Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Ilyet hol lehet szerezni kedvező áron? Esetleg ha van valakinek írjon üdv
Sziasztok!
Érzékenységgel kapcsolatban van kérdésem ha az R41 ell.áll al játszok lehet növelni az érzékenységet vagy nem fog működni az eszköz?? Valaki kísérletezett ezzel? Amúgy megvagyok elégedve csak kiakarom hozni a maximumot.
Az R41-es ellenállással nem fogod tudni az érzékenységet növelni. Az alacsony érzékenységű kapcsolóálláshoz van köze.
Inkább a fokozat erősítését növeljed meg, arra vigyázva, hogy az erősítő fázistolása ugyanolyan maradjon lehetőleg.
Üdv Mindenki!
Lassan a vége fele járok a Silverem építésében már csak pár kisebb beállítás kell. Sikerült szereznem olcsón egy komplett elektronika hibás MD3009-est aminek a nyelét hasznosítom, amit át kell alakítanom az új doboz fogadására. Az MD3009 es ből megmaradt a fej, és a hibás elektronika. Arra gondoltam mi lenne ha azt is megjavítanám. Szét is szedtem elég rossz állapotban van, rosszul szedték szét fólia szakadás ,ón pacák stb. Nagyjából megcsináltam a panel szépítését de még van baja bőven. Igazából most jön a lényeg miben tudnátok segíteni!!! Aki ismeri ezt a típust, tud rajzot a neten róla,szerelte stb. az írhatna. Előre is köszönöm Üdv
Szia!
Úgy tudom, hogy mélységi kutatásra tervezték twinbox fejjel. Az elektronika ennek tükrében módosult ill. az egyik IC jobb típusra lett cserélve. Ja és plusz LEDek. Üdv
Rajzot nem fogsz találni róla, de nagy különbség nincsen benne a többi olcsóbb kommersz géphez viszonyítva. Marad a visszarajzolás. Én egyszer nekiálltam egy kínait visszarajzolni de nem volt türelmem hozzá így abbamaradt.
Rajzom van a silver 5-ről, de sajnos (először és utoljára) a dimag -on vettem meg a RT 2015 évkönyvet és a dimag readerrel nem lehet kinyomtatni, de még normálisan nagyítani, lapozgatni sem, csupán nézni tudom a tabletemen, ocsmány minőségben. Nem ajánlom senkinek a dimagot! Megsértik a vásárlók jogait azzal, hogy használhatatlan terméket kapnak a pézükért.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2015
Nem azt kereste hanem az MD rajzát.
Akkor bocsi.
Lefotóztam tablet képernyőről a silver5-öt, hátha érdekel valakit. Képlopóval nem tudtam megcsinálni...
dimag tényleg gáz én vettem egy fémkeresős hobbi füzetet tableten nem működött pc-n már olvasható
MD-ről keresek infókat de a mélységi és twinboxos bejegyzéseket a Silver5 ről írtam
Sziasztok !
Olyan kérdésem lenne hogy aksiról akarom használni a silvert és az kicsivel több voltot ad le kb. 13.5V elvileg nem lesz baja ?? üdv
Igazából a tápegység áteresztő tranzisztorának a disszipációja az, ami korlátozhat. Cseréljed ki egy olyanra, ami el tudja fűteni a felesleget.
Végre elkészült még a trimmer potikkal játszok kicsit
Már csak a MD3009 est kéne megjavítani
ha valaki ismeri ezt a típust írhatna üdv maradt még 3 panelra való alkatrészem lehet hogy megépítem a Silver 5 öst is
Üdvözlök mindenkit Silver 5 fémkeresőhöz valakinek nincs egy alkatrészlistája véletlenül? Előre is köszönöm!
Néhány Silver Star építési fájlt feltöltöttem ide: https://drive.google.com/open?id=1YFSlgjSS1UZt3Ge-vpZGyp5S5Z9VwXTt
Sziasztok!Ezt talàltam a neten elkezdenék készíteni,mi a javaslatok?Írjatok legyetek szívesek véleményt.Köszönöm!
Ez így nehéz. Kapcsolási rajz nélkül, a NYÁK-ot visszanézni, hogy mi is ez. Ez egy alap PI gép. Két dologra motiválhat, ha elkészíted és kipróbálod. Vagy sosem veszel többet fémdetektort a kezedbe, vagy építesz egy komolyabb, használható gépet. Ujjgyakorlatnak tökéletes.
Üdv mindenkinek.
Egyik ismerősöm kezembe nyomott egy "NoName" típusú fémkeresőt hogy javítsam vagy javíttassam meg. Azt mondta hogy kölcsön adta egy barátjának, és azóta nem működik megfelelően, a hangja gyászos, szaggatott, már amikor hajlandó megszólalni. Egyenlőre úgy tűnik be lett áztatva, bár a hibakeresést eléggé megnehezíti hogy nem adott hozzá semmi leírást, valamint az IC-k is le vannak csiszolva. Abban reménykedem hogy valakinek meg van ennek a típusnak a kapcsolási rajza. Majd elfelejtettem, a Silver Star 1A feje jó hozzá, bár a két fej ellenállásában külömbözik. Minden segítséget előre köszönök. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2020
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Éleszteném a silverstar 1A panelemet és már az első pontnál elbuktam. C3-on 8,7V-ot kellene mérni de én csak 5.8-at mérek, kb 2x2,9 (IC1-1 és UT+ valamint IC1-1 és UT- között) Betáp 12V tápegység, zener jó, IC-t cseréltem, tranyók jók, minden alkatrész értéket átellenőriztem. Ha az IC1-en kívül a többit IC-t kiveszem, akkor a C3-on szépen megvan a 8,7V, ha már csak az első IC-t, mondjuk a IC7-et berakom akkor lecsökken a fesz 8,3V-ra ha berakok még egy IC-t, szinte mindegy melyiket akkor lecsökken 7,8-ra és így tovább. Mi lehet a gond? Tud valaki segíteni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |