ez az alap ötlet már mindenkinek eszébe jutott.

a ds1621-et reálisnak tartom, hogy megírom parsic alá, az lm75 ha megfelel azt szintén "fölérem" így hobbi szinten a parsic-hoz Úgy nézem ez a hétköznapi hőmérséklettartomány szenzora, árban nem olyan sok a különbség köztük, inkább a használhatóságban van a kutya elásva...Tehát a parsic alatt legyen használható ez a legfontosabb, és nem az mi van ráírva...
(#) littlejoe válasza dcsabi hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Ha lehet választani akkor az lm75 mert olcsó(250ft).
A ds 1820-al már csináltam pic-es hőmérőt leírásból,előnye hogy egy zsugorcsőbe berakva szinte bárhol használható és csak egy 3 eres vezeték kell az elektronikáig,(nekem a hűtőm belső hőfokát méri).
(#) littlejoe hozzászólása Júl 11, 2009 /

Megjelent a pic-es knight rider cikkem,természetesen parsicos fejlesztés.
Bővebben: Link
(#) aderka hozzászólása Júl 15, 2009 /

Üdv!

A Parsic 3.6-os verziójával lehet 12f-es PIC-eket programozni?
(#) dcsabi válasza aderka hozzászólására (») Júl 15, 2009 /

sajnos nem, ha kicsi hely kell, használj pl smd-set a kinálatból, ha mindenképpen a parsic-cal akarod felprogramozni...
(#) aderka válasza dcsabi hozzászólására (») Júl 15, 2009 /

Pont ezért kérdeztem. Jobb lett volna ha tudna, mert Parsic párti vagyok . De végülis smd sem lehetetlen. Kösz a tippet!

(#) Pioneer válasza aderka hozzászólására (») Júl 15, 2009 /

Szia!
Én írtam programot 12f508-ra a parsic-al. A parsic-ba a 12C508-at állítottam be, lefordítottam asm-be, azután az MPLAB-ban átírtam a PIC típusát. Mivel én belső oszcillátort használtam, ezért a "_CONFIG" sorba még az
"INTRC_OSC" -t kellett "IntRC_OSC"-ra átírnom.
Azóta is tökéletesen működik.
(#) aderka válasza Pioneer hozzászólására (») Júl 15, 2009 /

És ha kvarcal hajtom meg, átt kell írni?
(#) Pioneer válasza aderka hozzászólására (») Júl 15, 2009 / 1

Szia!
Ha megnézed a PIC12F508 header fájljában, akkor ilyen formátumokat követel:
;==============================
;
; Configuration Bits
;
;==============================

_MCLRE_ON
_MCLRE_OFF
_CP_ON
_CP_OFF
_WDT_ON
_WDT_OFF
_LP_OSC
_XT_OSC
_IntRC_OSC
_ExtRC_OSC

LIST
(#) aderka válasza Pioneer hozzászólására (») Júl 15, 2009 /

Ezek szerint megy LP, és XT , és külső RC osszcillátorral.
Ennek örülök.. Köszi
(#) Pioneer válasza aderka hozzászólására (») Júl 15, 2009 /

Szívesen!
(#) dcsabi válasza littlejoe hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Kérésedre: TCN75AV (LM75) I2C buszos olvasása
PIC 16f876A processzorral
Az adatok Lcd kijelzőre írva.
Ha más processzort használunk, akkor az lm75-i2c.inc
file-ban az elején az sda és scl lábakat át kell javítani.
Nem szükséges I2C hardware-s Pic, mert ezen a rutinok szoftware-s I2c kezelések.

A különböző gyártmányú thermo. chipek beállításában lehet eltérés, ezért a LM75_AV.inc file-ban a (Init) konfigurációs byte-ot esetlegesen módosítani kell. (lásd datasheet)

A file-okban a jelölések egy része pcf8583, ezek ne tévesszenek meg, mert eredetileg ezen file-ok ehhez készültek, csak a szükséges részek lettek módosítva.

Az II2-1.inc filet egyszerüen másold majd a többi file közé a parsicban, az (Mplab keresni fogja)

Természetesen a többit is, de azokra van hivatkozás a parsic-ban

(#) dcsabi válasza littlejoe hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

második adag...
természetesen több mindennel ki lehet egészíteni akár a parsicon keresztül, vagy más regiszterek adatait is irni olvasni, ezt az Inc file-k módosításával lehet megtenni
(#) littlejoe válasza dcsabi hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Hello!
Köszi a fáradozásod!
Kipróbáltam szimulációban de a tized fokokat nem ír ki csak a második bináris szám változik.Az idata és idata1-en kívüli változókat mire kell használni?
(#) dcsabi válasza littlejoe hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Az összes változó (adatforrás) szimbólum megnevezése szerepel valamelyik inc kiterjesztésű asm
file részletben.
Valójában ez való arra, hogy a Parsic kapcsolódjon egy másik forrásfile-hoz
Ha ezeket mondjuk meg akarod möködés közben nézni, az LCD-n megteheted a szokásos kijelzési módszerrel.
Szimulációban elvileg minden nulla, mert az I2C felől nem érkeznek adatok így...
Ha adatforrás fölé viszed az egeret, tudsz véltoztatni, mesterségesen adatot bevinni a "rendszerbe"
Nem tudom milyen ...75-ösöd van pontosan.
Neken TCN75AV van, ez beállítható akár 0,0625C pontosságra is (config byte, init...). Azért tettem ki oda bináris formában hogy lássad a két kiolvasott byte valódi formáját.
A Te Ic-d adatlapja szerint esetleg kiderülhet, hogy még valamely adatforma átalakítás szükségeltetik, akkor ezt a Parsic elemeivel meg lehet tenni.
A thermo ic bekötése: 8 láb pozitiv (5v), 4 láb negativ 5,6,7 "szolga címek" ezeket negativra kell kötni, mert a konfigban ezt a címet adtam meg, (1001000 0) utolsó három bit. a 7-ből...
1-s sda 2-es scl -ezeket 4,7k-s ellenállással +5v-ra kell húzni és a PIC megfelelő lábára kötni... -ennyi...
(#) dcsabi válasza littlejoe hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Van még másik funkciója is a ...75-nek, ezek is kiolvashatók, beállíthatók, ki kell hozzá egészíteni az asm részleteket (inc) ás a Parsic-ban is kell rá hivatkozni, utána tetszőlegesen itt használni azokat a változókat, ugymint az alappéldáét is...
Következő: »»   36 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem