Fórum témák
» Több friss téma |
Nem fogalmaztam világosan.
Öt darab 12 voltos LiFePo4 akksit tervezek betokozva, benne BMS-el. Ezeket tervezem sorba kötve elérni a névleges 60 voltot. Az utolsó kérdésem az volt hogy érdemes e rakni a 12 voltos egységekre külön túlfeszültség védelmet? Például hasonlót?
Adj egy linket az akkukról amiket vettél 5 darabot.
Szerintem nem értjük egymást, illetve Te nem érted amiket mondok. Amit ott lerajzoltam az 1 cella cellaszintű töltője. Nem akkuvédelem. Ha megépíted 12 voltosba se fogja védeni az akkut hisz egy akkutöltő. A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:19
Bocsi. Figyelmetlen voltam.
Erre gondoltam:
Vagyis hasonlóra. Be kell állítani 14,4 voltra
Megoldás lehet de nagyon favágó. És nagyon pontosan be kéne állítani ezeket.
Nem 14,4-re, amúgy se kell LFP-t plafonig tölteni, 13,8-19,9nél 99% feletti a töltöttség, nem kell feszíteni a cellákat a maximumig, nincs értelme. Normális akkuba 13,4-13,5-nél már teljes teljesítménnyel megy a balanszolás. Ha csak 5 amperrel töltöd a pakkot akkor ha működésbe lép, 70 wattot kéne neki hő formájába elvezetni. Ha mindegyiken elkezd vezetni mert rajtafelejted a töltőt akkor 350 wattot kéne elnyomni a levegőbe hő formájában a védelmeknek. Ez azért elég durva. Az esetleges lemerüléskori BMS szakítás ellen meg ez se véd semmit. Milyen akkud van? Vagy titok?
Összecsapott rajz az elképzelésről.
Nem számolok teljes zárlattal, mert az tényleg durva lenne, csak kiegyensújozásra. Pár voltot kell megennie.
Ez nem így van de mindegy.
Akkor hajrá. Meg tudod méretezni, pl. TL431? A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:17
|
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...