Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 6
(#) SKY válasza Laja1 hozzászólására (») Jan 15, 2025
Már vagy 5 éve nem gyártottam nyákot... Vettem 3 ezerért egy A4-es laminálót, amiben alul és felül is volt egy téglavörös színű fűtött szilikonhenger, fogaskerekekkel összekötve kb. 18-20mm átmérőjű. Ehhez az egészhez csináltam egy digitális hőfokszabályozót az egyik hengerig betolt hőelemmel. Már nem emlékszem hány fokon volt jó, talán 135-140C körül. Kísérletezni kellett az elején, aztán utána csak a beállítottal használtam.
Elég volt maximum háromszor átengedni rajta. Elsőre ráragadt a papír, majd még egyszer vagy kétszer átküldtem rajta 90 fokkal vagy 45-el elforgatva.
Utána hagytam kihűlni levegőn, majd langyos vízbe raktam 10 percre az egészet, akkor fellazult és egyből leázott róla a vastag papírréteg, a fehér maradványt újjal dörzsöltem le, a kis távolságok között pedig óvatosan körömmel vagy éles műanyaglapkával piszkáltam ki. 105-135g-os műnyomó papírt használtam. Sósav-hidrogénperoxidban marattam.
A 1206-os és SO tok gyerekjáték volt. Egyszer egy mérőműszert akartam csinálni de csak úgy rémlik TSSOP tokban volt cél IC. Ennek kb. 0,2mm széles a lába és 0,4mm a távolság. Volt rajta kettő ilyen, egy 40-50 lábú PIC és az egész kétoldalasba kellett. De összejött 2-3 próbálkozásra. Tűhegyű pákával tudtam csak megforrasztani kizárólag nagyító alatt.
Szóval a laminálót és a hőfokszabályzást mindenkinek ajánlom, aki vasalt eddig.

Ja és normál üvegszálas nyákot használtam, mennyi az 1,5mm? Most eszembe jutott, hogy a hengerek alumínium U profilban voltak, abban volt a lapos fűtőszál, de a hengereket kétoldalt valami hőálló műanyag tartotta. Talán a tengely helyén kellett egy minimálisat reszelni, hogy ne csak papírlaphoz legyen jó.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2025
(#) Ódenka hozzászólása Jan 11, 2021
Valamikor csináltam levilágításos +20 lakkozással, de mióta ritkán kell nagyobb darabszám, vasalgatom. Amíg nem csiszoltam fel folyó víz alatt, addig levált a papírról, rézről a rajzolat. Azóta többnyire sikerül, nagyon pici alámaródás szokott lenni, de kimaratás, öblítés után újra átcsiszolom szintén víz alatt, így a csiszolat nem hagy nyomot a szigetelő részeken.
Használok különböző mértékben smd holmikat is, alkalmazástól függően.
Nem tudom a hőfokot, koppra feltekerem a vasalót és vasal, gumigörgőz 3x.
70x90 mm.
Meg egy előlap, nem valami szép, ipari környezetre, vidékre - nekem készült.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2021
(#) duke hozzászólása Dec 27, 2020
Kiprobaltam az aceton-alkoholos atvitelt, 3:8 aranyban kevertem az acentont alkoholal, sikerult is meg nem is. Vegulis inkabb nem. Elso ranezesere szepen atviszi a festeket. A vonalak szabalyosak simak, de kozelebbrol megnezve, tele van apro lyukakkal. vasalaskor is elofordulnak lyukak, tehat ez valoszinu a nyomtato gyengesege, nem jo a fedes, de tized ennyi. Valoszinuleg ott a vasalo tomoriti kisse a festeket ezert nem szamottevo a lyukak mennyiseg. Itt viszont a felulet 30-40 szazaleka lyukacsos. Nektek hogy sikerul ez a technika van hasonlo problema ? Megoldas otlet mit hogyan kene ?
(#) SlyChocolate válasza niedziela hozzászólására (») Júl 5, 2020
Ha jól értelek akkor nyugodtan tehettem vaskloridba is a vasalt nyákot nem lesz vele gond?
Akkor miért mindenhol a sósav hidrogén per oxidot mondják ehhez a módszerhez?
Vagy ez csak két marató anyag, amit lehet használni akár vasalunk akár fotózunk?

Erről a dry fóliáról van valami olvasni valód?
Ez érdekelne.
(#) SlyChocolate hozzászólása Júl 5, 2020
Köszi urak de csak régi tizedes tólómércém van.
Az arra meg mint tudjuk nem alkalmas.

Más kérdések a vasalásos nyák készítésről.
Láttam a neten olyat ahol vaskloridban maratta a vasalt nyákot.
Működhet?
Másik kérdés mennyire fontos a papír grammja, nem csak a tinta számít rajta?
Harmadrészt pontosan milyen hígságú sósav illetve hidrogén per oxíd kell?
Milyen arányban keverve?
Bocsi a sok kérdésért de most probálkoznék a dologgal először......
(#) RonkBela hozzászólása Nov 18, 2018
Sziasztok!

Fotós nyákot szeretnék csináni! Kaptam nyers nyákot foliát. rendeltem írásvetítő foliát, de csak tintasugaras gépem van!
Fog az fedni rendesen? mivel tudom a vasalt fotofoliát megjeleníteni?
Mármint hogy miután levilágítottam utána a fölösleges részeket leszedni? na meg marás után a többit?
Köszönöm!
(#) SlyChocolate válasza alex0 hozzászólására (») Okt 20, 2018
Köszi.
Most előre lakkozott panelt vettem.
Nem volt olcsó a 10 × 16 centis 1500 forint.
Jól tudom, hogy a vasalt nyomatottnak a sósav meg hidrogén per oxid a maratója.
Míg a lakkozottnak vasklorid?
(#) Ge Lee válasza jdani hozzászólására (») Márc 17, 2018
Ha a foltokra gondolsz akkor ott alámart a klorid a nyomatnak. Ezt úgy tudod megelőzni, hogy a vasalás és a papír leáztatása után a hátára fordítod a vasalót, ráteszed a nyákot szintén a hátával és újra felmelegíted, hogy a rajta lévő nyomat lágyuljon meg, és az ilyen helyeket ami esetleg elvékonyodott vagy hézagos azokat is töltse ki.
Leginkább a nyomással van baj, túlságosan rányomod a vasalót, így szinte szétpréseled vele a vékony festékréteget. A vasaló saját súlyánál nem sokkal nagyobb nyomással vasald.
Én úgy szoktam csinálni, hogy előkészítek mindent, bedugom a vasalót, a szabályozó valahova a 2/3-ára, 3/4-ére van állítva. Amíg melegszik ráigazítom a papírt. Amikor bemelegedett és elaludt a fűtést jelző fény megkezdem a vasalást, ekkor melegebb valamivel mert a bimetal nem pontos, valamennyit túlfűt. Többször átmozgatom rajta ide-oda, körözök stb. mert a nyák felülete és a vasaló talpa sem tökéletesen sík. Aztán még azelőtt mielőtt elkezdene halványan megbarnulni a papír abbahagyom, és amíg még forró egy zsebkendővel finoman átdörzsölgetem. Utána azonnal viszem a csap alá, hogy a felhólyagosodó papír véletlenül se húzhassa fel az apró helyeket, vagy nagyon vékony vonalakat. Az áztatás közben finoman visszanyomkodom a feljövő hólyagokat, majd víz alá teszem az egészet 2-3 percre. Amikor már átlátszik a nyomat, azaz teljesen elázott a papír akkor az egyik sarkánál fogva finoman lehúzom, szinte egyben lejön az egész, itt ott maradnak csak papírfoltok, amiket a víz alatt ujjbeggyel ledörzsölök róla.
Ha úgy látom hogy kész van utána jön újra a vasaló amit említettem az elején. Legvégül átnézem nagyító alatt fényben, ha valahol maradt még papír akkor azt egy tűvel finoman kikaparom, és ha a nyomat rendben van akkor megy a vaskloridba.
A maratást érdemes úgy végezni hogy a legkisebb gázlángot begyújtod a konyhában, és felette kb. 25 centi magasan folyamatosan mozgatod, így pár perc alatt lemarja. A maratótálam nekem egy vastag falú kiürült jégkrémes doboz, meg van egy nagy méretű amibe akár az A4-es nyák is belefér. Mindig csak annyit kell beleönteni ami épp ellepi a nyákot, de inkább még annyit se. Kisebb nyákokhoz fél decit szoktam.
Keress vissza a téma képei között, ott láthatod milyen minőségű nyákot csináltam.
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Márc 17, 2018
A nyomtatás minősége miatt lukacsos a réz , az újabb nyomtatók lespórolják a tonert a felületről ezért az átvasalt anyag lukacsos amit nem látsz csak ha már kimarattad . A megoldás : nitrógőz..
A papirt tedd be egy nagy befőttes üvegbe tegyél mellé egy nitrohígítóval meglocsolt papírzsepit csukd rá az üveg tetejét és tíz perc múlva (szobahőmérsékleten) meglágyul annyira a toner hogy a mikropórusok bezáródnak. Ezután vedd ki és kb fél órát hagyd "szikkadni" a papírt majd vasald fel ....
(#) Bakman válasza csezoli21 hozzászólására (») Feb 24, 2018
Milyen technika? Laminált, vasalt, P20, előre lakkozott panel, kézzel rajzolt, egyéb?
(#) szili83 válasza Lamprologus hozzászólására (») Jan 9, 2017
Akkor lehet egy kicsit vissza kellene vennem a hőfokot kb 150 fokig, és megvárni, hogy magától leesen?
Más milyen hőmérséklettel vasal?
(#) elektroncso válasza szili83 hozzászólására (») Dec 23, 2016
Én csak vasalóval nyomom rá. Volt, hogy zsepivel is, de én érezhető különbséget nem vettem észre a kettő között. Osztálytársam, meg még csak nem is vasal, csak ráteszi a NYÁK-ra a kinyomtatott mintát, ráteszi a vasalót és úgy hagyja 30-40 percre. Leáztatás után nagyon meglepődtem, mert tökéletes lett a vasalása! Azóta Ő a "NYÁK lamináló gépünk" a suliban.
(#) niedziela válasza attika hozzászólására (») Okt 27, 2016
Szia !

Panel vizesen megtisztít, megmarat, és utána lakkoz, vasal, dry-t laminál...stb
nincs törölgetés, alkohol, zsebkendő, kosz, karc..stb
Az értelme ebben van.
De csak egy javaslat volt, nem kényszerítés
(#) RoliNyh hozzászólása Máj 15, 2016
Srácok, mint említettem:

Idézet:
„Természetesen ehez is az szükséges, hogy a vasalt nyomat szinte tökéletes legyen...”

Tehát sem PAPÍR, sem SEMILYEN ODA NEM ILLŐ maradék nincs a penelen, csak a FESTÉK!
Megfelelő minőségben...

De tőlem mindenki úgy csinálja ahogy akarja...
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2016
(#) elektroncso válasza pont hozzászólására (») Máj 15, 2016
Bizony. Sőt ha papír marad a vasalt sávokon akkor azt is elkezdi marni a vas-klorid, ami enyhén habozni fog, sok apró buborék jelenik meg, ha ezek ott maradnak akkor pöttyös lesz a maratás, ha így ráfektetve maratsz akkor mindenképp meg kell nézni időnként, hogy nincs-e buborék a panel alatt. Behelyezéskor is figyelni kell, először az egyik szélét teszed a folyadék felszínéve, majd szépen csökkentve a szöget ráengeded, így a levegő kinyomódik a lemez alól.
Ha véletlenül egy buborék (vagy más ok miatt) egy kimaratatlan folt maradt a NYÁK-on, akkor a már kimaratott részt le kell ragasztani szigetelő szalaggal, és mehet vissza a savba. A már kimaratott részhez a sav nem fér hozzá, így nem is marhat alá, ahol meg ott maradt a réz ott meg tovább dolgozhat. Ha szerencséd van és nem zsír miatt nem maródott ki akkor ki fog maródni a hiba is.
(#) RoliNyh válasza nandika76 hozzászólására (») Máj 15, 2016
Csak egy jó tanács:

A panelt ne merítsd bele teljesen a marófürdőbe, hanem fejjel lefelé (tehát a réz felület legyen alúl) úsztasd a felszínén.

A másik oldalára csinálsz szigszalagból egy kis fogantyút, azzal bele tudod tenni óvatosan úgy, hogy nem süllyed el, a folyadék felületi feszültsége a felszínen tartja.

Az előnye pedig az, hogy nem kell lötyögtetni, így ugyanis a lemart "iszap" szépen lesüllyed az oldat aljára, tehát mindenhol egyenletes lesz a maratás.

Attól pedig nem kell megilyedni, hogy nem látod hol tart, mert igen is szépen áttetszően látszódni fog hogy kb mennyire van már lemarva a felesleges réz. Opálosan áttetsződik a panelen rögtön látni fogod ha figyeled... Ha elkezdett leválni a réz, akkor pedig néhány percenként ellenőrzöd kivéve a panelt rátekintéssel, aztán ha még kell, újra úsztatod egy kicsit.

Nekem ez a módszer kb 100% -osan bevált vaskloridos maratásnál...
Természetesen ehez is az szükséges, hogy a vasalt nyomat szinte tökéletes legyen...

Sok sikert neked is...
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2016
(#) elektroncso válasza tamastar hozzászólására (») Ápr 4, 2016
A hagyományos papír nem jó, pont ma próbáltam ki én is, de sikertelenül. Nem tudom, hogy nálatok minek nevezik a műnyomót. Esetleg próbáld meg lefordíttatni románra,nekem is így sikerült megoldanom, mert itt a Felvidéken meg "kriedový papier" néven illetik. De kipróbálhatod más fényes felületű papírral is, én sem műnyomót használok. Valakiknek bevált a fényképpapír is, csak tovább kell áztatni (ezt nem próbáltam).
A leáztatásnál,meg még úgy melegen teszem bele a vízbe, sőt melegíteni is szokom a vizet. Amúgy ez még csak talán a 12-13 vasalt panelem. És a harmadik vasalt pozícióábrám. Nagyjából 15 percig ásztatom.
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2016
(#) CHZ válasza furko hozzászólására (») Márc 7, 2016
Ez is alura vasalt felirat.

HATLAP.jpg

(#) TaviGyerek hozzászólása Feb 27, 2016
Jó estét mindenkinek! Szeretném megmutatni az első vasalt NYÁK-ot amit készítettem, igazából nem nagy dolog, csak visszaolvastam, hogy mennyi nyűg van vele és ahhoz képest nekem meglepően simán ment... Szóval a rajzolat fotó papírra (legolcsóbb a multinál) került egy Samsung M2026W által (gyári toner). A fóliás lemezt folyó víz alatt nagyon erős mosogató szivaccsal fényesre csiszoltam míg egyenletesen szét terült rajta a víz, utána isopropil alkohollal áttöröltem és ráragasztottam papír szalaggal a nyomtatott fotópapírt,ezután átengedtem 20x egy sima laminálón (szintén a multitól). A laminálóval szerencsém volt mert nem kellett mechanikailag belenyúlni; a felső hengert rugó szorítja az alsóhoz így kb. 3mm-t is simán átvisz. A pirossal bekarikázott rész az egyetlen hiba a panelen, mert kb. a 15. átengedésnél alánéztem a papírnak, mindenhol szépen megtapadt a festék, csak ott tépte fel, gyorsan visszaragasztottam és még egy párszor át toltam. Laminálás után a papírt forró vízzel távolítottam el, egyszerűen a vízforralóból ráöntöttem, a maradékot az erős mosogató szivaccsal távolítottam el. Maratás után a festéket szintén az erős szivaccsal távolítottam el. A két panel közötti érdekes mintázat azért van, mert szerettem volna megóvni a kihasználatlan rézfelületet, sajnos a filc amivel befestettem nem volt megfelelő.
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 13, 2016
Ajánlanám, hogy fúrás után jobb lecsiszolni a rezet (nem előtte). Sokszor keletkezhet sorja fúrásnál -a luk széle-, fúrófüggő, ez feltámasztja a csiszolópapírt. Pont a furat körül nem lesz csiszolva, ahol forrasztani kell.
Jó a nyák, elsőnek pedig nagyon jó ahhoz képest, hogy vasalt.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016
(#) elektroncso hozzászólása Feb 13, 2016
Sziasztok.
Első vasalt nyáklapomat szeretném Nektek megmutatni. Elég jól sikerült szerintem.

Ahogy csináltam:
1.Ki lett nyomtatva a minta 135g-os műnyomó papírra.
2.A nyáklap zsírtalanítva lett finom súrolóporral.
3.A felmelegedett vasalóval előmelegítettem a nyáklapot.
4.Átvasaltam a műnyomóról a mintát.
5.Langyos vízben leáztattam a papírt (amikor már jól felázott, mint egy hártyát le tudtam húzni a nyáklapról).
6.Kimarattam vas-kloridban.
7.C6000-es oldószerrel (aceton) lemostam a festéket.
8.Kifúrtam a lemezt.
9.Finom csiszolópapírral lecsiszoltam a forrasztási oldalon a sorját, 3-as fúróheggyel pedig lesorjáztam az alkatrészoldalt.
10.Beültettem az alkatrészeket.
(#) KBal76 válasza pisti89 hozzászólására (») Szept 28, 2015
Lehet igen, ezt a képet kb. 4 hónapja lôttem. Bocs a koszért a billentyűzetben.
De mint írtam, nem minden fólia alkalmas rá. A vasalt tinta olyan fényes lesz mintha üveglap lenne a tinta.

DSC05921r.jpg

(#) Kovidivi válasza trickentrack hozzászólására (») Aug 12, 2015
Próbálkozzál másik fajta papírral is. Elég gyanús, hogy azzal is gondod van. Én ezt használom: Bővebben: Link Elég jó a minősége, hobbi szintre tökéletes. Nagyon apró SMD-nél vigyázni kell vele...
Próbálj ki minden papírt, ami a környezetedben van. Elő sem kell hívni, csak nyomtass rá, és vasald fel. Fényes, zsíros reklámújság is jó, matrica hordozó lapja, stb. Sőt, én is készítettem már sima A4-es fénymásolópapírral is nyákot. Nem lett szép, de használható!
(#) ybanez válasza gergo960722 hozzászólására (») Jún 4, 2015
Hello! Én már régóta így csinálom a nyákokat, gyors és hatékony is. A nyers lemezt megdörzsölöm acélvattával (tényleg olyan mint a vatta, csak sötétszürke. tacskóban vettem, de sztem más helyeken is rálelsz!), szép, selyemfényű a felület. A rajzolatot kinyomtatom:
-vagy fotopapírra (Cover Glossy avagy fedett fényes fotopapír, tk. műnyomó...), ekkor "vasalás" után áztatni kell meleg vízben 3-5 percig, majd kicsi kacsóddal ledörzsölni, majd előbb a sósavba (segít a papírmaradékot eltávolítani), majd mehet rá a peroxid. Össz kb. 20 perc.
-vagy a kényelmesebb a transzferpapír (ebájon úgy 3$ a 10 drb A4-es): kinyomtat, ledörgöl, "vasal", lehúz, marat. Össz kb 10perc.
A vasalást idézőjeleztem, nem vasalom igazából. 0,5-1 percre ráteszem az öreg ruszki vasalót közepes állásban, amikor átmelegedett 5cm széles szilikonhengerrel átgurítgatom, oszt jónapot.
A hőfokot kisérletezd ki, ha túl meleg, összefolyik.
No, lehet kritizálni, nekem így műxik már jó ideje!
Tisztelettel: András
(#) eyess válasza CRU3L hozzászólására (») Ápr 12, 2015
Ha tökéletesnek látod , akkor igen.De ha bármilyen eltérés van az eredeti rajz , és a vasalt , vagy laminált rajz közt , és viszonylag sok a hiba akkor kár lenne a nyáklapért.
(#) KBal76 válasza CRU3L hozzászólására (») Ápr 8, 2015
A vasalós technikához van egy javaslatom mindenki felé, aki valóban vasalóval, és nem lamináló-géppel vasal. vasalás után a forró panelt hengerelni szilikon-gumis (vagyis hôtûrô) hengerrel. Ez már sokszor elhangzott, könnyű mondani, de honnan szerezzük be, ugye?
Én erre egy pótmegoldást találtam ki: szereztem szilikon csövet (nekem épp nagyon vékony jutott (D=3mm, d=1mm), de az átmérője nem is lényeges) és ebbe toltam bele egy fém pálcát (nálam autogén hozaganyagpálca darabka). Tehát így előállítottam egy szilikon borítású hengert, kb. 15-20cm hosszúságút.
vasalás végén (én 1 perc melegítés (vasalót a panelen "felejtem") után 1 percet vasalok) vasaló és a panel közé teszem ezt a hengert, és két irányból végighengerelem. A panel és a vasaló közt egy félbehajtott fénymásolólap van csak (meg a henger a végén).
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
(#) Mircsof válasza cupika97 hozzászólására (») Márc 26, 2015
Mit vártál?!
Ha már eleve rosz a vasalt réteg, akkor az a maratás sem fog jó eredményt hozni.
Ha ez a paìron is igy mézett ki akkor már vasalni is felesleges volt.
Csak akkor marasd le máskor ha tökéletes a vasalás.Minimális hibákat meg lehet filcel javìtani.
(#) soskajoska válasza latyakosa hozzászólására (») Jan 15, 2015
Tudom hogy több mint 1000 oldal, de érdemes átrágni magad rajta. Rengeteg hasznos tanácsot találsz. Az irány az jó. Azonban az elején fontos a minél alaposabb mechanikai tisztítás. Én egy nyákradírral kezdem (gumitömb, amiben csiszolóanyag van. Sok évvel ezelőtt vettem). Ezután jön a CIF és a dörzsi (esetleg a szappanos acélgyapot párna), utána vizes öblítés. Ezt mindaddig érdemes csinálni, ameddig az öblítés során a víz hártyaszerűen szétterjed a panel teljes felületén. Végül alkohollal áttörlöm. Innentől kezdve viszont nem szabad kézzel érinteni a panel megtisztított felületét. Nyomtatónál a beállítások között válaszd a legnagyobb felbontást és kapcsold ki a tonertakarékos nyomtatást. (Ez teljesen nyomtatófüggő, részletesebb tanácsot nem tudok adni). Ha vasalóval dolgozol, azt állítsd "vászon" fokozatra (180÷210°C) és egyenletesen, de ne túl erősen nyomva, keresztbe, hosszába néhányszor vasald át. Érdemes a panel alá pl egy telefonkönyvet, vagy egyéb jól szigetelő sík felületű tárgyat rakni. A panelt pedig én letakarom egy puha, vékony ronggyal (azon jól csúszik a vasaló). Laminátorral az a baj, hogy átalakítás nélkül nem jutsz eredményre vele. Alacsony a hőfok és az a sebesség is magas az eredményes lamináláshoz. Részletes leírást és segítséget az átalakításhoz ebben a topikban kapsz.
(#) don_peter válasza eyess hozzászólására (») Dec 1, 2014
Ennél kicsit részletesebben érdekelne. Gondolok itt a szép egyenletes kivitelezésre, és persze arra, hogy azt rá us kellene égetni vagy ilyesmi. Holegfuvo vagy hajszarito esetleg vasalo....stb
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2014
(#) trickentrack hozzászólása Nov 30, 2014
Sziasztok!

Elkezdtem probalkozni a vasalasos nyakkeszitessel. Viszont nagyon ritka ha viszonylag jol sikerul. Altalaban csak. Egy ket foltban marad meg a festek rendesen a tobbi helyen vagy szemcses lesz vagy semilyen. Probaltam mar tobb fele modszert is. Probaltam 7-80 fok korul es 230 fokon is. Mindig ugyan az. Mindig megvarom vasalas utan meg kihul es langyos vizbe rakom 3-40 fokosba. Rendesen meg van tisztitva a nyak rengeteget csiszolom nagyon finom csiszolovaszonnal es mikor lesziszoltam kicsit meg meritem viszben nem pereg le rola a viz. Papirboltban vettem munyomot nem tudom hany g os ez az egy volt de sztem eleg vastag( barmeddig vasalom nem latszik at a minta). Sajnos nincs lezernyomtatom ezert a polgarmesteri hivatalban par forinter kinyomtattatom. Biztos hogy nem lesz zsiros mert mindent. Gumikesztyuben csinalok.
Na durvan ennyi. Pfuu mennyit irtam. Na van valami otlet? Meg annyit hogy a vasalo taljesen lapos de regen valami ra lett egetve es megfogja feketen foltokban a papirt es kicsit erdes is. Lehet ez a gond ha igen akkor nem lesz baja a vasalonak ha megcsiszolom csiaszolovaszonnal?

Elore is koszonom a valaszt!
Következő: »»   1 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem