Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 12 voltos fényvető

Témaindító: fúró, idő: Márc 16, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) fúró hozzászólása Márc 16, 2010 /

sziasztok tönkrement a500wattos fényvetőm gondoltam majd teszek bele 12volt 100/90wattos halogén izzott megszeretnélek kérdezni benneteket hogy mit várjak tőle mielőtt bele fogok az átalakításba kösz előre is ja elfelejtetem írni előzőleg230voltrol üzemelt
(#) Action2K válasza fúró hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Miért nem teszel bele eredeti 230V-os izzót. Abban is van 100, 150, 200... wattos is.
(#) roland0327 válasza fúró hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Szia.

230V-os izzó helyére 12V-ost? Egy durranást várhatsz tőle, na jó csak vicc, bár megtörténhet. De világítani tuti nem fog. Gondolom reflektorba ment ki az izzó, akkor mér nem veszel egyet? Nem lehet olyan drága az.
(#) fúró válasza Action2K hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

van olyan is csak én kimondottan áttakarom épitteni
(#) fúró válasza roland0327 hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

van hozzá 12voltos transzformátor és tuti hogy nem fog durranni
(#) tothi89 válasza fúró hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Miért, akkuról akarod hajtani? Ha továbbra is hálózatról szeretnéd üzemeltetni, akkor számolj az ízzó mellé még egy min.100VA-es trafót ami minimum 3.000Ft!

Jó ezt nem írtad. Ha a trafód meg van 100-150W (mivel ekkora izzót akarsz használni) akkor rákötheted. Csak vigyáz nehogy rossz helyre nyukálj!
(#) fúró válasza tothi89 hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

van itthon trafóm ami 300 VA -rós ha erdőbe kimen az ember jó ha sötétbe van nála valami erős lámpa

hogy érted hogy rossz helyre nyúlkáljak ?

Nehogy bele nyúlj a 230V-ba

már volt már benne részem
(#) quite válasza fúró hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Érdekes a kérdésed, éppúgy mint a helyesírásod!

Ha pusztán csak ennyi érdekel, hogy mit várhatsz tőle, akkor arra csak annyit lehet mondani, hogy lényegesen kisebb fényerőt, valamint plusz súlyt amit a trafó képvisel.
(#) roland0327 válasza quite hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

És lehet egy figyelmeztetést felesleges téma nyitásért??!!
(#) quite válasza roland0327 hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Bizony elfért volna a "Kezdő kérdések" topicban is.

De majd a moderátorok eldöntik.
(#) pako válasza fúró hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

300 VA-es trafó minek erdőre? Van hozzá kilométeres hosszabítód is talán?
(#) roland0327 válasza pako hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Furiknak az elejére fel teszi a lámpát, furikba bele a trafó, utána meg húzza maga után a hosszabbítót

Csak vicc nem kell mellre szívni!
(#) Moderátor hozzászólása fúró hozzászólására (») Márc 17, 2010

Szia
Figyelj oda légyszíves a helyesírásra! Rettentő igénytelenül írsz és ezzel rontod a fórum színvonalát.
(#) hadnagyakos válasza fúró hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

A trafónak úgyis kell 230V, akkor miért nem egyszerűbb tenni bele egy 230V-os izzót és kész? Sok munkától és minimum 5Kg súlytól kímélnéd meg magad!
Esetleg aksiról járatva lenne értelme az átalakításnak.
(#) színészbob hozzászólása Márc 17, 2010 /

Sziasztok!
Szerintem azért szeretné átalakítani 12V-ra, hogy otthon nyugodtan tudja használni 230V-ról trafón keresztül, viszont ha kiviszi magával az erdőbe, akkor rátudja kötni mondjuk a szivargyújtóra. Vagy az is lehet h visz magával egy kisebb 12V-os akkut.
Ha erről van szó akkor be kell építeni egy kapcsolót amivel tudsz váltani a trafó és a direkt használat között.
Ha ezt nem teszed meg akkor a trafó szekunder tekercse áram alá kerül mikor 12V-os aksiról használod. Így a primer oldalon 230V jelentkezik.
(#) nagy_david1 válasza színészbob hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Idézet:
„Ha ezt nem teszed meg akkor a trafó szekunder tekercse áram alá kerül mikor 12V-os aksiról használod. Így a primer oldalon 230V jelentkezik.”

Hát mondjuk ha a szekunder oldalra 12V aksit kötök abból maximum 220V csak egy pillanatra ha lesz (egy tüske), mert egyenárammal alig ha fog működni a trafó inverter gyanánt. De mondjuk ettől eltekintve még valóban fogyasztóként fog szerepelni a szekunder oldal, méghozzá annyira, hogy több mint valószínű, hogy rövidre is zárja.
(#) színészbob válasza nagy_david1 hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

Igen-igen! Ebben igazad van, mivel egyenáramról van szó. Valamint a 12V-os szekunder része a trafónak kevés menetszámból áll (primerhez képest jóval kevesebb), egyenáramú ellenállását 3-4 Ohmra saccolom, de pár ohm biztos van, szóval ha nem is rövidzár, de mindenképp egy fogyasztó lesz belőle ez igaz, ami elég szépen szívja majd az aksit.
Szóval a lényeg, hogy kell a kapcsoló.
(#) fúró válasza pako hozzászólására (») Márc 17, 2010 /

szia azt nem mondtam hogy az erdőbe viszem a trafót kilométeres hószabitóval .másfelől ráteszem az autó szivargyújtójára az is jó neki szerintem de lehet hogy én vagyok a hülye ehhez tik meg az okosabbak vagytok
(#) llaci56 válasza fúró hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

"tik meg" ? Az "tik mag" ! Zalában a tojást mondják így.
(#) didyman válasza színészbob hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

Nagy baj lenne, ha 3-4 Ohm összejönne egy 300W/12V-os trafó szekunderén!
(#) didyman válasza fúró hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

Szerintem maradj meg a 230-as verziónál és szerezz be egy egyszerű, legolcsóbb invertert: Ez kapcsolóüzemű lesz, kicsi, könnyű és sok helyen kapni bagóért. A folyamatos terhelhetőségre kell nagyon figyelni, tehát nem árt tesztelni és rendes garanciával venni, valamint hűteni. A fényvetőben gondolom, lineáris izzó van (ceruza), abból van kisebb teljesítményű is, érdemes olyat keríteni bele, mert a generátornak, akkunak azért fél kW kicsit sok lehet (persze erdőbe lehet, hogy nem Opel Astra-val mész ki ).
(#) Bassmester válasza fúró hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

Nem lehet hogy éppen egy ilyenrevan szükséged? Egyszerűbb és jobb megoldás volna készen beszerezni, mint barkácsolgatni, bonyolítani és feleslegesen pénzt kidobni valamire, ami nem is biztos hogy beválik.
(#) ha6pc hozzászólása Márc 19, 2010 /

Kezdtek elkanyarodni a témától.
Másrészt miért nem lehet leírni,hogy puskalámpáról van szó? (Sok társaság nem engedi ugyan; mégis mindenki használja.)
Láncfűrészre is lehetne ugyan,de a favágó az éjjel alszik.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem