Fórum témák
» Több friss téma |
Mekkora matrixban raktad le a ledeket?
Előrelakkozott lemezzel csináltad vagy te lakkoztad? A ledektöl milyen távolságban volt levilágítás közben a lemez? Azért szegezem neked a kérdéseket mert én is ezekkel a ledekkel építkezek , csak én sokkal olcsóbban meg tudtam szerezni , így én 3 cm-es matrixba pakolom le. Üdv:
Szia
Én lakkoztam a nyákot positiv 20-al , 18,5cm re voltak a ledek a paneltől. A mellékletben ott a nyákja a levilágítónak.
Szia.
A nyákot előhívtad már? esetleg ki is martad? arrol is tudnál képet mutatni , esetleg makró? Nem gond ha egyszerű és puritán. Nálam előált a 22-es csapdája , levilágítani azt amiböl a levilágító lesz . azt hiszem ezt a napfényre bízom majd. Üdv:
Szia!
Igen előhívtam és le is maradtam de amit írtam ezek előtt hogy 17-20 perc kell neki az téves mert előhívás után az nézett ki a legjobbnak, azóta már csináltam egy komplett nyákot én azt 30 percig világítottam, hibátlan lett! A mellékletbe ott a teszt kicsit rossza minősége meg azóta már a nyák is jól össze lett fogdosva Én a levilágító nyákját vasaltam...
Szia.
Jó lesz ez, majd. Kétségtelen hogy ki kell tapasztalni az időket , ez majd mindenhol így működik. Viszont épp ezért hogy a legkevesebb áldozattal tapasztald ki, kisebb mintákat használj. Jövőhéten nálam is megszületnek az első fotózott prototipusok , ha minden sikerül. Üdv! Felesleges sortöréseket eltávolítottam. Kérlek, erre a jövőben figyelj! Kösz: Frankye
Szia
Volt azon minden vonalméret még a hajszálvékonyat is megcsinálta... Akkor sok sikert kívánok a levilágításhoz!
A 75%-os fényteljesítmény szöge az mit takar?
Ezek az 5 chipes superflux ledek a fényt 140°-ban nem homogénen szórják közel azonos fényerősséggel? Ha igen, akkor szerintem egy 1 oldalas levilágítóhoz 24db LED feleslegesen sok.
Hidd el hogy Ha 5 cm re teszed az üvegtől akkor egy A/4 es levilágítóhoz éppen elég a 24db Ez ki van próbálva képeket találsz itt a témában a nickem alatt .
http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/bc/bc1b9db1fc0b1672c9a68...34.jpg
Itt van egy kép amin jól látszik a ledek elrendezése
Igazolom kaqkk kollégát én is superfux LED-el kísérleteztem, és a legjobb ár arányban és persze a lapos scannerbe építés miatt is kell a 24db. belőle! Ha ilyen közelről kisebb szögű LED-et használunk nem lesz homogén de a Superfux nagy előnye a nagyobb szórási szög ezért laposabb kivitelben "közelebbről" alkalmazható.
Nekem nem vált be a "scanner ház" abban már így is csak foltokban világított le a 24 led , ezért került a mélyebb (ha jól emlékszem) 5 cm mély táskába . Már ezerszer megbántam hogy eladtam !
Nekem régebbi típusú scannerbe van, kb. 6cm-ről.
De most fogok egy fénymásolóból készíteni komplett levilágító nyák készítő rendszert. A laserprinter részéből a fűthető lamináló hengereket meghagytam így ha felnyitom "eredetileg így lehetett tonert cserélni benne" akkor laminálok vele egy egy egyszerűbb panelt is! Ha sorozatgyártás kell akkor a nyákra laminálom a fóliát és lecsukom levilágítom és kész. Helytakarékosság miatt gondoltam egybe minden, és elég magas a belvilága itt 10cm-ről is tudok világítani de majd kiderül milyen elrendezés lesz jó.
Ez hatalmas ötlet ! Kérünk képeket ha elkészül !
A datasheetben lévő fényteljesítmény diagramból kiolvasható, hogy a 140 fokos sugárzási szögnél (a tengelytől mérve 70 fok) esetén a mért fényteljesítmény 50%-a a tengelyen mérhetőnek.
A jobb homogenitás érdekében számoltam 75%-kal
Ki mondta, hogy 5 cm-re akarom tenni az üvegtől? Én inkább olyan 10-re gondoltam. Én már rég lemondtam, hogy scanner-be teszem bele, inkább magam csinálok hozzá bútorlapból egy keret féleséget.
Ha 10 cm-ről sem elég mondjuk 12 db LED, akkor nekem sohasem lesz NYÁK levilágítóm, mert 5000 Ft-ot én nem fogok csak LED-ekre költeni. Egyébként egy kétoldalas NYÁK-hoz miért kell kétoldalas levilágító is? Nem lehet levilágítani külön-külön az oldalakat? A fólia pozícionálás miatt, vagy mi miatt?
Itt a diagram
Csak 50%? Ez lehangoló.
Az adatlapját honnan lehet letölteni, mert emlékeim szerint már régebben kerestem, de nem találtam. Köszi! A teljes adatlapját nem tudnád feltölteni?
Én az 5-6cm re tervezett A/4 ről írtam : azt eddíg még nem tudtuk hogy te 10cm távolságra fogod tenni a ledeket (úgy persze elég lesz kevesebb is ) viszont növekszik a levilágítási idő . Az egyoldalas levilágítóval is tudsz 2 oldalas panelt csinálni ,csak vigyázni kell a panel fordításánál .
Ez az adat minden ledre igaz, a megadott szög mindig az 50%-os teljesítmény szöge bármilyen ledről legyen is szó.
Sajnos csak a diagramot tartottam meg, és én sem találom honnan kukáztam ki.
De gondolom az nem baj ha növekszik az idő, vagy igen? A P20 ugye nem károsodik rajta vagy valami ilyesmi, tehát nem lesz rosszabb a minőség?
A minőség nem romlik , csak a termelékenység
Nem akarok én sorozatgyártást, szóval az nem probléma. 1nap, 1 nyák
Nekem 20 perc is már bőven jó lenne!
Nálam 8 perc volt a levilágítás 24 leddel a gyári lakkos panellal , ha jól emlékszem a p20 az érzékenyebb
tehát nagy az esély a 15 perc alatti időkre .
Szerintetek innen nem lenne érdemesebb rendelni?
Még ennek a fényteljesítménye is nagyobb ha minden igaz. Bővebben: Link Vagy ez?: Bővebben: Link Sohasem rendeltem még innen, azt sem tudom, hogy kell meg, hogy mennyi lenne a szállítási költség, meg azt sem tudom, hogy mennyire megbízható ez a forrás. Valakinek van erről tapasztalata? Esetleg ha valaki rendelne 1000 db-ot, akkor már beruháznék vagy 24 db-ra.
Ezek forintban menyibe kerülnek ? A teszveszen 220ft ért
tudsz venni 1db ot
Jelenleg a dollár árfolyama 185Ft körül mozog, szóval ha 1000 db-ot rendelnél, akkor 1 db olyan 130 Ft-ba kerülne.
50 db esetén is olyan 160 Ft. 20 db esetén pedig 172 Ft/db. De mondom nem vagyok tisztában ezzel az ebay-el, nem tudom milyen árakat tüntetnek fel. Azt sem tudom, hogy ez mit jelent: "Item location: Brightnest 0.5W 5mm HighPower Superflux Led, Hong Kong" Hong Kong-ból hoznák le, vagy ott gyártották, és van mondjuk európai kirendeltsége is? Gondolom Hong-Kong-ból többe kerülne a posta is. 220Ft? Akkor már inkább 205Ft-ért a ledshop.fw.hu-nál. Szerintem ők is innen rendelhetik, csak jó sok hasznot rátesznek.
Ha összejönne pár emberke akinek kéne ilyen led , a rendelést el tudnám intézni (van ismerősöm aki régóta vásárol az ebay -en)
Az 5chipes Superflux LED-nek más a kialakitása mint a hagyományos LED-eké, és 5db. fénykibocsájtó van egy tokban, így az általános szórási szög sem általánosítható rá.
Az ára pedig alacsony a teljesítményéhez képest 10.cm-ről 10db. 2050.-Ft nem 5000.-Ft, bár kell hozzá 3 db. ellenállás 2.-Ft/db.! Fényintenzitás (IV) : 12.500 - 13.000 mCd Hullámhossz : 395 - 405nm Sugárzási szög : 140 fok! Maximális áramfelvétel (folyamatos) : 100mA Maximális áramfelvétel (impulzus) : 120mA Maximális teljesítmény : 500 mW Én itt vettem: S.K. LED segitőkész volt az eladó és 360.-Ft ajánlva feladta postán 2nap alatt megjött. De van az összes aukciós portálon is, onnan is megveheted. De vehetsz egy átlagos UV-LED-et 50.-Ft/db. Egy átlagos UV LED: Víztisza LED egyenes fej méret: 5mm forma: kerek, szín: UV, feszültség: 3,4V áram: 20mA Fényerő: 68-100 mcd Fény hullámhossz: 405nm ebből több kell "jóval több"! A levilágítási időt sem szerencsés a végtelenségig nyújtani a POSITIVE 20 gyári javasolt 60-120mp és ezt csak elfogadható teljesítménnyel lehet elérni!
Csak tudni kellene, hogy megbízhatóak-e, nehogy valami olcsó kínai elfuserált darabok legyenek.
Azt nem tudod, hogy ha egy ismerős Angliában rendelné, akkor a szállítás olcsóbb lenne, vagy esetleg van valami átvevő hely is a környéken és akkor ingyenes lenne? |
Bejelentkezés
Hirdetés |