Ha pl a 24V megcsapolásod üresben 26Vac, az üresjáratban már 36Vdc felett van, amit az op ampok, hang akár fény kibocsájtásával jelzik. Az előválasztó nagyon jó dolog, lényeg hogy ne lépd át az opampok feszültségét, úgy számítva, hogy -5V + X V. Az opampok többsége +-15V amit még szeretnek azaz 30V asszimetrikus táplálás, na de ott az a fránya -5V is.(azért, hogy a táp képes legyen lemenni 0 Vig kimeneten)
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2024
Szia! Az ott milyen ellenállás a Q4 áteresztő tranyónál a hűtőborda mellet azon a nyák lapon? Gondolom az nem az 1k-s R16, ami a Q4 bázisára csatlakozik? Azt hová csatlakoztattad, Q4 emitter és Uki+ közé? köszi a válaszod.
Szia! Én
ezt is nézegetem. Most egy kissé el vagyok havazva munka terén, de az építés halad. Tervzek részletesebben majd beszámolni.
Szia! Én PNP áteresztő tranyót tettem plusba. A gyári áteresztő lábánál egy 150 ohmos ellenállás van berakva, amin keresztül vezérlem a nagy PNP tipusu áteresztőket. Sajnos nekem is idő hiányában még nem készült el a teljes projekt, így nem sikerült dokumentációt készíteni róla. Nekem nem tetszett, hogy csak egy áteresztő tranzisztor volt, és módosítottam én is 0,33 ohmra az áramkorlát ellenállását, meg ha jól emlékszem leírtam külön, hogy az op-ampok pozitív tápját, elkapartam, és tettem egy ellenállás, zéner kombót, mert az üresjárati feszültség kilőtte az op-ampokat.