Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia!
Fogtam a Tiedet (2.16), módosítottam, hogy a függőlegesen álló LED -eket kezelje, átírtam a verziót (2.30), hogy meg lehessen különböztetni és feltöltöttem ide. Az alábbi sor elől vedd ki a komment jelet.
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2018
Valóban! Lehet, hogy összekeveredtem valamikor!?
Viszont amit küldtél azzal semmi életjel. Kutakodtam az asm-ben és szerintem egy korábbi hibába estél, amit már megírtam RB7 kapcsán. Idézet: „#define verticalLEDs ; un-comment this line if leds are arranged vertical to rotation RB7 on top” Nekem ez nem jó sajnos. Rajz és leírás az oldal tetején. Köszönöm.
Sziasztok!
Elkészült az első "Propeller Clock"-om vertikális kijelzéssel! Igaz, házibulikra készítettem köszöntők, és egyéb szövegkiírására. Analóg bázissal kis módosítással, 648-as rotorral RTC nélkül. Távirányító RC5X (4 lapos, 16+2 gombos). HP41C! Lenne hozzád egy kérésem. A dátum és a hét napja helyesen jelenik meg, de az óra és a szöveg fejtetőn íródik ki. Voltmár ilyen probléma, de az 628-as rottorral volt szerelve. Ott az asm-ben a verticalLed elől ki kellet venni ;-t. A 648-nál ilyet nem találtam! Lehet, hogy csak átsiklottam felette! Ezt a problémát megoldanád nekem? Prop_648_2_16. A fáradozásod előre is KÖSZÖNÖM! A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2018
Hi everyone.
I'd like to share with you my latest propeller clock using HP41C's firmware/circuit who I'd like to thank very much. You can see it here Bővebben: Link It uses three PIC16F886s to independently light the top 7 LEDs, the bottom 7 LEDs, and the RGB LEDs at the top/middle/bottom. To simultaneously compress the width of the image by a factor of 2 (to produce a more pleasing visual aspect ratio for LEDs rotating in a cylindrical manner), and also duplicate everything twice (180 degrees apart) the line in the firmware is altered from:
to
in this section:
Because this tiny firmware alteration duplicates everything in the display twice (180 degrees apart) I have used 2 sets of vertical LEDs spaced exactly (this is critical) 180 degrees apart whose corresponding LEDs are lit using the same outputs from the same PIC chip. Now the refresh rate of the image is double that of the motor frequency and all image flickering has disappeared. I am running the motor at 20Hz (very quiet), and the refresh rate of the image is 40Hz. Obviously this method in only useful for LEDs arranged vertically, spinning cyclindrically. For LEDs spinning circularly (eg. for an analogue clock face) this will produce an unuseable image. regards
Tisztelt fórumozók!
A vertical-prop nevű óra csak 16F84-es proceszszorral működik vagy olcsóbb tipussal is meg lehet építeni?Kiváncsiságból készítettem egyet régebbi(nem SMD) alkatrészekből,azért lett ilyen nagy.Gondoltam jól mutat majd a 3D Led Globe derekán.De húzósnak tartom 2300ft-ot a 16F84-ért ha lenne olcsóbb amivel helyettesíteni lehet.
I found a bug in the rotor program supporting vertical led arrangement, version 2.36 and up.
They work well in clocks with vertical display but analog mode not working on horizontal clocks. There is no additional features for horizontal clocks in these version. So You can use the 2.35 version.
Line uncommented if commenting, it does not work anything. As I understand from the 36 version is made for vertical display. Probably something else you want to edit, but I have not found.
Version 39 and up have a possibility to use tham on clocks with vertically arranged leds, but on a such a clock the analog functions could not be shown. That is while thay are disabled by default.
Locate the line in the source and comment it out... A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
I said, balancing horizontally and vertically. You can use weights, screws or soldering tin.
Sziasztok!
Hát elkészült a vertical-prop. Átmérő 40cm. Elnézést a képek minősége miatt, de egyszerűen nem tudtam rendesen fotózni. A video, meg olyan pocsék lett, hogy fel sem teszem. Egyébként (a képeken nem jön elő), a karakterek tiszták, élesek. Teljesen csendes, a pozíciót hall elem adja. Féltem az infra vevőtől, de tökéletesen vesz. Ami jó lenne, ha az időt és a dátumot lehetne, lassan scrollozni, mert ugye a dátum hátul jelenik meg. A demószöveg láthatósára tökéletes, kipróbáltam, 628 esetén, 105 karakter fér bele, ha tiltom a processzor, és a verzió kijelzését. Üdv: Zsolt |
Bejelentkezés
Hirdetés |