Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok. milyen hangszintvaltot ajanlotok a stereo-s TDA7294-esnek? Vagy netalan eloerosito szukseges hozza? Kesz Nyak is jo lenne. Segitsegeteket elore is koszonom!
Ez attól függ hogy mit akarsz vele hangosítani. Hangszínszabályzó szerintem nem kell, viszont egy szintemelő fokozat nem árt elé. Én ezt használom:
Hogyan lehet a Sprint Layout-ban ilyen IC-t betenni ami mutatja, hogy mi van a belsejében, mint nálad pl. a műveleti erősítők, és a tápfesz jelek?
Koszi! Nem ilyenre gondoltam. olyan kelene ami balance-t basszust, es szolot alit.
A szobamban HI-FI hasznalatra lenne. A SubWooferemet fogja hajtani foleg. Szeretem a nagy basszust.
Ezt a makrót én rajzoltam, ha tetszik mentsd el magadnak a Sprint Layout-ban
Hello! Tudok ajánlani egyet Neked, ez kellően nagy basszust fog "emelni" neked :yes: . Most is itt dübörög mellettem a TDA7294-el. Bár fura a lakás akkusztikája, melletem alig hallani a basszust, ellenben a lakás másik oldala zeng... Komolyra fordítva a szót. Amít linkelek neked annak lm1036 IC a lelke. Könnyen beszerezhető alkatrészekből épül fel az áramkör, egyszerű, könnyen elkészíthető, viszonyalg kis anyagi ráfordíttással megépíthető és tökéletesen müködik. Van róla itt a fórmba róla cikk: LM1036N sztereo hangszínszabályozó Itt mindent megtalálsz róla. De ha valami nem egyértelmű itt kérdezz: LM1036
Üdv.: Kistotti
Hello!
Az áramkör amit belinkeltél, az mit is tud pontosan, érdekelne. Esetleg egy kapcsolási rajz is van hozzá??
Koszi szepen. Utananezek
Tetszik! :yes:
Viszont nem tudom hogyan lehet elmenteni? Valamit rajzolni akár, leírnád röviden légyszíves? fureszk cikkét olvastam ugyan, de erre nem tér ki részletesen.Bővebben: Link üdv!
Szia.
Kijelölöd a menteni kívánt alkatrészt majd File\Save as macro... és itt kitallózod a program files\sprint layout\Makros mappát és ide valahova neked tetsző helyre mented és kész. Itt megtalálod Alkotó leírását a programról.
Ez egy szintemelő fokozat. A TDA hídnak nagyobb jelű meghajtás kell mint egy szabvány PA erősítőnek, a kapcsolás előerősítőként működik. Az ESP oldalán megtalálod valahol a kapcs rajzát, de nincs rajta semmi érdekes, a legegyszerűbb alapkapcsolás. OPA 2134-el és NJM 2068D-vel szól a legszebben. Utóbbit hifire, előbbit PA-ra ajánlom inkább.
Sziasztok. Gondoltam felteszek nehany kepet a keszulo erositorol. marcsak azt varom hogy a hianyzo alkatreszeket leszaliotsak, es osszerakom teljesen. Mar alig varom
Sziasztok! Épített a fiam Pedro féle szimpla TDA-s erősítőt. Épített belőle 2 őt de sajnos egyik sem működik,pedig mára hidalt változatot megépítette az pöccre indult. Szerintetek mi lehet a gond?-Minden alkatrész új. Az egyik panelon a Mute-t is kivezettük ott 2.3V van. De úgy sem szól ha összeérintjük és úgysem,ha szétvesszük a vezeték végét, Ha megérintjuk a bemenet végét akkor sem búg a hangszóró egy kicsit sem. Amikor a tápot rákapcsoljuk akkor lehet hallani egy pici reccsenést ez mindkét panelnál úgyanígyvan.
Előre is köszi a segítséget.
A mute és a stand-by 3,5V felett kapcsol ki. Valószínűleg alacsony a tápfeszültség. Mennyi a táp?
16v ról próbáltam van egy teszt trafóm,de a híd az ment vele!
Van egy 22k és 4,7k feszültség osztó a mute előtt, cseréld a 22k-t a felére, vagy a 4,7k-t a kétszeresére.
A híd kapcsolásban nincs ilyen feszültség osztó, azért működött.
Kicseréltem a 4.7k -t 10k-ra a muténél így 4.5v van de sajna így sem szól!
A 4,7k helyére berakott 10k-t vedd ki, akkor pont olyan lesz mint a híd mute-ja. A 9,10 lábakon mérj feszültséget, mindkettő legyen több 3,5V-nál.
Kicseréltem a másik panelban is a 4.7k-t 10k ra és az működik,majd megkeresem hogy mi lehet a gyíkja a másiknak.Még egy kérdés,egy bordára föltehetem mind a kettőt szigeteletlenül? Köszönöm a segítséged!
Szerintem fel, mások szerint nem. Próbáld ki, van-e gerjedés :csodalk:
Azt biztos tudod, hogy a bordán rajta lesz a mínusz táp, de nem lehet elégszer leírni.
Hello.Megépítettem a hidalt változatot.Iszonyat jól szól.Legelőször nem indult de aztán rájöttem hogy a mutte pontot össze kell kötni.Most két kis PC táp bordával próbálgatom és egy venti hűti és hideg.A dobozában egy hatalmas (2-3szor nagyobb mint aPC-s)U vasra fog kerülni két ventillátorral.
A kérdésem A trafó 250W-os EI viszont 0,7es a szekunderje.Elég lesz ez vagy kell erősebb?Egyszer meghajtottam és 34V-ról 30ig esett vissza.De ott már ordít.
Sziasztok!
Olvastam a TDA7294 adatlapján hogy minimum +/-10V kell neki -remálem jól értelmeztem! Érdeklődnék, hogy megoldható-e a táplálása +12V autó akkuról! Nagy gondban a -12V létrehozásával vagyok! Ebben kérem segítségetek! Köszi!
12V-os táphoz ne 7294-et építs.
Van jónéhány olyan tipus ami kimondottan autóba való. Pl : TDA 7386 (4×25W/4Ohm)
12V-ról meg tudod probálni, de a 100W-os teljesítménytől nagyságrendekkel messzeb fog állni a kivehető teljesítmény. Ha nincs megfelelő trafód hozzá, és nem is tudsz beszerezni, akkor ne építsd meg. Pénzkidobás! Gyakorlatilag 12V az nem a 7294-hez való feszültség. 12V-ra ajánlani tudom neked a TDA1554 -et. Nekem 12V-on 2 Ohmos terheléssel tisztán lead 2x30W-ot!
+12 V-ról kipróbálni sem tudja Kell a szimmetrikus táp a 7294-nek!
Szuperül mennek a hidak. Itt egy kép róla,egyenlőre csak "ömlesztve"
Egyszeres tápból lehet kettős tápot előállítani, és azzal is tőkéletes lehet, bőséges puffermezővel. Itt a fő probléma a 12V nagyságával van. Az kevés a TDa7294-nek.
Mint olvasható...autó akkuról szeretné használni
Jó lesz az. De lehet hogy csak a képen nincs rajt, de ha ennyi pufferkondival akarod járatni, az nagyon kevés lesz. Jól látom hogy az csak 2db 2200uF?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |