Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Szünetmentes táp javítása, élesztése
Témaindító: Thomas10100, idő: Aug 13, 2006
Témakörök:
Köszi a tippet, akkor elviszem olyasvalakihez aki ért hozzá és kicseréltetem a kondikat.!
Sziasztok! Tudom, hogy ez nem a vásárlás topik, de szereléskor derül ki, jól döntött-e az ember a kasszánál. Szóval kellene egy UPS, ami két, összesen kb 100-200W-os elektronikát lát el szünetmentesen delejjel. Igazából max 1-2 perc áthidalási idő elég, de az elektronika állítólag érzékeny a túlfeszülségre is, és azért fagy le időnként. Mindkét elektronika egyenáramú, amit trafós tápról kap. Milyen UPS-t érdemes venni. Az ügyfél egy másik, hasonló berendezésére 2000VA-es on-line van téve, 130k HUF-ért. Kicsit túlzásnak tartom. Mi a véleményetek?
200W -ra nem kell akkora szünetmentes! Nekem egy PowerCom BNT-800 AP van, olyan 20 ezer, 450W -al terhelhető, sokszor rajta lóg a szoba, olyan 300W és elbírja! Igaz, van rajta egy 65Ah -s savas akkumulátor, de 200W -al órákig elvan! Ez a szünetmentes kváziszunuszos ami annyit tesz hogy ha váltóáramos motort kötsz rá az kicsit hülye hangokat fog adni és melegedni, így hoszabb távon nem érdemes járatni, azért 5 percet kibír. Ha villanymotorhoz kell akkor érdemes csak szinuszos szünetmentest vásárolni ami 100e fölött van, a trafós cuccok mehetnek kvázival.
Látok olyat a UPS-eknél, hogy pl 2 túlfeszvédelemmel ellátott aljzat van rajta. Na ez pontosan mit takar. Tes*o gazdaságos "túlfeszvédő" van beépítve, vagy valami normális, ami érhet is valamit.
Megnyugodtam, hogy motor nem teszi olyan könnyen tönkre, pont ma kaptam a hírt, hogy nem tudnak megcsinálni egyet, ami motoron is volt. A fő védendő áramkör ott is trafós, de egy motor is volt mellé kötve, amit nem lehetett kivenni a védelemből. Mindenesetre nem ment, amikor megmurdelt.
A túlfeszültségvédelemnek nem tudom mit használnak, én eddig minden elosztóba, szünetmentesbe, tápegységben csak egy 200 forintos varisztort találtam, ami 250V fölött rövidzárt csinál ezzel szétütve az előtte található biztosítékot és kisütve a magas feszültséget. Váltóáramot nem nagyon szabad kvázisznuszal működtetni, elbírja de van hogy a szünetmentes letilt mert túlterhelődik, vagy forgatja viszont a motor búg és melegedik, így 5 percnél tovább nem érdemes kínozni a motort. Habár nagyiéknál a 100W -os vízkeringető pumpát is egy powercom bnt 600AP forgatja áramszünet esetén és volt hogy 10-20 perces áramszüneteket is simán áthidalt és a motor sem égett le, csak hülye hangja volt. Az SOS UPS -hez ne vigyél javítani semmit mert úgy átb...nak mint még soha, és ha nem vagy óvatos megkopasztanak!
Ez ipon volt, és majdnem két P-vel. De nem hagytam magam. Fogyasztóvédelem emlegetése megtette a hatást. Egy hónapig csücsültek rajta, picit bepöccentem.
Helló mindenki!
Van nálam egy Tessa SQ 2050 -es UPS. Elég régi darab. Az akummlátorok rosszak. És ,ha megmérem a töltőfeszültséget 1V ot mér a műszerem. Lehetséges ,hogy azért nincs töltés, mert nincs benne működőképes aksi? Ha pedig biztos ,hogy valami más miatt nincs töltés, akkor tudnátok segíteni hol kezdjem? Nem igazán látom át a rendszert. Pl A trafón miért van 8 bemenő és három kijövő vezeték? Sajnos még nem javítottam ilyesmit...
Sziasztok!
Van egy APC back rs 800VA szünetmentesem, olyan gondja van, hogy az áramszünet megszűnése után nem vált vissza a hálózati áramra, hanem az akksikról üzemel továbbra is, illetve próbál visszakapcsolni, valami kattog benne, de mindig visszavált akkumulátoros üzemmódra, magyarul inverterként lehet csak használni, és úgy működik is addig, míg le nem merül az akksi. Kb mennyire lenne drága a javíttatása, egyáltalán érdemes e megjavíttatnom? Köszönöm ha válaszoltok és tanáccsal elláttok.
Sziasztok!
Nem régiben szereztem egy APC Back-UPS 900VA-s szünetmentes tápegységet. A műhelyben összeraktam, majd miután 2 óra kínlódás után rájöttem, hogy egy biztosíték kiment (csak ennyi baja volt) a nyákon, már üzemelt szépen kettő darab 75Ah-s mozgáskorlátozott kocsi akkumulátoráról. Hazahoztam beraktam a kettő 7Ah-s 12V-os akksikat, majd hidegen indítva sípolt ütemesen. A csengőgomb megnyomása után el kéne indulnia az inverternek és üzemelnie kéne, de itthon már elég érdekes hangon sípol folyamatosan az UPS, míg bent a műhelyben hidegen elindítva és a csengőgomb megnyomása után nem sípolt, hanem hallani lehetett, hogy elindult az inverter, dolgozik a trafó és a 150W-os izzót is hajtja szépen, a 2db 75Ah-s akksiról. Esélyes, hogy csak az akksik nem bírják, amiket itthon beraktam? 7Ah-s 12V. Eredetileg 6V 12Ah-s akksik kellenek bele 4db, mivel 24V-os. Rákötöttem a gépem is, de a Teszt gomb megnyomása után leállt a gép és eléggé erőlködött. Nagyon olyan jelenséget produkál, mintha túl lenne terhelve a kimenet, pedig átnézem és zárlat nincs és hálózatról üzemel is szépen a gép. Köszi előre is!
Tárgytalan, megtaláltam a hibát. Most már jó.
És mi volt az? Ugyanis nekem egy 400VA-es csinált olyat, hogy 2 sípolás után abbahagyta a gépem táplálását. Nem örült a windows a szabálytalan leállításnak. Arra gondoltam, hogy a nagy akksiktól eltekintve nagyon hasonló a hiba.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2012
Sziasztok! Lenne egy hibátlan APC 350 CS-em annyi lenne a kérdésem ha párhuzamosan kötnék mégegy akksit rá akkor nőne az üzemideje? igaz osztódna a töltőáram de hálistennek többet vagyok árammal mint áram nélkül.... lenne nagyobb de csak ehhez van perpil adatkábelem. Ja és ha itt járunk valakinek van valami rajza ezekhez a com-portos upsekhez hogyan lehetne házilag építeni kábelt? előre is köszönöm!
Van egy APC Smart 620-as UPS-em amibe meghalt az akksi. A 7Ah -ás akksiról is simán tudott 5-6 percet fél terhelésen. De az akkumulátor már kitudja mennyi idős volt, használtan vettem a szünetmentessel együtt de 1 évre rá melegedett és meg is puffadt az akku.
Vettem bele egy UPS Power márkájú 12Ah-ás akkumulátort újjat. Beleraktam, 24 óra múlva csináltam egy runtime calibrationt. Hát szinte ugyanaz mint a régi akkuval, fél percig bírja a vadi új akkumulátorról a fél terhelést. Mi lehet a gond? Selejtes az akksi vagy a szünetmentessel lesz valami gond? Mert a szünetmentes segédprogija szerint az akku 13,9 V-ra van feltöltve és azon is tartja az akkut, de akkumulátorról üzemelve a feszültség rohamosan esik, pont úgy mintha az akksi nem bírná szuflával. Aztán töltéskor hirtelen, perceken belül visszatölt 13,9-re. Multiméterrel ellenőrizve is tölt a UPS.
Lehetetlen hogy perceken belül visszatöltsön az akksi 5-8 óra a visszatöltési ideje a legegyszerűbb szünetmentesnek is. puffadni nem szabadna az akksinak max ha nagyobb áramot kap. szerintem mindenféleképp a ups-sel lesz a gond.
Mérd meg a töltő és a terhelő áramokat, mert valami biztos nincs rendben. Ha ezek normálisak akkor csak az akkumulátor lehet rossz.
Sziasztok. Kekem van egy 250watt-os UPS em és elméletileg 230V 1.85 A kellene bírnia. A TV-m 1.5 ampert vesz fel maximálian. A leírása szerint. ami persze kevesebb. Na most az áram szünettett imitálva ki húztam. És a TV ki kapcsolt. Magyarán nem bírta el a UPS. akku hibása vettem. Az akku valóban rossz volt. Én bele tettem az enyémet (új) és az 5.1 Szól meg minden. De amikor rá mértem terheletlenül a UPS-re akkor láttam hogy 180V az alap. De amikor szól a zene följebb is meg 200V fölé. Nah most akkor a TV-t miért nem bírja el?
Sziasztok! Van egy APC Back-UPS CS650-es tápom. Ha villanyt adok rá, fütyülő hangot ad ki. Volt benn egy púpos kondi, azt cseréltem, annyi változott, hogy már be tudom kapcsolni de még mindig fütyül, ill. terhelés nélkül is ki-be kapcsolgat. Mi lehet a baja?
Sziasztok!
Van egy Apc SU1400-om. Jól működik. Csak sajnos nem kapcsol be hidegen, eddig bekapcsolt. (Hidegen bekapcsolás=Hálózati betáp nélküli indítás.) Nem akku a gondja, mert az majdnem új. Bírja is kb.65W terheléssel 3 órán át, ha otthon elindítom, mert nem pc-hez használom. Ha tudna vki küldeni nekem egy kapcs.rajzot az jó lenne. Mail címem a felhasználó nevemre kattintva jelenik meg. Köszönettel
Megoldódott a problémám:
Egy nagy takarítás után működik a hidegindítás is. Konklúzió: A por vezeti az áramot, ha nedvességet vesz fel, akkor mégjobban. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Üdv!
Van egy APC BackUPS RS 500-as szünetmentes tápom. Működik szépen, átmegy akkura mikor kell és vissza hálóra. Viszont arra lettem figyelmes, hogy a benne lévő akku soha nincs 100%-on. Bekapcsoláskor pár percig még 100%-ot ír, aztán lemegy szép lassan általában 80%-ig és ettől feljebb nem megy. Olyan mintha hálózatos üzemnél is az akkuról tápolná a gépet és mintha nem győzné visszatölteni. Látott-e már ilyet valaki? Mi lehet a gond? Hogyan érdemes elindulni a problémán? A szoftveres dolgokat már végig zongoráztam, ezért is született a fejemben ez a feltevés. Lehet, hogy hülyeség de hirtelen jobb tippem nincs. üdv
Szia! Mennyi idős az akksi? A számítógépem szünetmentesében kétévente cserélnem kell az akksit, másképp nincs idő mentésre. 750 va- es a szünetmentes. Üdv: Jani
Szia! Az akku vadi új, így ez az opció kizárható. Elfelejtettem írni.
Sziasztok! Egy 1200VA-s szünetmentes tápot szereztem a számítógéphez meg a
kapcsolódó eszközökhöz. Jó is lenne, de szörnyű gyorsan forog benne hűtés gyanánt egy 6cm-es venti, jó hangosan. Gondoltam némi hátlap fabrikálás után kicserélem egy 9cm-esre, nyilván jóval alacsonyabb, fordulatszámút kerestem, kellemes halkat. Három kimenetű az eredeti és az új is, fekete, piros, sárga, bár a sorrendjük más, azt át kellett kötni. De: hiába az egész, a táp nem indul, csak visít szüntelenül. Valszeg kevesli a fordulatszámot. Tudna valaki megoldást?
Van egy V-Mark 1000VP szünetmentes tápom és ezzel kapcsolatba lenne kérdésem:
Ha van halozat akkor folyamatosan sipol es mikor akksiról kéne működnie akkor par masodpercig mukodik es , Overload (túlterhelés) hibát jelez es leall egy 60W os egovel terheltem. Nem az akukkal van a baj. A végfok működőképes (a Fetek nem halottak) Esetleg valakinek vmi otlete vagy kapcsolasirajza?
Van egy APC SMART 620-as UPS-em, igen öreg, vaterán vettem, az elején még működött is rendesen de már szórakozik velem.
Vettem bele új akksit, bekalibráltam ( 30%-os terhelésnél kihúztam a konnektorból és hagytam lemerülni) tehát 15 percet simán viszi is a gépemet. Tehát az új akksit felismerte már rendesen. Ennek ellenére egyre többször csinál olyat, sőt mostmár mindig hogy mikor az automata Self Testet csinálja (akksi ellenőrzés) akkor kikapcsol, sípol és világít a piros túlterhelést jelző led. Ugye x időközönként PC-től függetlenül csinál egy Self Testet. EZ nem is baj, ez a normális, a gond ott van hogy mostmár ha megy a gép akkor a Self Test-től elszáll minden, lekapcsol és sípol. Ugye enyhén idegesítő hogy nincs áramszünet, a gép mégis elszáll mert éppen akkor csinált a UPS egy Self Testet. De nemcsak Self Testkor hanem mikor tényleg áramszünet van akkor sem mindig vált át akkura hanem túlterhelés jelzéssel elszáll a UPS. Pedig a gépem monitorostól 45%-os terhelést ad neki. Tehát túlterhelve biztos nincs! AKkor miért lehet az hogy mostmár egyre többször mikor akkura kellene átváltania akkor nem akkura vált hanem piros túlterhelésre és lekapcsol? Mit lehetne vele kezdeni? Dobjam ki?
Valamelyik elko elfáradt benne és pufferelés-szűrés helyett átmennek fölötte a nagy (magasabb) feszültségű csúcsok.
Sziasztok.
Lenne itt egy kérdésem. Van egy EFFEKTA MT 700-as szünetmentes tápom. Az a problémám vele hogy az aksi szintvisszajelzője vagy nem mutat semmit vagy csak a 20% ot jelző led világít. Attól függ milyen kedve van. Az aksikra rámérve 27-28 V között mutat a multiméter. Amúgy működik a szerkezet rendesen. Kapcsol ha kell szépen. Ötletek a problémára? (ja 2 aksis 24v rendszerű)
Az Energia Bázist kérdezted már? Nekem nagyon profinak tűntek, amikor nem hétköznapi használatra (-> nem számítógéphez) kerestem UPS-t.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |