Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van nálam egy Bioptron lámap. Amiben van egy kapcsolóüzemű tápegység 12V kimenettel. A jelenség az hogy felfut a feszültség majd le, és ezt csinálja végig. Kondenzátorok cserélve. Lámpával ki be kapcsolgat. TOP224 IC van benne, ez lenne rossz? Diódákat kimértem, azok jók. Köszönöm!
Hello!
A bioptron lámpa piros fényt bocsát ki? meg hőt? csak azért kérdezem mert nekem az a tapasztalatom hogy ha egy csirkelámpát használok helyette, semmi különbséget nem tapasztalok, annyi hogy a piros kevésbé zavarja a szemet mint a sárga. csirkelámpa alatt azt a hősugárzó, 500 Wattos és a naposcsibéket tartják melegen vele. itt van kicsiben.Bővebben: Linknem a tejfehér, hanem az átlátszó.
A Bioptron lámpa fő jellemzője a polarizált fény. A "csirkelámpa" valószínűleg melegítésre van kihagyezve.
Igen, méghozzá közönséges auto halogén izzó fényéből történik a polarizálás. /mi több: egyszer javítottam egyet, mert 60 eFt-ért akarták a szervízben kicserélni az izzót / Gyakorlatilag a napfény élettani hatását próbálták vele pótolni tökéletes marketinggel. Sajnos ma mindent eladnak és megvesznek az "egészséges" varázsszó miatt, és aki baromi sok pénzt kiad pár ezer forintos készülékért attól /azoktól még nem nagyon hallottam, hogy humbuk - és mindig vesznek és vesznek újabb egészséges terméket.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2016
Idézet: Úgy is nevezik hogy infra lámpa „A "csirkelámpa" valószínűleg melegítésre van kihagyezve.”
Látom ezzel egy véleményen vagyunk. Én is javítottam egyet. Mikor megtudtam mennyiórt vették, dobtam egy hátast.
Ez a média ereje.
Üdv Mindenkinek!
Hozzám keveredett egy Bioptron 2 -es lámpicsek, nem működő táppal. (elkók meg egy furatgalván volt elgyógyulva) A táp indul, vezérlés/időzítő/világítás megy. De amint bemelegedett a táp (kb10 perc)és lejárt a beállított x perc az időzítőn hiába állítok be új értéket a start gomb megnyomása után olyan mintha csinálna egy reset-et. Izzó felvillan egy pillanatra majd se kép se hang. Többszöri próbálkozásra néha el indul, de a tuti ha hagyom kihűlni akkor pöccre műxik a masina. Ha egyszer elindult akkor akár a 90 perces időzítés végéig is elmuzsikál. de ha lejár csak kihűlés után lehet újra bekapcsolni. Van valakinek ötlete mi lehet a hiba illetve merre induljak el?
Ha az időzítés nem fontos, akkor egy másik táppal menni fog.
Kulináris off után takarítós off.
100+ ezer forintos *epter száraz-nedves porszívót javítottam. Ugyanaz a kínai motor van benne, mint a 20 ezres száraz-nedves porszívómban. On.
Akkor mégis csak jó az a kínai motor, ha a "nagyok" beépítették a sajátjukba!
Jó hosszú volt az átfutási idő. (2007-től) A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2020
Üdv urak
Hoztak egy ilyen lámpát szétszedve elsőre szembetűnő hogy a tápegységben az ic el van pukkanva oly mértékben hogy nem tudom beazonosítani ,valaki esetleg tudná vajon mi lehet ? Visszatáplálva az időzitő illetve a ventilátor be/ki ,lámpa be/ki működik,csupán a hálózati oldalon van gond! Tovább mérve az ic én kivül még a 200 volt os supresszor dioda is zárlatos. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2020
Úgy látom nem olvassa ezt szinte senki .
Minden esetre a kapcsolást vissza keresve az ic TOP247 re hajaz ...
Üdv.!
A keresett táp ic: TOP249Y. Most alakítok át egy ilyen elektronika halott készüléket. Inkább új tápot/vezérlőt csinálok neki, nem kínlódok ezekkel az smd csodákkal.... Az újat külső táppal és PIC16f628A vezérlővel készítem (2X16 karakteres kijelzővel).
Akár lehet TOP249Y
Is . Itt már megoldottam ,kapott egy külső tápot .
A Bioptronnál egy tükörről visszaverődő fény adja a polarizációt (ami a lényege lenne), annyira, amennyire. Ha magad akarsz ilyet csinálni, kisebb mérethez fotós polárszűrőt, nagyobbhoz Pesten egy csillagászati boltban kapható polárfóliát tehetsz a fény útjába, meg színszűrőnek pl. a papírboltokban kapható átlátszó irattasakok anyagát. Persze gondoskodj arról, hogy a hőtől ne olvadjanak meg. Ja és halogén helyett pl cree LED-et is használhatsz. És nem fog annyiba kerülni, mint a 100 W-os félmilliós ára.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2020
Ha az IC elszállt, akkor a Graetz-híd is cserélendő, kicsivel nagyobbra! Előfordul, hogy valamelyik diódája átereszt, ez melegíti az egyenirányító hidat és idővel átüt, ami az IC - és egyéb alkatrészek halálát is okozhatja.
Üdv!
Á itt nem ez történt!
Simán van benne egy fém rugó ami a panelt rögzíti,ne ez a rugó elszabadult majd landolt az ic lábain! Csak a szupresszor dióda ment el meg az ic természetesen. De mivel mi vidéken vagyunk csak is rendelni lehetséges alkatrészt igy továbbá nem foglalkoztam vele ,kapott egy külső 12volt 6A tápot ,kesz.
Sziasztok.
Találkoztatok már ezzel a panellal? Esetleg az R17-es ellenállás értéke megvan valakinek? Amúgy nekem eléggé fura a panel, mert van benne egy kapcsoló üzemű táp egy UC3845N típusú IC-vel, de van még mellette egy 50V-os segédtáp.
"Megvan" a neten a képe...
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2021
Köszi szépen. Hol találtad?, mert nekem a képkeresés sem dobja fel.
Szivesen...az ET-n rengeteg infó található erről.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2021
Próbáltam többet megtudni az általad említett helyről, de annyira szét van offolva a téma, hogy gyakorlatilag semmi érdemlegeset nem sikerült megtudnom azon kívül, hogy a kérdéses ellenállás értéke 10k (a másik igen fontos infót nem találtam, a kijelző panel bekötését). Amúgy pont a kritikus helyen rossz a rajz, mert ez az ellenállás közvetlenül a Zener mellett van, a rajzon pedig egy 680 ohmos ellenállás, ami viszont 2 panelen lévő színkódok alapján egyáltalán nem stimmel. Természetesen köszi még egyszer.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |