Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia! Esetleg ITT
Szia!
Csak keresni kell...
Helló.
Én is hasonló cipőben járok, én is ebből a csőből szeretnék órát építeni éppen. Én ezt találtam többek között:Bővebben: Link
Helló mindenkinek.
Szeretnék belekezdeni egy ideje már én is egy óra építésébe vfd csövekből. És most pont az ölembe hullott pár db Nec ld8035e típusú cső és fel is használnám a célra őket. Szeretném megkérdezni mert neten nem találtam lábkiosztást valamint különböző értékekről adatokat ehhez a típushoz, hogy valaki nem e rendelkezik vele, vagy valami információval mert szívesen fogadnám. Előre is köszönet!
Esetleg kémcsőből átalakítással, bár elég nehézkes, de lehet csiszolni (vágni).
Vagy rossz VFD cső aljának a lecsiszolása pl: NEC ld8035e Vagy IV-6 orosz cső, amit még sokat lehet kapni 200-300 Ft/db. Amit linkeltél csövet még nem láttam boltban.
Nem kinevetni! Egy VFD csöves órát építenék, de alapvető hiányosságaim vannak a cső terén.
Csatolok egy képet a lábkiosztásáról, és leírom mellé a próbálkozásomat, ugyanis kipróbáltam a csövet. Konkrétan ld8035e csőről van szó, az adatlapját csatolom, és a lábkiosztását is. A kérdésem az, hogy mit is takar a "rács" :hide: ....? Mert első körben egy szimmetrikus tápos labortápról próbáltam ki, méghozzá, hogy a két oldalt össze kötöttem, és a negatív oldal volt a 0,7V-os fűtés, a +24V-os "jel"-et meg a pozitív oldalon 24V-ra feltekert feszültségből adtam neki. Ez idáig tök jó is volt. De nézegettem az adatlapot, lábkiosztást, és nem tudtam mi is az a "G". Persze csak később olvastam el, hogy a "G" rácsot takar. Namost a rácsról némi fogalmam van, de alapvetően tisztázásra szorul! Mondhatni nincs fogalmam róla a hozzáértőkhöz képest. A történet úgy volt, hogy csodálkoztam miért is annyira halvány a kijelzés 24-25-nál. Ekkor feljebb tekertem a feszt 30-35-40V-ig, ekkor már elfogadható volt a kijelzés fényereje, de még mindig messze elmaradt az elvárttól, főleg, hogy olvastam róla, és azt írták, hogy túl nagy is a fényereje, és hogy simán visszább kell venni... A lényege a kérdésemnek ennyi bevezető után, hogy a szegmenseket úgy sikerült megfelelő kijelzésre bírnom, hogy az adott szegmenssel együtt a "G"-rácsot is feszültség alá helyeztem a 24-25V-al. Ekkor tökéletes volt a fényerő, sőt túlságos is, így 15V elég is lesz neki. Ez így megfelelő üzemeltetése a csőnek? Így kell bekötni, hogy mindig az adott szegmenssel együtt a "G" rácsra is ugyanazt a feszültséget kell adni? Itt annyi sok okos ember van, nyilván semmiből áll erre választ adni. Meg ez a rács minek kell bele egyáltalán, mit csinál ez? Nem a rácsot fűtöm véletlenül? Köszi a választ!
Szia!
Ha jól olvastam a wikipédián akkor minden numitron amivel számokat lehet megjeleníteni, akár nixie, akár vdf, akár led. Az ld8035e természetesen VFD.
Mi a különbség a numitron és a vfd cső között?
Az ld8035e az VFD? |
Bejelentkezés
Hirdetés |