Fórum témák
» Több friss téma |
Ez ennyibe kerül, de a látásod legalább megmarad.
Hali! A modul gyári, alu (3k-volt cakompúder). A plusz hűtés egy pentiumX proci formabontó hűtője(kb 1 hónapig kerestem) magméretre fúrva. Nem mondom, hogy egyszerű volt összehozni, már csak modul miatt sem (amerikai szabvány, 5/8"), de ettől jobbat perpill nem tudok itthon barkácsolni. Képek lejjebb.
Tudom, nincs ezzel semmi gond. Takarom, teljesen zárt lesz.
Üdv!
A ház 3400Ft volt postával. A borda ventilkével 500Ft(bontóból)
Netes adatlapok 370-400mA-t írnak, szóval ez alatt.
Rendben, köszönöm a gyors választ!
Üdv!
Nekem csak egy egyszerű kérdésem lenne: Lézer dióda elé is kell előtét ellenállás?
Akkor elég egy előtét ellenállás ha az pontosan ki van számolva, és teljesen stabil tápod van.
Elvileg 3 és 4,5 V között működik szóval akkor elég csak az ellenállás hogy leszabályozzam az áthaladó áram erősségét?
Az a fesz tartomány elég tág. Tehát nem stabilizált. Ezt kell megoldanod előtte. Vagy elemről üzemel?
Hát elemről szoktam használni de lézershowt akarok majd építeni szóval át fogok majd térni az 5 V-ra
Bár az is igaz h van stabil tápom is (gondolom az atx tápegység elég stabil mert a számítógépes cuccok nem szeretik az ingatag feszültséget)...
Sziasztok!
Bővebben: Link Ennek a lézernek a hűtését hogyan oldjam meg? Illetve a beépített áramgenerátor maradhat vagy külön építsek neki egyet? Ez gondolom már jelentősen erősebb mint az 5mW-os.
Nem kell külön hűtés, a belső meghajtója helyett viszont jobb, ha te készítesz áramgenerátort hozzá.
Jelentősen nem lesz erősebb, pláne, hogy az eladó nem írja ki a hullámhosszt (milyen meglepő, gondolom 650nm-es). De gondolom azt is tudod, hogy ez nem pointer, hanem vonal vetítő lézer.
Ha vonal lézershowt akarsz, akkor igen.
Akkor ez semmivel nem rosszabb mint a pointer ugye?
Nem lesz erősebb? pedig ez 40mW Vagy esetleg ez erősebb mint az 5mW-os? Ezt lehetne használni lézershowba? Bővebben: Link
Jobban jártál volna azzal a zöld modullal,amit privátban mutattál
Hát 5mW 650nm-hez képest természetesen erősebb a 40mW 650nm. De ha 5mW 635nm-t hasonlítunk a 40mW 650nm-el, akkor ott már jóval kisebb a különbség.
Az, hogy rosszabb-e én nem tudom, a vonal is jó valamire, meg a kör alakú nyaláb is. Ha neked vonal kivetítő kell, akkor olyat vegyél, ha kör alakú, akkor pedig olyat. De ahogy elnézem az eladó még azt sem írta ki, hogy mégis mekkora szögben vetíti a vonalat, miközben a képen nem vonal szerepel. Biztosan van fogalma róla, hogy mit is árul.
És zöld lézer pointer amit előbb linkletem az jobb lenne mint a 40mW piros?
Nagyjából 4X lehet jobban látni a fényerősség szemponjából.
Márha a vörös modul 650nm-es és a zöld is a 40-50mW közelében van
köszönöm.
De ezt ki kell bányásznom a dobozából és erre már kell borda is gondolom.
Ha 650nm-532nm akkor ott inkább 8x-os a szorzó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |