Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VGA jel átalakítása
Hali all!
Találtam egy kapcsolást: Bővebben: Link de 1-2 dolgot nemvágok rajta. Pl: mit mond az például hogy 4k7 vagy 2k2?? vagy van bal oldalon egy olyan alkatrész ami fölé ez van írva hogy: 4.433619-ez mi?? ja és utólag ebbe a szerkezetbe minek van potméter??? ![]() ![]() lécc help me ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015
Hali!
A) tessék keresni, volt már ilyen topik! B) 4k7 és tárasi: ellenállások, n k m = n * 1000 + m * 100 Ohm jelen esetben 4k7 az 4,7 KiloOhmos, azaz 4700 Ohmos A 4,433619 egy kvarc. 4,433619 Mhz-s. Potméterek: a burst és az fbas állítgatására szolgálnak. ![]()
Ja és az utolsó kommentet nézted:
Idézet: „ Néztétek már az IC-hez tartozó pdf-et? Ez egy sima RGB - PAL/NTSC átkódoló. Tehát a PC-s VGA jellel nem tud majd mit kezdeni, csak akkor müködne ha a VGA kártya szinkronjelét szoftveresen átprogramozod a váltottsoros PAL szabvány szerintire (ez nem egyszerü - de megoldható, még dos alatt próbáltam régen ,azonban sok program nem müködik utána, win alatt nem tudom hogy müködne-e a dolog) Amúgy ma már minden normálisabb VGA kártyán van video kimenet is.... ” ![]() ![]()
hello!
Az első amit mondani tudok az az, hogy VAN MÁR ILYEN TÉMA!!! A kapcsolás lehet, hogy egyszerűnek látszik, de tele van buktatókkal. A hozzászólásodat olvasva pedig nem sok tapasztalatot látok. Csak, hogy valami hasznosat is mondjak: A 4k7 azt jelenti, hogy 4,7kohm (4700ohm), tehát ez egy ellenállás. A 2k2 az 2,2kohm. A 4,433619 az egy kvarc értéke MHz-ben értendő (PAL rendszerben használt freki). Ezt a kristályt már nem gyártják, csak elfekvőben lehet találni. Ha jól tudom a hqvideo-nál még van. Szvsz, kár volt új témát nyitni! Üdv! megj.: ne pazarold rá a pénzed... ha nagyon érdekel a téma nézalődj az analog devices honlapján, de ez nem kezdőnek való proDZSekt ![]()
Ahhan.
Végülis keresni akartam vmi egyszerűbb hifi kapcsolást aztán rátaláltam erre és csak azért gondolkodtam rajta mert sajna tönkre ment a tv outom a kártyán ![]() nah mind1...
Sziasztok!
Az én kérdésem az volna, hogy megoldható-e egyszerűen a PC VGA jelének elsötétítése hardveres beavatkozással? Ami nekem eszembe jutott az a feszültség osztás potival mindegyik színcsatornán de nem tudom működne-e, annyira sajnos nem értek hozzá. És nem, az nem megoldás ha kitépem a megjelenítőből a kábelt, vagy kihúzom a 230-ból! Előre köszönöm segítségeteket! |
Bejelentkezés
Hirdetés |