Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Megnézem az alappéldákat, de 8 lábúról beszélek. Tulajdonképpen 628-nál, a gyári modul tökéletes, csak kíváncsi lettem volna.
Szia!
Kell egy változó ( mindegy, hogy mennyi a kezdeti értéke!) , amihez hozzáadod a PWM értékét ( megfelelő gyakorisággal!). Ha az összeadás után van carry (C), akkor a kimenet '1', ellenkező esetben '0' ! A PWM értékének a változtatásával tudod a kimeneti arányt változtatni! u.i. : ennek a megoldásnak az az érdekessége, hogy a kimeneti impulzus nem összefüggő, de a jel/szünet arány a PWM változó értékétől függ! Steve ASM-ben programozok, grafikusan nem tudom, hogyan kell !
Ha mindenképpen kisérletezni akarsz és a Parsic-al, akkor a Pl a modell... projektek közül kiválasztasz egyet, az RB...portokat átírod GP.1, GP.2...stb. A készülő asm fájlt kimásolod a program alól. (Pl: megkeresed az elérési út szerinti helyén a program file alatt) Ezt a fájlt beilleszted egy MPLab projektbe, ott pl 12c509 alatt kezeled. Az ASM fájl fejlécében a processor és include részeket átírod a másik processzorra. Továbbá, ha szükséges a konfigurációs beállításoknál is ügyanezt. Aztán lefordítod és beégeted a "régi" PIC-edbe. Ez járható út, mert már 12f675 és 683 procikba tettem be így PARSIC-os (projektet) "rajzot"...
Sziasztok!
Köszönöm mindkettőtöknek. A kissi féle megoldást értem, de hogy ez Parsicban hogyan mehet, csak tippjeim vannak. A dcsabi féle verziót, még nem próbáltam, de meg fogom, csak össze kell dobnom hozzá egy próba áramkört. Korábban, már gondoltam ilyesmire, de az eltérő processzorstruktúrák miatt megrekedtem. Üdv: Zsolt
Csak két gyors példa ...
Ezekkel a megoldásokkal csak az a baj, hogy használhatatlanok. Nagyon alacsony a frekvencia és nem stabil, megszakításfüggő. Maradjunk csak a hardware-es PWM-nél.
Sziasztok!
Csinált már valaki parsic alatt véletlen szám generátort?
Ez csak ál-véletlen generátor ,de nagyon ritkán sikerül kétszer ugyanazt az értéket előállítani egymás után ..
Talán ez :0-6 közti számokat ad ...
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2012
Szia!
Hát a Parsic, direkben nem támogatja az RND függvényt. Meg lehetne nézni, hogy asm-ban ezt hogyan lehet, és beilleszteni egy inc. fájlba. Attól függ, mit szeretnél vele csinálni. A kaqkk féle megoldás is jó lehet, mert tényleg viszonylag nehéz ugyanazt a számot produkálni. Egyébként, ha elég gyorsan pörgetsz egy számlálót, és azt állítod meg egy gombnyomásra, szintén kicsi a valószinűsége, hogy ugyanazt az eredményt kapod.
Még egy megoldás (bár én ezt nem nagyon preferálom),
hogy egy AD-s bemenetet szabadon hagysz, és egy számlálóra kötöd. Ha a számláló kimenetét megnézed (mondjuk ráteszel egy LCD-t), a gyakorlatban látni fogod, hogy össze-vissza ugrál a generált szám. Innentől szabadon válaszott, hogy mit csinálsz vele.
Szia!
Igen, ez nagy ötlet, el is mentettem.
Szia!
Kipróbáltad ezt a gyakorlatban is? Nekem most éppen nincs tesztáramköröm, de nálam a visszacsatolt és kapu szimulátorban, 50MHz frekit adott. Ez egy kicsit elképzelhetetlen.
Persze, ez olyan frekit ad, amilyen gyors a ciklusidő. Egyik ciklusban seteli, másikban reseteli a kimenetet.
Akkor ez 4MHz quartznál mennyi (frekiben)?
Nos megmértem az és kapus megoldás frekijét:
4,00MHz Quartz nál, 1db visszacsatolt és kapu az 52640Hz.
Szia!
Itt valami nem stimmel, vagy én vagyok a hüle. Mitől is függ a ciklusidő? Nem állandó? Minél több cuccot teszek fel, annál lassúbb. Vagy itt, nem a cikusidő a meghatározó. Üdv: Zsolt A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2012
Idézet: „Minél több cuccot teszek fel, annál lassúbb.” Így van...
Szevasztok. Rég jártam már itt. Valaki próbált már 4 kijelzőt, multiplexben hajtani?
Tervem egy 4digites kijelző, ami órát fog mutatni, vagy ha akarom motorhőt, vagy ha akarom akkufeszültséget. Ehez kell a működő multiplexálás.
A téma elején van több működő multiplex példa, olvass vissza én is tettem fel két félét.
Órát kár is megpróbálni , nem lesz pontos... A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2012
Te mivel próbálnád azt a 3 dolgot megvalósítani, mire nekem van szükségem?
Piccel És már meg is valósítottam , csak egy másik grafikus fejlesztőprogrammal ..
2*16 karakteres lcd víz - olaj - külső -belső hőmérséklet akku fesz olajnyomás és az lcd fényereje pwm el beállítható . A határértékek meghaladása után riasztás (piezó + háttérfény villogtatás) ja és az adatok sorban scrollozak a kijelzőn . A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2012
Miért ne lenne pontos az óra. RTC-vel kell csinálni. Én PCF8583-at szoktam használni.
Csak a pic -parsic-al nem tud pontos órát .. én erről beszéltem (az rtc az egy külön dolog)
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2012
Az igaz, ha csak a parsicot használod, és nem teszel hozzá semmi asm-et include-ként, akkor tényleg esélytelen. Mint a kijelzők multiplex maghajtása.
A kijelzőt meg lehet hajtani multiplexben include nélkül ,de ezt már többször kitárgyaltuk ..
Ha lehet pontos órát, és működő multiplexelést 4 digitre, ki az aki segít ebben?
A témát átnéztem, de nem találtam olyat, ahova az lett volna írva, hogy ez a melléklet tökéletesen működik.
Két különböző filét is tettem fel pont ezekkel a szavakkal
Ne kezdjünk vitába újra, ok? Én segítséget kérek, példát, és nem útmutatást. Állítod hogy fentvan kettő is, ilyen névvel. Keresem már mióta nem találom, Te meg állítólag nem tudod hogy hol van, de a nevét azért tudod. Legyünk egymáshoz segítőek, akkor is, ha a programot magamnak akarom meg csinálni, nem pedig Veled pénzért.
Hülyére keresteted velem, mindenféle kulcsszavakkal, nemhogy egyenesen megmutatnád hogy hol van. Megkértelek rá már privátban. Ha meg azért nem vagy hajlandó segíteni, mert nem Veled akarom megcsináltatni a programot, akkor meg mondd meg egyenesen, hogy titkos, nem adom a példát, találd fel magad, ne pedig írd körbe, és a hülyét járasd velem.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |