Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) hobbyboby hozzászólása Máj 21, 2015
Utószó:

Íme a legegyszerűbb LED dióda villogtatási megoldás - lehet a boltokban kapni már eleve villogó LED-eket! (beleépített miniatűr C-MOS áramkörrel)
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2015
(#) Marko Ramiusz válasza vicsys hozzászólására (») Márc 25, 2014
Gondoltam a villogó LED-re is, kérdés, hogy gyárilag meddig emelik a villogási frekvenciát? Sajnos ezekben (sem) vagyok a gyakorlatban járatos. Amelyiket próbáltam azoknak alacsony az ütemük, ezért gondoltam valamilyen vezérlőelektronikára.
(#) vicsys válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Márc 25, 2014
Akkor talán egy villogó led is elég, de jó lenne tudni, hogy hogyan vezérled...
(#) vicsys válasza usane hozzászólására (») Jan 31, 2014
2 diódával. Az egyiken villogást "adsz be" neki, a másikon meg "+-jelet". Ez utóbbi "felülbírálja" a villogó jelet.
(#) szamóca válasza ghostt hozzászólására (») Feb 22, 2009
Vegyél egy ilyen villogó LED-et. Ez a legegyszerűbb.
(#) tszaboo válasza _JANI_ hozzászólására (») Ápr 29, 2006
Én is láttam már ilyen villogó ledet (najó, van is).
Az elmondhatnátok, hogy működik. Néztem fényen keresztül, de csak annyit láttam, nem uo. a két elektródája mint egy sima lednek. Ja mellesleg aki számlálót akar építeni, annak a kipróbálásához ez a legegyszrűbb megoldás, a villogó led a bemenetre.
(#) _JANI_ válasza fureszk hozzászólására (») Ápr 28, 2006
A legegyszerűbben, ledes villogót úgy lehet készíteni, hogy vennikell egy villogó ledet, már csak egy árankorlátozó ellenállást kell vele sorbakötni. Ezekbe a ledekbe a vezérlö chipet is beintegrálják és ezért lehet vele egyszerűen villogót építeni. Bár túlsok extra nincs benne de működik...
(#) Frankye válasza Tom Lord hozzászólására (») Ápr 28, 2006
Ha már IC-s megoldást keresel, akkor - sztem - a legegyszerűbb IC-s villogó az LM3909. Csak egy konci kell hozzá, meg a táp, no meg persze a LED.
Megpróbálom előkeríteni az adatlapját, és belinkelem!
(#) mrkatona válasza fureszk hozzászólására (») Ápr 27, 2006
Szerintem ha nem akarsz építgetni akkor a legegyszerübb megoldás a villogó led.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem