Fórum témák
» Több friss téma |
kupplung javításnak, állításnak néz ki. (már ha a szíj jó, új)
Küldtem privát üzenetet a mechanika ügyében..
Na igen kuplungra gyanakodtam már én is,de azt még nem szedtem szét soha,nem tudtam rájönni,hogy kell.
Akkor valóban a kuplung lesz,mondjuk nem volt még ct506-osom.
A hiba leggyakoribb okai:
- a gumigörgő hibája: féloldalas kopása, felkeményedése, kevés nyomóerő (rúgó) - a felcsévélő orsó feszítőerejének problémája (kuplung túl erős, vagy gyenge) - leeresztő orsó feszítőerejének hibája (kevés fékezőerő, ezt a minimális fékezőerőt általában az orsózóagy alatti rúgó biztosítja a legtöbb készüléknél.) - szalag dőlése a fejnél (a fej dőlése, egyenetlen, pl. hordó, vagy párna, ill. ferde alakú kopása) - a tengely dőlése a görgőnél. Ez nagyon gyakori régi készülékeknél, ugyanis a hangtengely siklócsapágya idővel ferdén kikopik attól az erős nyomóerőtől, amivel a gumigörgő nyomja a tengelyt. Emiatt már nem párhuzamos a görgő tengelye a hangtengellyel, ami a szalagot kifelé sodorja a tengely és a görgő közül. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2015
Köszönöm az ötleteket.
A gumigörgőt egy kb semennyit nem használt,tip-top deck-ből szedtem,ezért arra nem gyanakszom,kopás semmi rajta,persze felkeményedve lehet,hiszen abban is van 38 év. A leeresztő orsón két kis filcet húz rá a tengelyre egy pici rugó,ezt lepucoltam kicsit koszos volt. Még nem próbáltam ki amúgy,hogy most jó-e mert darabokban van. A felcsévélő orsóra gyanakszom mert az azt hajtó gumi görgő elég gyengécskén nyomódik neki,vagy a rugó ami oda húzza gyenge..de az meg hozzáférhetetlen. Megpróbálom azt kicserélni,hátha. Viszont a fej is problémás lehet mert elég rendesen szét van kopva,de a hiba szinte egyik napról a másikra jött. A csapágy kikopására meg nem is merek gondolni Nálam kb 13 éve napi használatban van,előtte sem volt kímélve. Ha sikerült megoldani,írok hogy mi volt a gond.
Helló!
Egy Sony TC-K 808ES deck-ben kellene szíjakat cserélni. Az üzemmódváltó gumiszíj tropára van, de akkor már a meghajtó laposat is cserélni kellene. Kérdésem az, milyen méretűek valóak bele, (a SM nem írja) ill. hol tudom jó minőségben beszerezni idehaza?
Szia!
Én HQElektronikánál szoktam beszerezni a szíjakat, egyelőre még nem volt gond a tartósságukkal (3 éve rendszeres használatban). Méretet sajnos nem tudok adni, nekem csak a sima kétmotoros-egyirányba játszós változathoz van felírva.. De szerintem ha személyesen mész be az üzletbe, le tudják venni a méretet helyben.
Szia!
Köszi a választ! A mode-ét megtaláltam! Szögletes 66mm kerület 1,3mm szélesség, és 21mm belső átmérő. Már csak a capstan-é kellene. Most vásárolom a készüléket, de ez a hibajelenség. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2015
Szia!
A capstan ékszíjra én sem találtam méreteket,csak a gyári cikkszámot: Sony 336460001 10€ körül láttam árakat,de hogy kapható-e valóban? B.
Igen, ez a SM-ben szerepel 153 jelölésen.
A HQ-nál nincs csak 1,2mm szélesben a mode szíj. Volt még egy cég valahol Budán, ahol forgalmaznak gumialkatrészt, de most nem találom őket. Az elmebajon van hozzá készlet, de az a legvégső eset. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2015
Árrvil, volt Skála mögött a Bercsényi utcában.
Szia Szamóca!
A mechanikája úgy látom, a TCM200 családra épül, a dual capstan verzió szíja pontosan 69x3 mm-es. Kifejezetten kényes a méretre, próbálj meg pontosan ilyet beszerezni. Árvill jó forrás, szerintem múltkor én is ott vettem ezeket.
Szívesen.
Megjegyzem a külföldi szíjkészletek / garnitúrák/, minőségben a legjobbak, tartós saját használatra. Valószínűleg nálad a capstan szíj+ szennyeződés okozza a problémát.
"volt Skála mögött"
Igen tudom, de a legtöbb ember számára, még így ismerős./használatos/[off][/off]
A capstan hajtása semmi más mechanikai elemet nem közvetít, a mechanika vezérlése egy önálló motor és a 20 mm-es (pontosan 20x1,5-ös, Szamóca!) szíja viszi.
Szia!
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettél vele.
Másik esetem, egy Aiwa AD-F 260 deck. Itt is a szíjjak mérete kellene, ugyanis teljesen elcseppfolyósodtak benne.
A dcc kazettát lehet használni a sima deckekben?
Nem lehet "sima deckbe" használni.
Üdv
A Conrad.hu-n láttam Elektronikus hangfej lemágnesezőt 6000 ft-ért: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=304856 Kérdésem ki használt már ilyet? Mi a vélemény róla?
Nem jo a link, de régebben kötelezö volt, komolyabb helyeken a lemágnesezö használata....
Ha valóban szükséges, megoldható akár egy relé tekercsével is. 50Hz-el megtáplálva a max-ról lassan nullára kell vinni a tápfeszt.
https://www.arumania.hu/multimedia_3623/audio_3988/lemezjatszo_tart...145315
itt egy másik link de ugyanaz a termék
Ezen a szinten nem értek hozzá ...azért érdeklődtem a lemágnesező iránt
Gyakorlatilag mindegy melyik, csak odaférj vele a fejhez.
Ezzel odaférni még a hangtengelyeket is elérni vele..köszi
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Hozzám jutott egy alig használt ITT ST541 típusú music center. Az lenne a problémám vele hogy a magnó deck lejátszáskor csak az egyik oldal hangszóró szól. A jobb oldali teljesen süket, még akkor is ha pl. lemezről készítek felvételt miközben szól a lemez és rádió alatt rendesen mindkét hangszóró. Tehát lejátszáskor és felvételkor az egyik csatorna süket teljesen magnó alatt mindkét decknél. Első ránézésre rendben van minden, kontakt hibákat ellenőriztem, ez kizárva. Nem tudom hol keressem a hibát, mi szokott lenni egy ilyen több mint 20 éves készüléknél...? |
Bejelentkezés
Hirdetés |