Fórum témák
» Több friss téma |
Pár száz áramkört összeéllítottam már rajz alapján.
Ez az egyik hobbi-y-m... DE NEM tanultam iskolában. Ismerem a diszkrét alkatrészek működését,beazonosítom őket,a bekötésüket is tudom.Elég sok íc-t is ismerek. DE nem tudok egy rajzot ránézésre értelmezni,mint azok akik tanulták...
5 napja fúj a "vihar" Tele vannak az akksijaim...
Egész éjjel 2 halogén égő volt sorbakötve a gépen... És még mindig pörög ezerrel. Most merítsem le az akksikat? Nincs még kidolgozva,hogy mire használom el. Éjszakai világítás van csak rákötve... Az meg keveset fogyaszt,és ráadásul szürkületkapcsolós.
Ennél nagyobb gondod sose legyen.
Nézz TV-t, kapcsold rá a számítógépet.
szerintem több ilyen rajz van csak kicsit keresni kéne minimális átalakítással pl itt a forumon a szélgenerátor szinkronba müködése hálozattal 271369 hozzá szolásban is van.nézd meg.
Szia Tirex!
Na akkor nézzük részletesebben: Egy kis elmélet: A hálózati feszültség 230 volt. Ez pontosan egy szinuszosan változó feszültség, aminek a legkissebb értéke 0 volt, a legnagyobb pedig +- 230*1,41 volt, azaz +-324 volt. A műszerekkel azt az effektív feszültséget és áramot mérjük, ami alapján az áram munkavégzését tudjuk egyszerűen megmondani. A hálózati feszültség ez alapján: Ueff = 230 volt (így korrekt a megnevezés). Az áram is szinuszosan megy a vezetékben. Legyen egy tekercs feszültsége Ueff = 2 volt, Ieff = 2 amper . Egy fázisod feszültsége Ueff = 10 volt lesz, az árama: Ieff = 2 amper. A három tekercs teljesíítménye: 3 * 10 * 2 = 60 watt. Csillagban a vonali váltó feszültség : Ueffv = Ueff * 1,73 = 17,3 volt, az amper Ieffv = 2 amper. Az 1,73-as szorzó a 120 fokos fázisszög miatt van. A három fázis teljesítménye: 1,73 * 17,3 volt * 2 amper = 60 watt Három fázisú kétutas híd kapcsolás után: Ueffegyen = Ueffv * 1,383 = 17,3 * 1,383 = 23,9 volt Ieffegyen = Ieffv * 1,25 = 2 * 1,25 = 2,5 amper. Az egyenáram teljesítménye: 23,9 * 2,5 = 60 watt. Megjegyzés 1: a diódákon 0,8-1.2 volt esik, ez a híd kapcsolásra 1,6-2,4 volt feszültség esést ad. Megjegyzés 2: a szélkereket és a tárcsagenerátort is hasonló módon lehet számolni, ezzel sok felesleges kisérletezést és pénzkidobást lehetne elkerülni. Remélem nem untattalak, és a következő kérdezőnek Te adsz választ.
Nekem így jeleníti meg a hozzászólásokat...
Nem tudom megkeresni a 271369-es hozzászólást,mert hiányzik
nem ez volt felrakva hanem a dc motor arrol is raktam fel képeket.
szereztem körmágneseket 5.5cm az átméröje.nemlehetne igy egyben felhasználni a pmg generátorban,fontos hogy téglatest legyen a mágnes?a polusok ugyan ott vannak.
ennyire azért ne legyél lusta mi lenne ha megnéznéd a forumot ,leirtam milyen cim alatt kb a 10 hozzászolás.Én most is kereső nélkül is megtaláltam.
De, lehet igy is, a tekercseket szintén kör alakura tekered.5 cm.tekercs sablonra.
Rajzoltam egyet....
A BUZ11 gate ellenállását lehetne nagyobb értékűre venni, mondjuk 1.5-1.8K ohm-ra, mert nem mindegyik 393 tud 10mA fölötti áramot elnyelni.
Szevasztok, már régóta olvasom a témát, ha lesz időm, én is nekiállok egy szélkerék épitésének.
Barret, én ezt a kapcsolást tervezem majd megépiteni.
Ha méltóztattál volna odaírni hogy az egy fórum,akkor elsőre megtalálom!
Honnan kellene tudnom hogy egy ilyen nevű fórumot keressek,ha nem is hallottam róla? Arra nem vagyok lusta,hogy nagybetűvel kezdjek egy mondatot.
az nagyszerü lenne ha a kör mágnes jolenne mert azt tudok keriteni többet ezis olyan mint a hangszoro lyukas ezis.1cm vastag.1,8cm széles.mikrosütöböl vannak állitolag a ferritmágnesek közül a legerösebb. ha marad az 5cm-es sablon és a kocka alakzat az nagy gáz?de ha igen akkor csinálok kör alakut ha azon mulik.
Azért jó lenne ha a tekercsek is kör alakuak lennének,a belsö részük valamivel kissebbek legyenek mint a mágnesek külsö része.Végeredményben,nem te vagy az elsö,aki jó erdménnyel alkalmaz kör alaku mágnest.A lényeg : minnél erösebbek legyenek.
"240 menettel 0,8-as huzallal egyen irányítás nélkül 0,02 amper jön le."
Nekem az első próba tekercsen volt 0,02A. 120 menet 0,315- ös drót.
sziasztok! :
letezik olyan kapcsolas ami a valto arammot kordaban tartja!? pl: ha a szel generator elerne a 220v-ot bekapcsol az aramkor es stabilan ott tartana ha tovabb emelkedne leszabalyozna vissza 220-230ra hogy allandoan 220 korul kapjam? remelem nem hordtam tul sok suletlenseget ossze?
Ha egy darab rudat tekerek meg az mi tevo lenne a tekercsel?
Nagy rendszerek esetében,hálozatra visszatápláló inverterek esetében igen.Egyébként a ,,,triót,,, (hármast) nem kerülheted meg stabilan.1. szgenerátor,2.akú(pakk),3.inverter,ami tulajdonképpen,minöségétöl függöen,biztositja a RENDSZER kimenetének a stabilitását.
Bocsi legelsőre is odairtam hogy a fórumon milyen cim hányas hozzászolás.Vagy ha nem tiszta kérdezz.Az ember segíteni akar ,nem olvasol figyelmesen,lusta vagy keresni és még ba ....gatod utána?Segítsen neked a hóhér ezek után.
Pontosan leirnád mit szeretnél?Valoszinű nem is a feszültség tartása lenne a gond hanem a frekvencia tartása.Egyébként még a nagyobb renszereknél is a váltót egyenirányitják a és utána a kivánt feszültségre és frefvenciára állitják be.
Te mit tettél rá terhelésnek és mennyi lett végül az ampered?
Most mértem egy 12V-os irányjelző izzóval 1.7A-t.
Írod: Azért jó lenne ha a tekercsek is kör alakuak lennének,a belsö részük valamivel kissebbek legyenek mint a mágnesek külsö része.
Miért? Van valami magyarázata, vagy csak így csinosabb? Mert szerintem egyformának kell lenni!
igazabol csak probalkoznam hogy hogy is aljak neki ennek a dolognak ha mar egyeniranyitottam be tudom allitani feszultseget s a hz t? valahogyan ha pl: termelek kb 200 voltot 300 rpmel s ez valtozo?
en azt szertnem ha nyers anyagbol felhasznalhato arram forasom legyen!
nem értem azt hogy nyers anyagbol felhasználható áram forrásod legyen.
ezt ugy ertettem hogy amit megtermel a generatorom egybol fel tudnam hasznalni, miden problema nelkul?!
de ugy veszem eszre hogy atalakitas nelkul nem megy !
Ha kedved van,probáld ki.Készits egy,a mágnesnél valamivel kissebb,kör alaku tekercset,és egy nagyobb,téglalapalakú tekercset,ua. menetszámmal.Majd mérd be,és hasonlitsd össze a kapott eredményeket.Itt most a konstrukcios meggondolások szempontjával nem foglalkozok,de ez is benne van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |