Fórum témák
» Több friss téma |
De van. Csak tudod ki tipródik itt a sok nagyfalusi között órákat a postán.
Mikor lehet rajtuk feszültséget mérni kapcsoljam be a rádiót? Hogyan lehetne a legegyszerűbben megmérni? (ne kelljen kiforrasztani)
Kiforrasztod és diódavizsgálóval átnézed. Ha nem úgy viselkedik mint itt le van írva akkor az adott tranyó halott.
Oké csak honnan tudjam hogy pmp agy npn és melyik az e b c mert kör alakú
A rajz alapján kiderül, hogy mind PNP struktúrájú tranzisztor. A germániumtranzisztorokat könnyebb volt PNP-ben elkészíteni, azért alkalmaztak ilyeneket. A rajzon ott a tranzisztorok tokrajza. Az MP40-nél a középső a bázis.
de a két szélső hogy van? mert ezen nem ltászik a kör forma miatt
A rádiófrekvenciás részen az MP401-402-eseknél egy, a tokozáson lévő fekete festékpötty jelzi az emittert.
Az MP40-nél pedig egyértelmű.
422-nél fehér pötty az, E középen B, alul C ? Multiméter hFE csak egy nagy eggyes túl nagy nem tudja mérni ez mit jelent?
Diódavizsgálattal mérd! A 422-nél valamelyik szélső a bázis. Ha az megvan. utána már egyértelmű a többi.
Ne bétát mérj hanem a linkelt oldalon leírtak szerint diódavizsgálóval nézd át.
Tehát a pöttyös az emitter, középen a collector és másik szélén a bázis?
Vagy a pöttyös a bázis
Üdv Sony ! Postaköltségért küldök ha érdekel egy komlett sokol belsőt , hangszóró és antenna nélkűl. Öreg T
Valamelyik szélső a bázis. Tehát akkor valamelyik szélső (amelyik a bázis) és egy másik kivezetés között diódát kell mérj (egyik irányba vezet, másikba nem). Ha nem mérsz diódát, csak szakadást, akkor átmész a másik szélsőre, és ahhoz képest keresel diódát. Ha nem találsz diódát, akkor kuka.
Szia!
Itt van néhány kép a SOKOL403-as rádiómról, hogy melyik drót hova megy! Sok sikert!
Köszi!
Azért én is lefényképeztem most a sajátomat hátha ti észreveszitek hogy mi lehet a hiba és a közeli képen láthatjátok mintha hiányozna onnan valami...
Mi lehet az az alkatrész ami hiányzik?
A tranzisztorokat kiméregetted?
Nem tudtom mert nem tudom melyik a E C B ahol a pötty van az az E vagy a C?
Biztos?? Azért még a tranzisztorokat megnézném lehet h vannak csodák
A rajz alapján cselekedj!
köszi, jók a rajzok, csak ellenjtmondásosak
Meg amit írtam tegnap a tranzisztorok kiméréséről, azt is tartsd szem előtt! De használd a válasz gombot, ha nekem válaszolsz.
De még mindig nem tudom hogy melyik mi mert köbzoli rajza szerint a középső a bázis a te kapcs. r.od szerint meg az egyik szélső, de van azona képen 3 tranyó lábai, honnan tudod hogy milyek melyik?
jah, már értem a rajzot as lábak közti táv. akkor köbzoli nem a 422re irta
Itt az újabb segítő hozzászólásom. Az MP40-esé az alsó, az MP422-höz a felső tartozik. De ha már kiforrasztottad volna a tranyókat, megláthattad volna a különbséget.
Úgy látom mindent megtettek, hogy sikerüljön ennél többet nem lehet segíteni esetleg, ha elhozod valamelyikünkhöz.
Na, sikerült megmérnem, a bázis oldalt van, ami nem a pöttyös tehát a pöttyel szemben, és arra jutottam hogy a 422-es tranzisztor JÓ!!! 230V-ot kapott szegénykém de még jó...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |