Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   399 / 399
(#) reloop válasza Gránátalma hozzászólására (») Csü, 20:40 /
 
Szia! Volt már ilyen hangsugárzóváltással megjelenő parazita jelem. Nekem nem búgott, hanem "fütyült", nem mértem a frekvenciáját. Az ilyen típusú hibát a kimenetre kötött 2 µF kondi azonnal megszünteti. A hiba oka a visszacsatolás 120 pF értékcsökkenése, a negatív tápoldali végtranyó B-C közötti kondi karcsúsága, illetve a Zobel-tag hibája lehet. Feltételezem a korábbi hangsugárzó hangváltója fogta meg a gerjedést.
(#) Gránátalma válasza reloop hozzászólására (») Csü, 21:19 /
 
Szia,

Köszi a választ!
Soros, vagy párhuzamos 2µF-ra gondolsz?
Átnézem az említett tagokat holnap, hátha valamelyik bejön.
(#) reloop válasza Gránátalma hozzászólására (») Csü, 22:06 /
 
Terhelésként, párhuzamosan a hangszóróval.
A háttérben futkorászó nagyfrekvenciás zavarok is az előbbiekre vezethetők vissza, melyek képesek eltűnni nagyobb teljesítménynél. Itt a fórumban is küzdöttünk már vele, úgy emlékszem 140-160 pF visszacsatolás állította meg.
(#) Gránátalma válasza reloop hozzászólására (») Csü, 23:24 /
 
Nem bírtam ki holnapig, rátettem egy 2.2µF-os fóliát, de sajnos semmit nem változtat a jelenségen, sem a hangerején. Holnap kikapom a paneleket és még a 120picos visszacsatolást(a 140-160pF -ot erre értetted, ha jól értem), meg a 2.2n-t is kicserélem a végfok B-C közt.

Számomra egyébként az a furcsa, hogy mindkét panelen egyforma hangerő és frekvencia jelenik meg. Emiatt azonnal a táp irányából támadtam, de megmértem futólag amúgy az opa kimenetet pl, ott gyönyörű tiszta a sinus is, meg a négyszög is. nem tesz hozzá semmit amit megtudnék mérni így elsőre.
A hozzászólás módosítva: Csü, 23:26
Következő: »»   399 / 399
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem