Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   598 / 1385
(#) emmzolee válasza J-O-E hozzászólására (») Jún 4, 2011 /
 
Te. Mi ez a Drimmer?
(#) janikukac hozzászólása Jún 4, 2011 /
 
Sziasztok ! Egy gyors válasz kéne. Ha megtervezem smd-ben a panelt, akkor a fóliát mikor kinyomtatom, akkor az úgy kell rárakni, hogy a szöveg olvasható legyen a számomra???
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Jún 4, 2011 /
 
Janika ! Már megint előbb kérdezel.............. : Hülyén nézne ki a nyák tükörírással nem ?
(#) vagnerjazon válasza janikukac hozzászólására (») Jún 4, 2011 /
 
Figyelj, ilyenkor képzeld el fejben, hogy hogyan nézne ki ha rátennéd a fóliát a NYÁK-ra, és hogyan nézne ki akkor amikor elkészülne úgy. Szükséges hozzá egy kis képzelőerő, meg pár perc, de így rájönnél magadtól is.
(#) sportsboypaper válasza J-O-E hozzászólására (») Jún 5, 2011 / 1
 
Hat, nagyon köszi, igy sokkal szebb lesz, tenyleg köszönöm!

Az alkaltrészeket megrendeltem, a jovo heten összedobom!

örök hálám!
(#) storm hozzászólása Jún 5, 2011 /
 
Sziasztok!
Nekem a NYÁK lemez tisztításával van problémám. Nem azért mert nem ragad rá a festékpor, hanem általába a tisztószivacs érdes hátuljával szoktam tisztítani, és még ónozás után is meglátszanak a karcolások. Először mindíg megdörzsölöm ezzel a szivaccsal, aztán beledobom a vaskloridba kicsit lemar belőle, aztán azta fura réteget ami képződik szintén ledörzsölöm ezzel a szivaccsal, aztán zsíroldóval jól megápolom de a karcolások zavarnak. Ki hogy szokta tisztítani a NYÁK lemezt?
(#) Zoli_bácsi válasza storm hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Én egyszerű dörzsi szivacsot és súrolóport használok. Az nem karcolja össze a felületet.
(#) p_istvan válasza storm hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Szervusz!
A zsírt NaOH-val, ez amúgy is kell a levilágítás után az előhíváshoz (ez jó a fotólakk leoldáshoz is a maratás után, csak egy kis UV fény kell neki még előtte)
Az oxid réteget pedig 5-10%-os HCl segítségével távolítom el (ez meg a maratás kelléke).
Semmi csiszolás-súrolás, csak papírtörlővel vagy pamutronggyal letörlöm az öblítéshez használt vizet, hogy ne oxidálódjon újra.
(#) storm válasza p_istvan hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Én vasalni szoktam, nekem az jobban bejön. Ha jól tudom az NaOH lúgos oldat, szódabikarbóna is jó helyette? Sósavból 20%-os van itthon, gondolom nem baj ha töményebb.
(#) p_istvan válasza storm hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Lehet, hogy jó, csak a nátronlúg erősebb és jóval olcsóbb! Lefolyótisztítóként szokták árulni, meg kell nézni az összetételét. Pár száz forintért lehet egy litert kapni. Hígítva érdemes használni mert nagyon tömény és úgy kicsit veszélyes, meg nem is szükséges az a töménység. Mint ahogy a sósavnál is, egy gumikesztyű mindenképp javallott!
(#) gabesz.mi074 hozzászólása Jún 5, 2011 /
 
Sziasztok ! Szeretném ki próbálni a vasalásos technikát még ilyet nem csináltam . Ha jól tudom kell hozzá egy lézer fekete fehér nyomtató, és esetleg egy műszer amivel a vasaló hő mérsékletéét lehet mérni . Az volna a kérdésem milyen tipusú nyomtatót ajánlotok amivel a mű nyomó papírra ki tudom nyomtatni az áramkört .
(#) kaqkk válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Nekem egy felújított HP 2100 as om van én két évig csináltam vele nyákot
(#) storm hozzászólása Jún 5, 2011 /
 
Ezt a kis mütyürt ma csináltam (1.7cm x 1.3cm) . Világítás lesz belőle, mert a kezemmel mindíg eltakarom a lámpa fényét. az SMD LED-ek 0603-as méretűek, kegyetlen forrasztási gyakorlat

P1030003.JPG
    
(#) misi93 válasza emmzolee hozzászólására (») Jún 6, 2011 /
 
OK semmi gond. Köszi, nem is tudtam, hogy szebb nyákot lehet csinálni gyári tonerral .
Esetleg megtudnátok írni kinek milyen lézernyomtató vált be? Erröl mi a véleményetek?
(#) janikukac válasza misi93 hozzászólására (») Jún 6, 2011 /
 
Szia. Ezt nem igazán ajánlanám mert csak 1200x600-as felbontásban nyomtat.

Én mikor nyákot csinálok, mindig 1200x1200-ban nyomtatok, ám az sem szokott mindig elég lenni..
(#) dinokal válasza misi93 hozzászólására (») Jún 6, 2011 /
 
Szia! Én egy HP 2200-ast használok, 1200 x 1200 felbontás, kétoldalas nyomtatás, egyebek. A vaterán már 18000 alatt hozzájuthatsz, de láttam 2100-ast 8000 ft-ért is. Vasaláshoz szerintem elég jók, mert a festékpor aránylag alacsony olvadáspontú.
(#) gulasoft hozzászólása Jún 6, 2011 /
 
Oxygen! Az normális ha a nyákon egy szürkés undorító réteg alakul ki az ezüsnitrátos áztatásnál?
(#) emmzolee válasza misi93 hozzászólására (») Jún 6, 2011 /
 
Nekem az ML-1640 van. Az valószínű ennek az elődje volt (ugyan az a belső, új külső). Szerintem lehet vele szépeket csinálni. Szoktam smd-t is csinálni. Nem olyan rossz. 0.2mm-es vonalak már szépen mennek vele.
Van hozzá okos progim, ami minden egyes bekapcsolásnál azt mutatja a gépnek, hogy vadi új a nyomtató. Állítólag 20000 oldal után le tiltja a program, és nem használható tovább. Az okos programom azt is ki kapcsolja, hogy a tonerrel hány lapot nyomtattál már ki. Így ki lehet használni a gyári 200 oldalas tonerből akár 400 oldalt is. Amíg a por tart benne addig jó lesz. ....
(#) oxygen válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 7, 2011 /
 
Teljesen normális, az az ezüst, de lesz még csúnyább is. A kémiai réz után sötétbarna szokott lenni, az elektrogalván (létezik egyáltalán ez a szó?) után lesz szép matt rézszínű. Egyébként minél tisztább a nyák annál kevésbé válik ki láthatóan az ezüst, kevésbé szürkül be a réz, persze a kémiai réz után úgyis olyan, mint egy darab rozsdás kazánlemez.
(#) gulasoft válasza oxygen hozzászólására (») Jún 7, 2011 /
 
És az nem gáz, hogy ennyi ezüst megy a lefolyóba? Komolyan gondolkodom rajta, hogy előtte lefóliázom, és a fölösleget visszakotrom az üvegbe.
Ha a kémiai réz után olyan mint egy rozsdás kazánlemez, és arra galvánozunk rá, az normális.
Egyre inkább hajlok a fólia felé, Csak az a kémiai fürdőben leúszik róla mert az meg lúgos ha jól emlékszem.
(#) gulasoft válasza oxygen hozzászólására (») Jún 7, 2011 /
 
A kémiai réz után le lehet mosni a nyákot, akkor lejön az a csúnya szürke réteg? Olyan mint egy film a nyákon. Tegnap óta szárad. Ma lesz a büdi lötyizés.
(#) oxygen válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 7, 2011 /
 
Maximum csillogni fognak a halak. Az ezüst-nitrát oldatot ne öntsd ki, az többször használható. Nem tudom így milyen lesz, hogy ennyi ideig szárad, mert közben oxidálódik is. Én max. fél órát vártam az ezüst-nitrát és a kémiai réz között. A kémiai után le kell mosni a nyákot, de ne egy filmszerű réteget képzelj el ami lejön. Amit erre galvanizálunk azzal nálam nem volt gond. Csináltam egy tesztet amiben ráforrasztottam a galvanizált rézrétegre egy szál vezetéket és megpróbáltam letépni. A réz nem jött fel, csak a vezeték szakadt, tehát eléggé tapad. Fólia nem jó, mert a kémiai réz erősen lúgos.
(#) janikukac hozzászólása Jún 7, 2011 /
 
Sziasztok!

Mivel szeretnék környezetbarátan tevékenykedni, ezért kérdem: Mit tegyek az elhasznált vas-kloriddal? Hova dobjam?

Most sósavas tehnikára akarok áttérni. Azt hogyan kell eldobni? Muszáj hidrogén-peroxidot adni hozzá? Gyógyszertárban lehet csak kapni? Milyen áron? Más neve is van?
(#) karaszbandi válasza janikukac hozzászólására (») Jún 7, 2011 /
 
Ha van jó szomszédod, akkor az akácfája tövébe kell önteni. Fognak neki örülni. Nem kell kivágni a fát, kidöglik magától...
(#) janikukac válasza karaszbandi hozzászólására (») Jún 7, 2011 /
 
Jaj, ne gonoszkodj már. Komolyan kérdem...
(#) storm válasza janikukac hozzászólására (») Jún 7, 2011 /
 
Senki ne szidjon le ezért a kijelentésért, de szerintem lehet a csapba is jól felhígítva. Mivel az a kis mennyiség hatalmas mennyiségű vízzel keveredik, tehát kizárt, hogy az akár a természetben akár másokban kárt tegyen.
(#) janikukac válasza storm hozzászólására (») Jún 7, 2011 /
 
Én ezt nem vélem jónak. A csaprendszert károsíthatja.. :yes:
(#) janikukac hozzászólása Jún 7, 2011 /
 
Sziasztok. Megint én!

Én nem értem miért van ez így. Sokat olvastam. Mások 10W-os csövekkel is szép nyákokat gyártanak max 5 perc alatt, nekem meg muszáj 40 percig világítani ahhoz hoy szép eredmény érjek el. De miért? Két 18W-os csővel dolgozok, 16-7 cm-ről...

Egyszer megpróbáltam 10 percig világítani, de rossz lett, sőt, brutális..
(#) Balaa16 válasza janikukac hozzászólására (») Jún 7, 2011 /
 
Szia!
Próbálj a távolságon változtatni. Van üveg a fénycső és a NYÁK között?
(#) janikukac válasza Balaa16 hozzászólására (») Jún 7, 2011 /
 
Szia. Úgy csinálom, hogy nekünk van egy fehér kerámialapos padlónk, arra rárakok egy üveget, oda a nyák és rá még egy üveg. Az üveg nem vastag , pár milis. Azért így csinálom, mert a levilágítónak nincs alja...
Következő: »»   598 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem