Fórum témák
» Több friss téma |
szerintem tul nagy áramot adsz a lézer diodának azért menek tönkre, én a pointernek nem szabadot nagyobb áramot adni mint 20mA. Szerintem az irokba sem tettek sokkal nagyobb áram birású lézereket.
Speciel a 16x-os írókban levő diódáknak 200-300mA-t is szabad akár adni...
akkor most már ez is tudom :eljen:
Ezt a lézert ki lehet próbálni 2db 1,5V-os aksival?( 1db 2700mAh)
Bővebben: Link
Ki, mivel mint már mondtam van benne áramgenerátor! 2,5-4V ig ráköthetsz bármennyit. 3V az optimális.
Nézzetek át az apróba...
Csináljatok egyszerű lézert, vagy komolyat ami dmx vezérlésű... de olyat amilyet én... olyat ne... annyira nagy munka és szívás, hogy nem tudom szavakba önteni...
Mindjárt itt a szóbeli is... és még semmi elektronika... Ma addig jutottam, hogy 2 tengelyt felrögzítettem a dobozra, az egyik tengely a tálca tengelye, amin a lézer van a másik meg egy fogaskeréké, de még kell valami ami a fogaskereket és a motort összeköti... vagy ékszíj vagy fogaskerék? mégegy? ááá Aztán a tálcán lévő léptetőmotor... fogalmam sincs hogyan rögzítsem fel, úgy hogy jó legyen... Amit heggesztettem vízszintes tengelyt... azt meg 1cm-re feljebb kell rakni majd :no:
szerintem nagyon klassz amit csinálsz csak ne add fel, én kiváncsi vagyok nagyon az eredményre
Feladásról szó sincs! Nem szoktam olyat
Csak úgy terveztem, hogy ilyenkorra már rég elkészül... 20-án lesz házibuli, úgy volt, hogy viszem oda... Ez már cska akkor valósulhat meg ha 18-19. egész nap megcsinálom az összes nyákot és összeépítem, de az lehetetlen... Már csak az kellene, hogy a feltuningolt knightrideres fény ne vezérelje a léptetőmocit... Idézet: „de az lehetetlen...” nincs lehetetlen
Üdv
Megvettem ezt a lézer.Bővebben: Link Ennek a burkolatán lehet érezni ha melegszik? A hűtést ennek a lézernek,hogyan lehetne megoldani? Mennyi ideig lehet egyhuzamba működtetni?
szeintem nem kell hüteni hiszen az adatlapja szerint 5mW teljesitményt produkál
szerintem azért nem árt, ezzel is csökkentve az elhalálozás esélyét
hay!
a laser diodák üzemi hömérségletét meg az hajtoáram komolyan kell veni mert etöl fog fügeni a dioda továbi élete! még az ilyen kis 5mw diodáknak is kell hütés ha hoszu ideig akarod használni ezek általéba 30c érzik magukat jol a nagyobbb teljesitményüek meg 20c környékén :yes: vonatkozik általába 5-10000 óra életartalom!!!! laser modulok! http://www.laserworld.hu/prices.html
Na de még mindég nem tudom,hogyan kellene hűtést szuperálni a lézerre
Valaki esetleg nem tudna segíteni? daxter1000 A hosszú idő az nálad mennyi
Megépítettem azt a kapcsolást ami a képen van és csak 2.6V tudok kiszedni belőle.Ennyinek kell eredetileg lennie?
Nem 3.6V?
Az ábrának mekkorának kell lennie, mert nekem szerintem túl nagy lett, ami gondolom abból adódik, hogy túl ferde a tükör a motoron. KB 30cm-es távolságban 20cm átmérőjű az alakzat vagy ez nem nagy???
De, ez elég nagy...
Én úgy csináltam, hogy 3-4m távolságban az alakzat átmérője 1-2m
12V
De most nézegettem ha nincsen rajta fogyasztó úgy ingadozik a fesz mint a nem tudom micsoda :S Egyszer 2 V egyszer 4V.
Rakj elé egy 7805-öst. Nekem is az kellett hogy jó legyen...
De akkor ez a másik kapcsolás miért lesz jó ha benne van? (ami ingadozik)
Házt ez a 2N2222-es fesz szabályzó még mindég nem jó :S
Na mind1 van itthon egy másik majd azzal megcsinálom az tuti jó.Ez az Bővebben: Link Erre a célra jó ez is nem?
változtatható fesz.stabilizátor használhatód.
pontosabban tartsa a kimenő feszültséget jobb mint egy áteresztős tranyos stabil.megoldás
Értem.
Akkor erről bátran használhatom, nem kell semmi mást építenem a lézerhez? Ha 3.6V állítom az úgy jó?
a lézeren az átfolyó áramot meg kell mérni!!!
nem tudod ,hogy 3.6 volton mekorra áram megy keresztül a lézeren, ha nem használsz ampermérőt :yes:
Miért kéne tudnia? Könyörgöm értsétek már meg, hogy abban a lézerben van áramgenerátor, csak szimplán rá kell kötni 3-4V-ot a lézerre és a kész!
A zenner feszültséghez add hozzá a tranzisztor niytófeszültségét.
Szilciiumnál 0.7 germániumnál 0,3 v . mert ez levonódik a kimenőfeszültségből. |
Bejelentkezés
Hirdetés |