Fórum témák
» Több friss téma |
köszönöm a segítséget mindenkinek,a monitor kondi cserék után hibátlanul működik..
Sziasztok!
A képen látható scaler panelt keresek Fujitsu Scaleoview L19-1 monitorba. Ha valakinek lenne ilyen, kérem szóljon. Köszönöm. Üdv:Geda
Hello!
T19-2-m van, amiben jó a scaler, csak az nem DVI-os... Jó az neked?
Szia!
Ha csak enni a különbség, akkor jó leget. Tudnál feltenni egy képet róla? Üdv: Geda
Szia!
Sajnos úgy néz ki proci hibás. Minden jó rajta ahogy mértem, oszci is megy, de se kép se hang. Nem reagál a kezelőszervekre sem. Üdv: Geda
Sziasztok! Nekem egy samsung GH19LS monitorom van.
Gép nélkül ki írja, hogy nincs csatlakozva. Ha ráteszem a számítógépet, a kép eltűnik, nincs fény sem. Ennyit tud tulajdonképpen. Van valami ötletetek? A gép és monitor cseréken túl vagyok.
Hali.
Van egy Samsung 19"-os LCD monitorom. A probléma hogy Sz.gépre kötve csak demót mutat hogy optimális felbontás és 60 Hz. Mi lehet a baja? Több videokártyával volt kipróbálva semmi.
Sehol senki?
Meghalt a fórum?
Üdv.
Ha még garanciális a monitor, akkor tudod, mit kell tenned. Internetes kereséssel (kulcsszavak: samsung not optimum mode) megállapítható, hogy sokan tapasztalnak ilyen hibát. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy az nt68f63l mikrovezérlő hibája okozza a problémát. Ezt többféleképp ajánlják orvosolni: - Ellenállás forrasztása az IC két lába közé. Lásd pl.: Bővebben: Link Ez úgy tűnik, sokaknak működik, de elképzelhető, hogy nem fog örökké tartani a hatás. - Az IC kicserélése (állítólag a használt ólommentes technológia miatt romlik el hamar). Ez azonban bonyolultabb forrasztással jár, s a mikrovezérlőt fel kell előtte programozni a megfelelő firmware-rel (ez minden monitornál más). Ez utóbbi infót egy v betűs aukciós portálon találtam, még egy pár hónapig talán elérhető: Bővebben: Link (nem akarom direktbe linkelni). A fentiekkel nincs gyakorlati tapasztalatom, de talán segít.
Hol lehet kapni BIT3193 IC-t? Az összes hazai internetes
alkatrész-kereskedőnél érdeklődtem, nincs.
Köszi egy próbát megér.
Sziasztok
P19-2 höz nincs vaéakinek rajzta, vagy manualja? táppanelről kéne. Üdv Ati
Üdv
Flux = folyasztószer Hőlégfúvó azt hiszem sok magyarázatra nem szorul. Más... Van egy problémám, amelyben szeretném a segítségeteket kérni. A notim TFT-jét a muter valami oldószerrel takarította meg, sajnos nemhogy a TFT panel nem tűri ezt, de a keret szigetelése sem volt az igazi, ezért kapott a cuccból az elektronika is, mint az szétszedéskor az oxidációs foltokból kiderült... Lényeg a lényeg, bekapcsolás után a kijelző működött, igaz pár függőleges színes csíkkal tarkítva, majd kb. fél óra elteltével elkezdett belassulni a pixelrendezés és elhalványult az egész pár villanással kísérve és maradt a háttérvilágítás. Ezek után ahogy illik az invertert és a TFT vezérlő NYÁK-ot izopropilos kendővel letakarítottam, ill. a csatikat is megtöröltem és alaposan átmozgattam(kontakt hiba kizárva), sajnos mindhiába... Szóval az a nagy kérdés, hogy TFT panel vagy inverter a kuka, esetleg mindkettő? Ahogy így elnézem én ezt barkácsolni házilag nem fogom, mert nem vagyok ebben járatos, vagyis mindenképp zsebbenyúlós a dolog csak nem mindegy, hogy 20k vagy 2-3k, esetleg mindkettő A segítséget előre is köszönöm!
szia
hát világitás van nem? akkor az inverter az jó, az lcd meg kuka
Igen világítás az van, semmi mást nem produkál
Köszönöm szépen az útbaigazítást!
Sziasztok!
Van egy Samsung 740N monitorom... mostanában jelentkezett az a hiba, hogy a képernyő felső részén szépen ott marad egy sokáig nyitott ablak "árnyéka", tehát ha becsukom az ablakot akkor is látszódnak halványan az ablak körvonalai. Ezzel ilyenkor lehet valamit kezdeni vagy ne is szórakozzak vele?
Sziasztok!
Van 1 LG Flatron érintőgombos menüs monitorom, és valamiért, hiába indítom be a gépet, nem kattan, és csak villog a LED. Normális esetben mikor bekapcsolja a képcsövet, lemágnesezi vagy mit csinál, de nem kapcsolja be a képcsövet, a saját menüjét sem mutatja. Van valami tippetek, hogy mi okozhatja ezt?
Sziasztok!
Segítségetek kérném. Meghibásodott a kb. 5 éves LG Flatron L1915S monitorom. Bekapcsoláskor jelentkezik a hiba: néha egy pillanatra működik csak rendesen, majd utána tiszta fekete lesz. Próbáltam más PC-vel és másik kábellel is, ua. Ha nem jelentkezik a hiba bekapcsolásnál (mert csak néha, de egyre gyakrabban jön elő), akkor utána már rendesen működik akár órákon keresztül. Ha a monitort ki-bekapcsolgatom, amikor a számítógép nincs bekapcsolva pár másodpercig látható a enegriatakarékos üzemmód felirat, ahogy régen. Ha van ötletetek, megköszönöm. Miklós
Sziasztok! Van egy kikapcsolgató tft monitorom! Ha hűtöm a tápegység panelját akkor nem kapcsol ki ,de egyébként kb 5 perc múlva leáll és csak villog a power led.Mellékelek képeket a panelról.Tudom ,hogy ez nem pont az a topik ,de ahova illene oda már egy hónapja nem ír senki semmilyen témában! A segítségeket előre is köszönöm!
talán ki kéne cserélni a kondikat a hűtés alatt és átnézni az egyéb forrszatásokat a környéken.
ok! köszönöm! Elkezdem cserélni és átnézni a forrasztásokat.Aztán jelentkezem! Más alkatrész produkálhat ilyet?
Nekem senki nem tud segíteni a fent említett problémámmal? Vagy nem tudok vele mit kezdeni már?
Szia!
Egy ilyen hibajelenségről óvatosabban fogalmaz mindenki, mert nemigen lehet egyszerűen megoldani. Az lehetséges, hogy csak a képernyő felső részén van ez a frissítési hiba, vagy a kijelző minden felületén maradandóan ugyanolyan? A probléma nagyon összetett, mert vagy a kijelző modul, vagy a meghajtó áramköre lehet a ludas. Talán néhány elektrolit kondenzátor cserét meg kellene ejteni, az áramkör tápellátásában, (néha SMD 100nF-ok is párhuzamosan a vezérlő tápjára és a kijelző tápjára is közvetlenül az IC-nél), de ha marad a probléma, akkor nemigen lehet, csak a modulok cseréjével javítani.
Köszi a választ... hát most még csak a képernyő felső részén van ez a probléma... de én azt gondoltam, hogy ez rosszabb lesz majd... akkor cseréljek le minden elkót benne hátha? Ez már egy jó régi monitor, elég régóta meg is van, de még soha semmi baja nem volt.. még csak a táp se szórakozott eddig... ellentétbe az újabb 20"-sommal amibe már cserélni kellett a tápnál az elkókat fél év után, mert nem nagyon akart feljönni standby-ból csak sokára..
de hát ennek az időnek is el kellett jönnie.. akkor ezen is cserélek elkókat hátha segít neki... jó lenne mert ez a monitorom van a "műhelybe"
Szia!
Kevés tapasztalatom szerint is, ezek a hibák több mint 95%-ban a kijelző modul meghibásodására utalnak, és csak igen kevés esetben a meghajtó modul az okozója. Miután Nálad nem ”homogén” ez a hiba, vagyis csak a kijelző felső részén jelentkezik, erős a gyanúm, hogy ez már elkezdett valóban ”elöregedni”. A tápegység felújítása itt csak kis mértékben játszhat szerepet, de volt már rá példa néhány esetben, sőt ezek után jó kis szerencsével még tökéletes lehet a kijelzés. Ezt a lehetőséget nem érdemes kihagyni, a többi az már sajnos komolyabb, ”zsebbenyúlós” megoldás marad.
Sziasztok !! Lehet már elhangzott ez a kérdés ,ha igen akkor bocsi !!
az én problémám az lenne hogy a képernyő alja mindenféle színben pompázik ,lehet ezen segíteni vagy nem ,és ha igen akkor milyen módon? előre is köszönöm a segítséget !!
Én kb egy hónapja javítottam meg egyik barátom LG LCD monitorját...
A hiba a következő volt: csak néha kapcsolt be a monitor, a visszejelző led sárgán villogott rajta. A tápegység részénél cseréltem ki benne 2db púpos kondit. A hiba megoldódott. Javaslom azoknak a kondik átvizsgálását, akik hasonló "led villogásos" tünetekkel rendelkeznek. Üdv.
Szia ! az előző kérdésre tudnál mondani valamit ?
ez egy crt monitor
Üdv mindenkinek, remélem tudtok segíteni!
Az év elején vettem használtan egy LG L1960TQ LCD monitort. Egy ideig nem is volt vele semmi gond,de úgy március korul ha bekapcsoltam elkezdett villogni a képernyő kb úgy mint 1 stroboszkóp a discoban. Szal bekapcsolásnál villog meg amig belép a winbe meg utana is de 1 idő utan mindig abba hagyta. De most nyáron mar egyre tovább villog.... pls help a válaszokat az e-mailemre irjatok pls : cage2@freemail.hu előre is köszi ! Gergő |
Bejelentkezés
Hirdetés |