Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AMBI Light
Lapozás: OK   1 / 2
(#) krisyking hozzászólása Dec 25, 2006 /
 
Sziasztok. Volna 1 érdekes kérdésem mely megoldatlan de szerintem érdekes és megvalósítható. Van a Philipsnek az a jo kis fejlesztése az ambi light (javitsatok ki ha nem jól írom ) Az a kérdésem hogy ez megvalósítható-e számítógép estében sorosporton keresztüli komunikációval ugy hogy 1 program nézné a képet és kiértékelné a négy oldal szín keverését melyet kívül egy PIC végezne. Igazábol nem értek se a pic hez se a programozáshoz kérlek segitsetek vagy ha valaki tud hasonlót irjon segitsünk egymásnak hátha össze jön valami jo kis cucc. Elöre is köszi a válaszokat.
(#) lgyk válasza krisyking hozzászólására (») Dec 25, 2006 /
 
Ez segít valamit?

Üdv
(#) krisyking hozzászólása Dec 25, 2006 /
 
Hát nem igazán de köszi. Olyan progi kéne ami kiértékeli a szineket a gépen belül és küld soros porton jelet 1 picnek ami vezérli a ledeket és ök ki keverik a szineket. láttál ,ár ambi lightos tvt na olyasmi kéne. üdv
(#) Last_Scout hozzászólása Dec 25, 2006 /
 
Én komolyan nem értem, hogy mér akar mindenki mindent pic-el csinálni, jó kis dolog, de az assembly nyelve az elég gusztustalan, 8051-est sokkal könyebb programozni, és nem sokkal, vagy egyátalán nem drágább mint a pic.
Egyébként itt az lesz a nehéz, mire találsz egy embert, aki meg tudja oldani, hogy egy program megnézze milyen színek vannak a képernyőn, utána már csak egy átlagot kell mondjuk számolni a képpontokból, és elküldeni, meg valahogy kipróbálgatni, hogy hogy lesz kint is ugyanolyan a szín...
Jólenne valami informatikus berkekben körülnézni hátha valaki tudja..
(#) Slope válasza Last_Scout hozzászólására (») Dec 25, 2006 /
 
OFF
Pl azért mert kis feladatokhoz elég kevesebb láb, DIP tokozással is kapható. Illetve 1-2 évvel ezelőtt macerásabb volt beszerezni, vagy csak a csipcsap marketingje volt jobb

Amúgy pedig kinek a pap, kinek a neje... tény hogy hobbi elektronikában több megvalósított project van pic-re, így a kezdők is ezt választják indulásnak.
Amit én nem szeretek a pic-ben, az a sokszor instabil működés, pl. már egy vacak villanymotor is totál összezavarja.
ON
(#) andra_s hozzászólása Dec 25, 2006 /
 
off
szerintem az ambi lightnál idegesítőbb dolog nem kell. Haverom vett egy ilyen tv-t nem a lámpá miatt hanem a képe viszont nagyonm szép. De mikor megy a lámpa nagyon idegesít nem illik oda a valóságban teljesen más mint a reklámba szerintem mellé nyult a philips mert ez rontja a film nézés élményét. Egy jó hangrendszer ezerdzer jobb mint ezek lámpák szerintem ne is kísérletezz vele mert csak rosszab és olyan érzést ad hogy rosszab a képminőség mert ha pl zöldet kiemeli akkor a képet zöldnek látjuk nagyon rosz. DE egy kihívásnak viszont jó!
(#) Balu válasza andra_s hozzászólására (») Dec 25, 2006 /
 
Szerintem az egész szobát be kéne világítnai, pl felülről... amúgy egy 6 színű fénycső, vagy mi van neki "berakva" ??
(#) krisyking hozzászólása Dec 25, 2006 /
 
Üdv. értem. Szerintem jó igazábol nem filmhez kell inkább hangulatvilágításnak.
(#) andra_s válasza krisyking hozzászólására (») Dec 26, 2006 /
 
hát hogy javít-e a hangulaton nem tudni ény hogy néztünk egy filmetés totál felidegelt mert nem tudtam a filmetnézni elvonta a figyelmemet. De amúgy jól nézki meg minden csak...
(#) krisyking hozzászólása Dec 27, 2006 /
 
Szoval bonyolult. De azért köszi.
(#) andra_s válasza krisyking hozzászólására (») Dec 27, 2006 /
 
nehogy annyiba hagyd azért ez egy kihívás attól még hogy én útálom attól te még megszeretheted és ezzel sokat lehetne tanulni.
(#) krisyking hozzászólása Dec 27, 2006 /
 
Igaz. De ráébresztettek, hogy ez tul nagy projekt lenne. életemben nem PICeltem még és nem tudok programozni se. most akarok hozzá kezdeni nincs valami jó 5leted mivel tanulhatnék ami nem tul drága? Gondolom összekéne dobni egy égetöt is meg ilyesmi.
(#) pkedvessy válasza krisyking hozzászólására (») Dec 27, 2006 /
 
Én AVR-t javasolnék! Olcsó, egyszerű hozzá programozót építeni... www.tavir.hu/avr oldalon mindent megtalálsz a kezdéshez, és elég jó leírás van hozzá magyarul!
(#) mrbecherovka hozzászólása Dec 28, 2006 /
 
Üdv,köztudott hogy a SCART csatlakozóra ki vannak vezetve az RGB színjelek,no mármost ezeket a jeleket leválasztva pufferelve a kondenzátoron mérhető feszültség arányos a szín telítettségével,már csak meghajtóáramkörre kell kapcsolni és villoghatnak a ledek,vagy pic analog bemenetére lehet kötni (pot parancs) a többit a fantáziátokra bízom...
(#) Last_Scout válasza Slope hozzászólására (») Dec 28, 2006 /
 
én eddig összesen 1x írtam programot pic-re, és a tapasztalatom az, hogy nagyon hiányzik belőle az osztás utasítás, az, hogy tudok benne 2-vel osztani az édeskevés, aztán én előtte 8051 assmbly-t tanultam, és az adatmozgató utasítások ott úgy működnek, hogy hova, mit a pic-nél meg mit, hova...
Egyébként a forraszthatósága tényleg nagyon baráti, meg hogy van belőle kicsi is meg nagy is, meg most amit Kónya papa mutogatott nekünk propellert, hogy miket tud, az is nagyon király, de nem hiszem, hogy én a pic-es assemblyvel valaha is megbarátokzom, talán c-ben majd megpróbálok ismerkedni vele...
(#) tepizoli hozzászólása Márc 24, 2007 /
 
3 hurkapálca vékonyságu neon csö van a philips tv oldalaiban (a 2 csatornásban, a 4 csatornásban alul és felül is van de azt a franciáknál gyártják)Értelemszerüen piros ,zöld és kék szinüek. Egy kép elemző softvare folyamatosan elemzi a látott képet és vezérli a csöveket ugy hogy a domináns szineket keverik ki .Szerintem szép ennek elenére nagyon keveset gyártunk belöle lehet hogy az ára miatt.
(#) tepizoli hozzászólása Ápr 16, 2007 /
 
Ez a tv rajza
(#) elektro válasza mrbecherovka hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /
 
hy
jó az 5leted. Csak a színkeverés kell. Szerintem érdemes lenne 3színű LED el kezdenki abból is csak 1-2 darab ha nem jó nem dobjunk ki egy csomó pénzt.
Szerintem is le kell választani ajelet és itt kettésztani. Egyik mehet pufferolni és utána valamo fesz komparátorhoz hasonló elven kiválasztja a megfelelő színt. Itt jön be az 5letem hogy leválasztott RGB jelet valahogyan fel kéne használni hogy pl ez alapból kikevert szin jön ki. íBár ide egy kicsit töb tudás kéne
(#) tepizoli válasza elektro hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /
 
NEm ilyen egyszerü mert a várt hatást csak ugy éred el ha például a képernyö egyik felén kék tenger van a másikon fehér homok akkor a neonoknak ezeket a szineket kell megjeleniteniük a tv két oldalán ez a müvelet szerintem komoly kép elemzést igényel amit csak komoly hardverel és softverel lehet megoldani.gondolok itt arra hogy a képet digitálisan fel kell dolgozni és nem elég csak az rgb-vel variálni.
(#) szetty válasza tepizoli hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /
 
Sziasztok.
Mégis elmondaná valaki, h pontosan mit tesz ez az ambilight? És mire jó?
üdv,
Szetty
(#) Norberto válasza szetty hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /
 
(#) szetty válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /
 
Uhum.
Szépen világít a tévé hátulja, de miért jó?
(#) Norberto válasza szetty hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /
 
Philips szerint jobb lesz tőle a film-nézés élménye...semmi más funkciója nincs.
(#) elektro válasza tepizoli hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /
 
jah utána olvasgattam és hamar rájöttem hogy amit mondtam az nem ér semmit. Összevisza villogna szinte és amit említettél tengerpartos dolgot az rögtön meghalt. Amúgy szerintem semmi értelme de jó lenne megcsinálni.
(#) tepizoli hozzászólása Ápr 18, 2007 /
 
Valoszinüleg másnak is ez a véleménye mint nektek mert teljesen abahagytuk a gyártását már csak a franciák csinálják szerintem azért mert nincs rá kereslet, az ár lehet a gond és az emberek inkáb vesznek egy sima lcd tv-t.
(#) elektro válasza tepizoli hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /
 
szerintem ha javítaniakarjuk afilm elményét akkor ezt egyszerűen megtehetjük
1. normális nézhetó filmet nézünk
2veszünk egy normális házimozit.
Bár én a stereonak vagyok a híve de nem tagadom hogy filmnézéskor jobb a házimozi bár abból is a felsőbb kategória mert ezek a 10e kínai csoda szerkezetek cseszett starul szólnak.
(#) tepizoli válasza elektro hozzászólására (») Ápr 18, 2007 /
 
Teljesen igazad van egy a lényeg nem szabad komplett rendszereket venni ahol az dvd és az erölködö össze van épitve mert ocskán szolnak ,egyszerüen nincs benük hely a tápnak és a rendes végfoknak amik nálunk készülnek mind kapcsolo üzemü tápos és végfokos szutykok.Különálo erösitö normális méretü hangfalakal.
(#) mrbecherovka válasza elektro hozzászólására (») Aug 28, 2007 /
 
könnxen ki lehet nyerni az rgb szinjeleket:tda35xx széria.Régi modulrendszerű tv-k egységeiből:tda4400 videó fokozat és az rgb színpanel aminek a kimenetei a színvégfokokhoz mennek
(#) AkyyeA hozzászólása Okt 9, 2010 /
 
Annyit fűznék hozzá hogy nincs szó semmiféle fénycsövekről. LED van ambilight ban. A TV méretétől függően 4-5-vagy 6 csoportban. 1 Csoportban 5x3 RGB LED van. Ezekből keveri ki a TV az adott csoporthoz tartozó képernyőterület átlagszíne alapján a világítási színt. Ambilight rengeteg kombinációban alkalmazható, dinamikus módban este nagyon jó dolog, tulajdonképpen "kiterjeszti" a képméretet és pihenteti a szemet. A Philips fehérvári üzemében dolgozom, ismerem az LCD TV-k felépítését.

Update. Magyarországon mióta létezik ambilight gyártják az ambilight os TV ket. Sose hagytuk abba. Az más tészta hogy készültek nagyszámban más ampilight nélküli alap készülékek is.
(#) zolee99 válasza AkyyeA hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Meglehet csinálni házilag is.

Videó.
Csak kérdés mennyibe kerül?

HDMI adásoknál van egy kis probléma.
Talán így kiküszöbölhető:

Kell először is egy ilyen elosztó.
Ami két digitális jelet csinál egy digitális kimenetből.
Az egyik mehet a tv-re, a másikat analóg jellé kell alakítani ezzel.
Ez pedig mehet a led vezérlőhöz.
Az ára nem éppen baráti egy ilyen D/A átalakítónak..
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem