Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) proli007 válasza halasiwilly hozzászólására (») Máj 31, 2017
Hello! Ha erre gondoltál.. De ez a "+8-12V" kissé homályos mit is takar. Az első 2sec bekapcsolás hosszabb lesz. De a többi már egyforma. (Oka, hogy a kondinak az első ütemben 0..8V-ra kell töltődnie, a többiben pedig 4..8V-ig.)
(#) proli007 hozzászólása Okt 27, 2014
Hello! Akkor legyen még egy ciklikus időzítő, mely csak egyetlen CD4060-at használ. Az áramkör tápfeszültségre kapcsolásakor "Ton" állapottal kezd. Abban az esetben használható, ha a ki és "bekapcsolt idő" aránya nem nagyobb, mint 1:100. Jelenleg a bekapcsolt idő 13 másodperc és 2,4 perc között állítható. A "kikapcsolt idő" 2perc és 24perc között. De a Kis számolgatással és a C1 megválasztásával elég széles időtartomány "befogható". Poti+ellenállás összege ne lépje túl a 10kohm..2Mohm tartományt.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2014
(#) proli007 válasza ALI hozzászólására (») Szept 20, 2014
Hello! Ebben az esetben csak egy tranyóval ivertálni kell és teljesül a vágyad.
(#) proli007 válasza djadji hozzászólására (») Nov 15, 2012
Hello! Például így.. üdv! proli007
(#) proli007 válasza proli007 hozzászólására (») Jan 6, 2011
Közkívánatra.. Felteszem a nyákrajzot is, de nem freeCom részére, mert Ő azt sem mondta "bakfitty"!
üdv! proli007
(#) proli007 válasza freeCOM hozzászólására (») Júl 31, 2010
Hello!
Bár egy PIC/AVR-el sokkal egyszerűbb időzítő feladatokat megoldani, de rajzoltam neked egyet. Az időzítést széles tartományban be lehet állítani, a bináris osztó változtatásával (átkötés áthelyezésével) és a kondi értékek helyes megválasztásával.
Ez a tápfeszültség bekapcsolásakor,a szünetidővel kezd. Ha ez gond, akkor használhatod a záró érintkező helyett a bontókat is.
Ha csak fix időre van szükséged, akkor természetesen a potik elhagyhatók, és helyette ellenállás alkalmazható.
üdv! proli007
(#) proli007 válasza Feree2 hozzászólására (») Nov 25, 2009
Hello!
Bár nem írtál sokat a megoldáshoz, de megsaccoltam mit szeretnél és készítettem neked egyet. (Tápfesz, mit működtetsz, ciklikus időzítő kell-e, pontossági igény, mivel kellene beállítani az időket?...)
- Tekintve, hogy egy sima potival 1:60 átfogás már nem igazán tisztességes, ezért a kért időzítési tartományt, két részre bontottam. Ezt a K1/K2 kapcsolóval váltható. Mivel az időzítés a kapcsolóval itt 1:16 arányban kapcsolod, a potival ezt az arányt kell átfogni. Itt a poti kb. 1:20 átfogással működik, hogy legyen átfedés.
- Nem tisztáztad, hogy az időzítés ciklusa, működéssel, vagy szünetidővel kezdődjön-e. De ezt az állapotot a JP1 átkötéssel meg lehet változtatni.
- Tekintve, hogy az On-Timer számláló állapota tápfeszültség rákapcsolásakor nincs meghatározva, az első bekapcsolási ciklus ideje, nem biztos, hogy pont a beállított lesz. De ha ez gond, elég könnyen megoldható bekapcsoláskor U2 törlése)
- Időzítések alatt a megfelelő Led villogni fog, üteme a beállított ütemtől fog függni.
üdv! proli007

Ciklikus.png

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem