Fórum témák
» Több friss téma |
Én is elég nagy motorokat használtam (2x0.63A maxon) de elviszi kettő "sima" 800ft os varta extraszupermittomén energy elem. (Mondjuk én kapocslóüzemű táppal oldottam meg a ventik áramellátását). Elég brutálisak most kb 10% al hajtom őket de a sw nem tud rendesen korrigálni és nem lehet ventebbvenni... (ha egyenes van akkor is képes csak úgy elkezdeni oda vissza kacsázni majd abbahagyja) Na majd holnap kiderül minden!
Amúgy már megy a webcamos élőkép (-ek)
Nem megy valaki esetleg egész véletlenül holnap korán reggel Kiskunhalasra Budapestről? Egész véletlenül csatlakoznék én is valahova, ha még beférek
15 perc és indulok.
De utálom magam, hogy nem építettem meg a robotot.... :gun: Na de majd jövőre! Akkor meg érettségi....de nem baj majd nem az utolsó pillanatban kezdem el.
Egy 12V DC 8cmes motornak mennyi lehet a nyomatéka? HQn néztem adatlapot és....
Estleg talált valaki olyan adatlapja amiben minden le van irva?
Sziasztok!
Megépitettem EZT a robotot és a meghajtással van egy kis problémám. Beletettem egy ien flexibilis asztali lámpába, és már csak a meghajtás része kellene. Amugy nem egy nagy súly: 702Gramm. Tudnátok-e segíteni, hogy mien meghajtást, motort lenne érdemes rászerelnem és hogy? 2DB motor kell rá ami vezérelve van és 1 bolygókerék. KÉPEK: Kép: Hivatkozás Kép: Hivatkozás
hali!
új vok itt, főleg ebben a témában, de érdeklődő. kacérkodom a gondolattal, hogy építsek egy ilyesmi robotot, de ki szeretném kerülni a programozást, meg minden mikrokontrolleres dolgot. tudtok ilyesmi vezérlőelektronikát? kérdésem továbbá az, hogy egy sima szgépes egérből kioperált optikai alkatrészek alkalmasak-e ilyen feladatra?
Sziasztok!
Belefogtam egy ilyen vonalkövető robotba. Kérdésem lenne a szenzorokkal kapcsolatban. 5 vagy 6 darab szenzort szeretnék használni. IR led meg fototranzisztorral. A kérdésem az lenne,hogy egy ledhez közvetlen mellé kell kötni a fototranzisztort? és két szenzor között kb. mekkora távolságot kell hagyni,hogy ne zavarják egymást,és a kanyarokat is belássa? a válaszaitokat előre is köszönöm
Üdv mindenkinek!
Látom többen versenyre is mentetek a robottal, én is gondolkodok egy vonalkövető építésén. A ventilátorokat szétszedtétek vagy a saját elektronikáját használtátok? próbáltam a tekercs kivezetéseit meghajtani H híddal de nem ment rendesen. A segítséget előre is köszönöm.
Érdemes a sajátját használni, annál nagyon jobbat úgysem tudsz csinálni. Ha a kanyarodáshoz külső szervót használsz, akkor ez a része nem is probléma.
Kedves Roland1!
Az az egyszeru kapcsolas mukodik lattam rola videot es enis el szeretnem kesziteni. Itt a video rola
Üdv!
A linkelt kapcsolásban milyen értékű fotoellenállás kell illetve helyettesíthető és ha igen melyik típusú fototranzisztorral?
Na akkor fotoellenállás nem helyettesíthető fototranzisztorral.
Hali találtam ezt a linket Bővebben: Link itt a kapcsolási rajzon az ldr fölött van kettő darab nyíl és a nyíl végén 1n4148 ez lenne a fotó resistor ?
Nem. Az LDR az maga a fotoellenállás. A 1n4148 az a tranzisztort védi a motortól.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |