Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » QFN tok (BGA forrasztás)
Teljesen felesleges a 2000W, pláne fűtőszállal. A saját építésű gépemben, ami most már tökéletesen működik, egy 18x18cm-es infrakerámia lapot használok, 800W-os. Rex c-100 a vezérlő és szilárdtest relével hajtja meg a kerámia lapot. Felső fűtésnek 1600W-os hőlégfúvó? Ne vedd rossz néven de ez a kontárok megoldása. Ezzel max szétégetni tudod a lapot az alkatrészekkel együtt és még szét is fújni a miniatűr smd-ket. Ha mindenképp forró levegőt akarsz akkor venned kell egy forrólevegős állomást, amin a levegőmennyiség és a hőmérséklet is szabályozható. pl Aten 850D. Nekem ez adott volt, ezért nincs is szükségem a vezérelt felső fűtésre mivel az Aten tökéletesen bevált.
Igaz pár lapot és chipet tönkretettem mire kitapasztaltam mindent de hát a tanulópénzt meg kell fizetni. Más: Nagyon ajánlott jó minőségű anyagokból építeni a gépet és odafigyelni a belső felépítésére, a belső alkatrészek elhelyezésére és a gép szellőztetésére. Nekem CSAK 800W-os az alsó fűtés, de simán fel tudná gyújtani a házat ha nem ésszel tervezem és épitem meg., Csak egy példa: Az infrakerámia lap egy aluminium "bölcsőbe" van ültetve amit kibéleltem közetgyapottal, és a saját lábain áll a gépen belül. A hőt lehetőleg el kell szigetelni mivel a gépen belül minden megolvadhat, plusz a megfelelő keresztirányú szellőztetésről (ventillátorok) is gondoskodni kell. Egy negyed órás üzem után is mennie kell a ventillátoroknak tehát a fűtés kikapcsolható kell legyen függetlenül a főkapcsolótól. Ha nem igy teszel a bentreked hő okoz kárt a belső részekben. Negyed óra eltelte után a 3 ventillátor tetemes hőt húz ki a gépből, legalább 40 fokosat. Még annyit: a megépítéshez nem árt egy műhely és megfelelő gépek amin az alkatrészeket legyártod. Konyha asztalon fogóval, csavarhúzóval neki se állj megépíteni a gépet. A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2016
Szia
Igen...igen és igen.....amit leírtál az mind igaz... Sajnos én a saját káromon tanultam meg.... már teljesen mást építek...és csak minőségi cuccokból.... De ez szerintem egy folyamat amiből nagyon sokat is tanultam ...
Üdv!
Volt már, hogy jól jött volna egy BGA (reball) forrasztó gép, és azon gondolkodtam, hogy házilag ez mennyire megvalósítható? Hogyan működnek ezek a gépek? (a komolyabbak, mint amiket pl.: szervizekben használnak) Google a barátomat néztem, de semmi értelmeset nem találtam! :/ A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2016
Sziasztok!
Van egy régi laptopom amiben kivehető a videókártya. Kivéve elindul a laptop, betölti a windowst(induló hang minden hallható). Viszont ha be van rakva a videókártya akkor nincs kép, van mikor betölt a windows van amikor nem. De sok állás után képet is sikerült varázsolnom, vagy ha megnyomtam az egész videókártyát. Elsőre végig akarom nézni a melette lévő mérhető dolgokat, de szerintem inkább a BGA chip engedett el. Hogyan oldaható meg a levétel, hogy a nyák másik oldalán ne potyogjanak le az alkatrészek? ATI X700-as videókártya.
Ha a panelt és nem a panelon lévő alkatrészt alátámasztod, valamint a penelt nem mozgatod, ütögeted, stb akkor semmi nem esik le róla. Egy aláfűtés sem ártana. Plusz végig gondolni, hogy ki akarod cserélni a BGA-t vagy csak újraforrasztani.
Úgy néz ki szerencsére hogy nem is a BGA a rossz, megtaláltam a panelen azt a pontot ahol 1 ujjal nyomva jó. Itt átperzseltem meleg levegővel, a nagyobb forrasztásokat megfolyattam.
Most eddig úgy néz ki jó lett.
Sziasztok.
Szerintetek ez megfelelő lenne, alul fűtésnek MLINK 853A? Használ valaki ilyen készüléket?
Sziasztok.
Előző kérdésemre nem érkezett válasz, gondolom nem ismert egy készülék, ezért le is mondtam a vásárlásáról. Viszont lenne egy kérdésem, tudnátok valamilyen egyszerűen felszerelhető hőmérséklet kijelzőt ajánlani, amit feltehetnék, az általam készülőben levő alul fűtésre? Idáig multiméterrel mértem, de az kicsit macerás.
Azért nem válaszolt senki neked mivel ez a topic pont ezzel a témával foglalkozik és mindössze 8 oldal az egész. Ha végig olvastad volna máris választ kaptál volna a kérdéseidre.
Egyébként: Rex C-100
Üdv mindenkinek! Bga forrasztáshoz milyen flux a legjobb, kinek mi vált be?
Üdv. Sziasztok!
Hol lehet vásárolni folyékony fluxot,megfizethető áron? előre is köszönöm....
Arra gondoltam hogy van Amtech NC-559-ASM típusú fluxom és azt hígítom alkohollal...
Mit gondoltok jó lenne?
Az pedig hő hatására szépen megfolyósodik... Ami ettől jobban folyik az már sokkk.
Van nekem Loctite X33-12I az meg igazán folyós... Lehet hogy olyat szeretnél, de igazából nem tudom mi az a feladat, ahol ennyire kell folynia.
Szerintem tökéletes rá, aláfolyik hiba nélkül. Csinálhatod úgy, hogy az egyik élét 'megfulxozod, és megdöntöd a panelt hőlégezés közben, és azt veheted észre, hogy az alsó élén szépen kifolyva megjelenik. Így biztos lehetsz benne, hogy teljesen aláfolyt. Ekkor már vízszintbe hozhatod a panelt.
A hígabb anyagban sok az oldószer, és hő hatására ez gyorsan semmivé párolog, 's csak kevés hatóanyag marad alatta. Az ominózus sűrűbbnél meg nincs ilyen hiba. Pont a leszedésnél jó ez. A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |